X-Men: Prva generacija / X-Men: First Class (2011) Recenzije Filmova

X-Men: Prva generacija (2011)
X-Men: First Class
Žanr  : Akcija, Drama, SF
Godina : 2011
Redatelj : Matthew Vaughn
Glavne uloge : James McAvoy, Michael Fassbender, January Jones
Trajanje filma : 02:11:00
Datum izlaska : 2. Lipanj 2011.Radnja filma vraća nas u daleku 1962. godinu, u vrijeme kad je hladni rat bio na svom vrhuncu. Vrijeme je to poznate kubanske krize koja je svijet dovela na rub nuklearnog rata. A bilo je to i vrijeme kad su se dva poznata lika, profesor Charles Xavier i Eric Lehnsherr, upoznali i sprijateljili. Priča koja slijedi objasnit će nam kako su dva prijatelja postali ljuti suparnici.

Što se samog filma tiče, možemo reći da je odrađen korektno. Nema tu nekih prevelikih iznenađenja, likovi koje smo djelomično upoznali u dosadašnjim nastavcima ovdje postaju malo „ljudskiji“. Međutim samom filmu nedostaje duše. Jedini trenutak koji ostaje pamtljiv je scena u baru s iznenadnim pojavljivanjem Wolverina. Odlična fora i to je uglavnom to. Ostatak se manje-više svodi na specijalne efekte, koji su standardno dobri, ali očito postaju sami sebi svrhom. Kevin Bacon u uloziglavnog negativca Sebastiana Shawa odigrao je korektnu ulogu, ali ništa više od toga. Michael Fassbender konačno ne trči, već za promjenu malo lebdi. Najdojmljivija je naravno January Jones u ulozi Emme Frost. Zašto. Pa slika govori više od tisuću riječi.

Sve u svemu, ništa novo, ali dovoljno gledljivo. Volio bih da mogu još nešto napisati o filmu, ali jednostavno ne znam što. S jedne strane to je dobro, jer obično ideje za pisanje puno lakše dolaze nakon lošeg uratka, a s druge strane očito da ovaj film ničim ne odskače od prosječnog djelca o super herojima. Da ne zaboravim, film naravno traje preko dva sata što izgleda postaje tipično vrijeme za jedan ovakav film. Moglo je to i kakvih pola sata manje, ne bi bilo zgoreg.

Ocjena: 6,5/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *