ožujka 28, 2017

Trag života - Life 2017 Recenzija Filma

Trag života - Life 2017 Recenzija
Trag života
Life 2017

Žanr: Horror, Sci-Fi, Thriller
Godina 2017
Redatelj:  Daniel Espinosa
Glavne uloge:  Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds
Trajanje filma: 01:43:00
Datum izlaska:   18 March 2017


Life nas dovodi do svemirske stanice ISS, koja kruži oko zemlje. Postoji šest astronauta (medu njima i Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds) koji su na pragu jednog od najvažnijih otkrića u ljudskoj historiji: prvi dokaz o vanzemaljskom životu na Marsu. Oni nalaze jednostanični organizam koji se razvija i brzo uči. Oni mu daju ime Calvina.

Calvin izgleda donekle samouvjereno i počinje da jede sve sto dolazim pod njegove zube. On ima nevjerojatnu snagu, sposobnost prilagodbe i stalno se razvija. Letačka posada se mora snaći s onim sto ima i oni donose sve vise i vise glupih odluka. Pokušavaju se sjetiti različitih rješenja koja kao namjerno nikada ne izlaze, ili zaboravljaju očite stvari.

Jasno je da će biti nekoliko žrtava, ali možda se razočarate u njihov redoslijed. Tvorci su ubili dosta zanimljiv lik vrlo rano, vjerojatno da zadrže gledatelje u neizvjesnosti da osjećaju da niko nije siguran. Istovremeno sumnjamo da će slijedeča velika zvijezda morati ostati da živi duže.

Life nije izuzetno zastrašujući, a pogotovo ne kao horor uljez. Ako ste u usporedbi s Alijenom koji je poprilično trajao prije nego sam ga uopće vidio. Ovdje Calvinu znamo prve korake, ili pokrete bičevima pod mikroskopom. Calvin je prilično blag, bezobličan, sto vise razvija se i kreće se dovoljno brzo tako da će noćne more djelovati samo kao mutne slike.

Ako se slika ne uzima ozbiljno, bilo bi lakše za vas i za nas. Ovdje u stranici su obični ljudi koji su iskusni astronauti koji su osposobljeni i obučeni za sve vrste situacija, a ipak se ponekad ponašaju manje logično nego kad bismo mi bili na njihovom mjestu. Glavni likovi su zanimljivi i suosjećajni, ali njihove sudbine i motivi su samo kratko skicirani. Uostalom, treba nam vise vremena i truda da bi s njima stvorili dublji odnos. Njihove misli su ponekad zanimljive, ponekad ispadnu totalni klišej.

Također. saznajemo hrpu nepotrebnih tehničkih detalja o svemu. Slika filma radi poprilično dobro, ali ne ostavlja pravi dojam. Završetak će vas iznenaditi i oduševiti.

Life Daniela Espinosy nje vizualni impresivan, iako se ne bas originalno bore za život u dubinama svemira, ne smo da spase svoje živote nego i sudbinu cijelog čovječanstva. Redatelj bi želio reci nešto više, ali ideja je izgubljena negdje. Film je poprilično dobar, ali nažalost ne donosi ništa sto niste vidjeli negdje drugo.

Ocjena 6.5/10

 Life
(2017) on IMDb

Trailer:

Nema komentara:

Objavi komentar