srpnja 16, 2017

Planet majmuna: Rat - War for the Planet of the Apes 2017 Recenzija Filma

Planet majmuna: Rat -
War for the Planet of the Apes 2017
Opis Filma
Planet majmuna: Rat (2017)
War for the Planet of the Apes

Žanr: Avantura, Drama, SF
Godina: 2017
Redatelj: Matt Reeves
Glavne uloge: Judy Greer, Woody Harrelson, Andy Serkis
Trajanje filma: 02:20:00
Datum izlaska:    12.07.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :  
                    B i H   13.07.2017
                    Hrvatska 13.07.2017  
                    Srbija    13.07.2017Nakon što majmuni pate od nezamislivih gubitaka, Caesar (Andy Serkis) krenuo je u svoju potragu za osvetom svoje vrste i suočio se s nemilosrdnim pukovnikom ( Woody Harrelson ) koji je bio odgovoran za gubitke. -

Majmuni, Trilogija, Jaka. To su tačno riječi koji sam sinoć koristio na Twitteri kako bi opisao trilogiju. Iskreno, nema prikladnijih riječi, jer nakon dva fantastična filma, Matt Reeves zatvara trilogiju s fantastičnim, emocionalnim, pokretnim i misaonim filmom koji čini savršen kraj.

Priča je izvorna, dodiruje i upija; Polako i uvijek je lijepo razvijena, a sadrži mnoge odraze današnjeg društva. Također, postoji i mali uvod koji čini mi se funkcionira i kao samostalni film. Završetak je malo predvidljiv, pogotovo ako ste vidjeli izvornu seriju, ali još uvijek je neizvjestan i zapanjujući. Ono što čini War for the Planet of the Apes istinski se ističe je emocionalni naboj priče. Nikad ne bih pomislio da bi mogao vidjeti blockbuster s toliko mnogo emocija. Prave emocije su zarobljene u većini scenarija.

Ove emocije, naravno, isporučuju likovi, osobito da budemo iskreni, Cezar. Ovaj put, vođa majmuna postigao je složenost za kojom bi prethodna dva filma mogla samo težiti. Film duboko ulazi u svoj moral, vrijednosti i uvjerenja i predivno istražuje svoj unutarnji sukob. Andy Serkis koji je glumio Caesara imao je izvrsnu izvedbu. Njegovi izrazi lica, pokreti tijela su savršeni. Jednostavno ovo je njegova najbolja izvedba ikada.

Drugi likovi su također sjajni, iako nisu razvijeni kao Caesar, ostali majmuni su isto lijepo napravljeni. Dodatni novi smiješni unosi u Bad Ape malo su osvijetlili filmske dramske tonove. Tu su i ljudi. Većina ih je samo karikatura, ali onda postoji i pukovnik. On je tipičan, okrutni vojni antagonista, a ipak se kvalificira kao najbolji negativac franšize, čak je bolji od Kobe po mom mišljenju. Nastup Woodyja Harrelsona vrlo je jak, pogotovo kada donosi njegovu reputaciju i završni dio filma. Također sam volio kontrast s djevojčicom. Međutim, lik nije imao mnogo posla i gotovo je bio beskoristan.

Vizualno, film oduzima dah. Posebni efekti i kinematografija su zapanjujući. Akcija, koja bi mogla biti najveći problem filma, iako mi nije smetalo War for the Planet of the Apes nema akciju. Ne dodaju se mnoge scene bitaka - traileri su dali većinu njih. Međutim, akcijske sekvence su uzbudljive i vrlo dobro obavljene, stoga nisam siguran da je ovo pravi problem.

Jedno je sigurno, War for the Planet of the Apes mnogo je više od ljetnog blockbustera i lako se kvalificira kao jedan od najboljih filmova godine do sada.

Ocjena 4/5

 War for the Planet of the Apes
(2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

Nema komentara:

Objavi komentar