srpnja 04, 2017

(TV SERIES) Emerald City (Seasons 1) 2017 Recenzija Serije

(TV SERIES) Emerald City (Seasons 1)
2017 Recenzija SerijaEmerald City (Seasons 1) 2017

Žanr:  Adventure, Drama, Fantasy
Godina 2017
Redatelj: Matthew Arnold, Josh Friedman
Glavne uloge:  Adria Arjona, Oliver Jackson-Cohen, Ana Ularu
Trajanje filma: 01:00:00
Tokom proteklih nekoliko dana tražio sam kratku novu seriju. Moja je odluka pala na ovu seriju koja je pričala priču o klasičnom Čarobnjaku iz Oza. Prva sezona imala je samo 10 epizoda. Pa o čemu se radi? Doznajemo sljedeće.

Dorothy (Adria Arjona - The Belko Experiment) bila je medicinska sestra koja je živjela u vrlo malom gradu Lucasu u Kansasu, SAD-u, s njezinim posvojiteljima zvanim teta Em i stric Henry. Jedne noći, dok je posjetila osobu za koju se kaže da je njezina prava majka po imenu Karen (Gina Bellman - Leverage TV series etc), ogroman tornado pogodio je grad, iako se uspjela sakriti Karen u podrumu, Dorothey koja se zaključala u policijskom auto se prevrnula od tornada. Kada je tornado prošao, Dorothy je shvatila da više nije u gradu Lucasu. S policijskim pištoljem, nekim lijekovima i policijskim psom (kasnije nazvanim Toto) koji je pratio, Dorothy je počela lutati po tom području i tražiti čarobnjaka koji je navodno mogao vratiti kući.

Tokom putovanja, pronašla je čovjeka koji je bio obješen poput strašila ozlijeđen od strane nekih ljudi. Činilo se da je izgubio sjećanje i nije se mogao ni sjetiti vlastitog imena. Dakle, Dorothy, koja mu je odlučila pomoći nazvala ga je Lucasom (Oliver Jackson-Cohen) poput imena njezinog rodnog grada. Zajedno su nastavili svoj put prema gradu Ozu. U međuvremenu, čarobnjak (Vincent D'Onofrio - Jurassic World, Daredevil TV series etc) koji je vladao Ozom bio je sumnjičav prema njima, koji su došli u njegov svijet kroz tornado, pa je uputio svog čovjeka Eamonn (Mido Hamada) da potraži osobe i ubije ih kako bi osigurali sigurnost Oza.

Stvari se također kompliciraju s vremenom West (Ana Ularu - Inferno etc) koja je također tražila Dorothy zbog nekog incidenta. Glinda (Joely Richardson - Snowden, Nip/Tuck TV series etc) je također tražila Dorothy zbog nekih drugih razloga. Bilo je i drugih važnih likova koji će kasnije imati veliki utjecaj na priču pod nazivom Tip (Jordan Loughran) tajanstveni dječak zaključan od iscjelitelja i njegov vrlo dobar prijatelj Jack (Gerran Howell), uključujući Jane (Gina McKee - Notting Hill) i Langwidere (Stefanie Martini - Prime Suspect 1973 TV series). -

Ova je serija bila prilično jedinstvena. Otkrio sam da je u prvoj epizodi bilo zanimljivo vidjeti što će se dogoditi sljedeće. Međutim, sljedeće epizode su se osjećale malo manje uzbudljivo, sve do sredine serije, gdje je počelo opet da bude zanimljivo. Bilo je doista uzbudljivo posebno posljednje tri epizode koje su se doista stvarale do ogromne "bitke" u posljednjoj epizodi, i iznenađujućih pletiva. Također je bilo zanimljivo vidjeti likove koje poznajemo u čarobnjačkoj priči u 10 epizodi.

Posebni učinci ove serije bili su iznenađujuće prilično dobri. CGI nisu učinili ništa loše, pa čak su i bolji od nekih klasičnih filmova. Njihov veliki plus su bili definitivno kostimi. Izrađeni su jako dobro, gdje su pazili da kostimi stvarno izgledaju dobro na likovima. Po mom mišljenju, zvijezde serije očito su Vincent D'Onofrio i Julie Richardson kao čarobnjak i Glinda.

Sada, ako ste vidjeli izvornog Čarobnjaka iz Oza ili neki drugi film koji je iz tačke gledišta Čarobnjaka ova je serija pričala priču na drugačiji način. Došlo je do dosta izmjena iz knjige ili drugih verzija, ali ovaj je zapravo bio jedinstven način ponovnog prepričavanja priče. Jedino mi je žaljenje zbog ove serije jer je prekinuta nakon samo jedne sezone. Stoga nismo vidjeli kako će se priča razvijati.

U svakom slučaju. ako tražite jedinstveno reimanginiranje čarobnjaka iz Oza, onda je ovo zasigurno zanimljiva opcija, iako morate biti spremni na razočarenje da ne vidite kraj priče.

Ocjena 3/5

 Emerald City
(2016) on IMDb

Trailer:

Nema komentara:

Objavi komentar