prosinca 08, 2016

Tracks - Avantura života 2014 Recenzija Filma


Avantura života (2014)
Tracks

Žanr: Avantura, Biografski, Drama
Godina 2014
Redatelj: John Curran
Glavne uloge: Adam Driver, Mia Wasikowska, Emma Booth
Trajanje filma : 01:52:00
Datum izlaska :  23. Svibanj 2014.


Mlada žena se odlučuje na nevjerovatan poduhvat; želi pješačiti više od 1700 milja dulj cijele Australije samo sa svoje četiri kamile i vjernim psom.

Dugo mi je trebalo da se nakanim da pogledam ovo ostvarenje, iako me solidni trejler nije trebao ostaviti u nedoumici, no odgađanju je došao kraj danas. Krenem, s relativno visokim očekivanjima pa da vidimo kako sam usio ''svariti'' film. Nag

lasit ću, odmah na početku, da ovo nije tip filma za svakoga. Evo npr, 'Iskupljenje u Šošanku', jedan od najboljih filmova, za neke i najbolji, definitivno je film kojeg svi mogu pogledati, a pod tim, ''svi'', mislim na odrasle osobe. Ovaj film, prije svega, psihološko je testiranje jedne djevojke koja jednostavno, želi ostvariti jedan cilj, ali sama, bez ikoga i time preispitati samu sebe, što doista ona želi. S obzirom da je riječ o filmu koji je baziran na istinitom događaju, na samom kraju imat ćete uvid u pravo putovanje djevojke po imenu Robyn, pa ako vas imalo bude zanimalo to sve, proguglajte. Nego, u pitanju je, krajnje zanimljiv film, koji, kada nema ništa pozitivno u jednom trenutku, ima to, svoju zanimljivost. Pored performansa, može se izdvojit onajWasikowske, nasljednice Meryl Streep, koja je, doduše, imala pomalo i nezahvalnu ulogu, jer je glumila tvrdoglavu i upornu osobu, što nekima možda neće biti toliko ljupko. Ovo je jedan od onih ''road-trip'' filmova, gdje se radnja filma stalno premješta s mjesta na mjesto, dakle likovi stalno putuju, tako da bi to, u neku ruku, podrazumjevalo to da je film dinamičan, u bilo kojem smislu, što ovaj film i je, pogotovo u onom emocionalnom smislu.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,3/10 a na Tomatoesima odličnih 83%. Film je u stranim kinima, dakle, van Amerike, zaradio preko 4 miliona dolara, što je solidna zarada. Reditelj filma je John Curran, reditelj filmova 'Oslikani veo', 'Trokut osvete' i sl.

''Tracks'' je film o kojem ne trebam ništa više reći, osim činjenice da se film u jednom trenutku pretvara u romatinčni film, što mi je automatski zasmetalo jer se valjda nisam psihički pripremio za to. Ali, šta je tu je, nema vraćanja unazad.

Ocjena:7/10

Nema komentara:

Objavi komentar