veljače 04, 2017

The Space Between Us - Svemir Izmedju Nas 2017 Recenzija Filma


The Space Between Us -
Svemir Izmedju Nas 2017

Žanr:  Adventure, Drama, Romance
Godina: 2017
Redatelj: Peter Chelsom
Glavne uloge:     Gary Oldman, Asa Butterfield, Carla Gugino
Trajanje filma: 02:00:00
Datum izlaska:     1 February 2017
U kinima od :    3 February 2017 (USA)U 2018. godini naučnik Nathaniel Shepherd (Gary Oldman) šalje tim astronauta na četverogodišnju misiju na Mars da nastane crvenu planetu. Na putu tamo, ispostavilo se da je jedna od astronautkinja trudna. Ona rađa bebu na Marsu, ali umire na porođaju. Nathaniel i drugi nadzornici projekta odlučuju da sačuvaju bebu u tajnosti, da bi spriječili javno negodovanje. Šesnaest godina kasnije, Gardner Elliot (Asa Butterfield), je nemiran i želi da dođe na zemlju, tako da može da pronađe oca i sastane se s djevojkom s kojom je on razgovarao online. Tulsa, (Britt Robertson), ne zna da je on bukvalno marsovac (ona misli da on živi u New Yorku). Nakon hirurškog zahvata koji omogućava Gardner da hoda na Zemlji, on bježi iz medicinske ustanove i udružuje se s Tulsa da pronađe svog oca.

Postoji toliko potencijala The Space Between Us i ništa od toga se ne ostvaruje. Kvaka filma je da je junak vidio Zemlju samo iz daleka, a sad napokon ima to iskustvo, a ipak Chelsom nikada nije snimio to čudo. Ako ništa drugo, filma uvijek izgleda težak oslanjajući se na odnos između Gardner i Tulise, koji se upravo čini kao obična priča. Gardner je možda bio momak koji živi u New Yorku, koji ide na put s djevojkom u koju je zaljubljen. Ugao sci-fi je potpuno izgubljen u korist ljubavne price.

Možda se moglo malo vise uložiti u odnos Gardner i Tulse da bi spasili sliku, ali Butterfield i Robertson nemaju nikakve iskre. Butterfield djeluje ukočeno, nezanimljiva gluma, a Robertshon je zaglavila u igri "težak gal koji ima mekšu stranu". Ono sto bi trebalo da bude kao uzbudljiva priča o prvoj ljubavi, ona postaje hladna i daleka, kao da scenarista Allan Loeb se nije mogao sjetiti kako je to biti tinejđer, zaljubljuje se tako da je samo bacio neke sale.

Ne postoji ni grama emocionalne iskrenosti ili nijanse The Space Between Us, tako da je film uglavnom inertan. Za film o dječaku s Marsa koji dolazi na Zemlju da traži oca i završava pronalaženjem njegove prve ljubavi, The Space Between Us je šokantno dosadan. Iako je lako vidjeti potencijal price i ono sto je mogao biti na pravom pravcu, bolje pisanje, bolja gluma, The Space Between Us završava kao veliko razočarenje na svakom nivou.

Ocjena 5/10

 The Space Between Us
(2017) on IMDb

Nema komentara:

Objavi komentar