prosinca 10, 2016

The Woman in Black: Angel of Death - Žena u Crnom: Anđeo Smrti (2015) Recenzija Filma


Žena u Crnom: Anđeo Smrti (2015)
The Woman in Black: Angel of Death

Žanr: Drama, Horor, Triler
Godina 2015
Redatelj: Tom Harper
Glavne uloge: Helen McCrory, Jeremy Irvine, Phoebe Fox
Trajanje filma : 01:38:00
Datum izlaska :   2. Siječanj 2015.


40 godina nakon prvih zabilježenih paranormalnih događaja u u Eel Marsh kući, grupa siročića bježi u nju, skrivajući se od napada u 2. svjetskom ratu. No kuća je još uvijek opsjednuta

Nakon prvog, relativno uspješnog djela, sa popularnim Danielom Radcliffom, odnosno Harry Potterom, koji je bio rimejk filma iz 8o-ih. Uglavnom, film je uspio smaknuti finu lovu i pitanje je vremena bilo samo kada će najaviti drugi dio. A lekcije koje se ponavljaju u školama filma je da nastavci uvijek 'suck' i to je često dokazano u teoriji.

Nekako je neočekivano i bez puno najavljivanja, ovaj film odjednom došao do nas. Ustvari, dobili smo jednu najavicu, onako solidnu i finu, ali bez nekih visokih očekivanja sam ga i dočekao. Zapravo, šta možete očekivati od nastavka sa solidnim pričicom i relativno poznatim glumcima. Ne može biti najgori film svih vremena a ne može biti ni ''The Exorcist'' modernog doba. A zapravo je jedno bezbolno razočarenje jer na osnovu atmosfere koju su u početku gradili, na osnovu potencijalne nove ''Đavolje kralježnice'' mogli da dobiju epski nastavak ali sve je ispalo kao jeftin b-filmčić sa par strašnih scena i nepredvidljivim momentima i to je to. Teško je izignorisati dobre performanse, dobar uvod i neke napete momente, ali saberemo sve moguće pozitivne stvari, onda je zapravo to to. Ne želim reći da je u pitanju loš film, ali nekako je nezanimljiv i monoton, i tek poslije prve polovine filma kreće nešto da se dešava, a do tada možete slobodno da upalite wi-fi na mobitelu, da se prikačite na komšijin signal i da surfate po fejsbuku dok ne dođu zanimljivi momenti vrijedni gledanja. Šteta što je propalo nešto ovako što je u najavi imalo sve potrebne dijelove da načini jedan pravo dobar film vrijedan preporuke i svake pohvale i što je u konačnici ispalo nešto što se treba zaobići jer, naime, daleko je od pravog horora i što je najgore, nije nadoknadio manjak strašnih momenata i originalnosti, nekom intrigom i zanimljivošću. ''Žena u crnom 2: Anđeo smrti' je nečujan pucanj u prazno.

Ocjena na IMDb.com mu je slabih 5,1/10 a na Tomatoesima siromašnih 22%. Reditelj filma je Tom Harper reditelj filma 'War Brooks'. Film je Americi zaradio više od 26 miliona dolara i to je sve. Relativno slab odziv i skretanuta pažnja.

Ponovo ističem, nije najlošije ostvarenje u godini i nije najgori horor kojem sam prisustvovao, ali ovdje se radi o tome kada se nekog ozbiljnog ali dobrog posla prihvati neko ko je neiskusan i smotan, bez vizije i cilja.

Ocjena:4/10

Nema komentara:

Objavi komentar