Tuesday, December 7, 2021
HomeAkcioni Filmovi22 Jump Street 2014 Recenzija Filma

22 Jump Street 2014 Recenzija Filma

-

22 Jump Street (2014)
22 Jump Street

Žanr : Akcija, Komedija
Godina : 2014
Redatelj : Phil Lord, Chris Miller
Glavne uloge : Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube
Trajanje filma : 01:52:00
Datum izlaska : 13. Lipanj 2014.Nakon što su prošli kroz srednju školu (dvaput), policajci Schmidt i Jenko ponovo rade tajno a njihov zadatak je sada da pronađu narkodilera ali na koledžu.

Ovo je jedan od najočekivanijih filmova godine, ali ne za toliko za mene, koliko za našu publiku, jer znam kol’ko su ga dugo tražili na domaćim sajtovima za gledanje a ja sam danas iskoristio vrijeme da ga sa rajom pogledam u kinu jer valjda tako doživljaj bolji, ali, doduše, i skuplji.

Prvi dio filma, koji je ujedno bio obrada serije iz ’80-ih, izašao je još prije dvije godine i stekao ogromnu popularnost i super je prošao na kinima. Recenziju istog možete pronaći na mom blogu. Obradovalo me kad sam vidio da je i nastavak prošao itekako opaženo i da ga nisu dočekali na nož kao većinu nastavaka. Dakle, s visokim očekivanjem, krenem sa gledanjem filma. Ono što vam mogu obećati jeste skoro dva sata odlične zabava i puno puno smjeha što će vam omogućiti zabavan scenarij i odličan dvojac Hill i Tatum, naravno uz ostatak ekipe. Iako je poprilično apsurdan i ima dosta scena u kojim se prkosi zakonima fizike, svejedno je odlično ukobimnovana akcija, zajedno sa komedijom, pa je ovo, sve u svemu, jedan film zbog kojeg bi voljeli da čitava ova priča postane trilogiju. Kada gledam današnje komedije, rijetko koja mi izmami osmjeh, a kamo li me nasmije od srca, a ovaj film ima tu čar i hvala mu na tome. Film se konstantno trudi da ne liči na svog prethodnika i to mu u većini slučajeva uspjeva, mada je većina toga u filmu predvidljivo i ne izgleda baš svježe, ali koga će to zanimati kada krene zabava uz ”22 Jump Street”. Mogu vam jedino savjetovati da sačekate možda bolji snimak da se pojavi na netu pa da krenete sa gledanjem jer piratske snimke kvare doživljaj i bolje sačekajte jer vjerujem da će se čekanje i na kraju isplatiti.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 7,8/10, dakle bolja ocjena nego što prvi dio ima, a na Tomatoesima takođe dobrih 84%. Film je zaradio više od 290 miliona dolara na budžet od 50 i vjerujem da je nastavak već u pripremi. Reditelji filma su Christopher Miller i Phil Lord, koji su režirali animirane filmove ‘Lego film’, ‘Oblačno s ćuftama’ i prvi dio ovog filma.

Jedna od komedija godine i definitivno će konkurisati za najbolju, kada se budu pravile liste i sumiralo sve što se napravilo u ovoj godini na isteku. Bez puno filozofiranja i razmišljanja, na vama je da rezervišete skoro dva sata i da ga u komadu izgledate i opustite se, smijući se.

Ocjena:8/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts