Friday, May 24, 2024

22 Milje – Mile 22 (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

22 Milje - Mile 22 (2018) U svakom slučaju za akcijski film stvarno bez razmišljanja, to bi definitivno odgovaralo kriterijima. Specijalni efekti, eksplozivni učinci i nasilna pucnjava bili su uglavnom lijepo napravljeni. Ranije sam rekao da je priča stvarno nered, što je nešto na što sam se rijetko žalio za akcijski film.
- Advertisement -

22 Milje (2018)
Mile 22

Žanr: Akcija | Avantura | Krimi
Godina: 2018
Redatelj: Peter Berg
Producent: Lea Carpenter, Graham Roland
Glavne uloge: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, John Malkovich, Ronda Rousey, Iko Uwais, Terry Kinney, Sala Baker, Poorna Jagannathan. Alexandra Vino, Lauren Mary Kim, Nikolai Nikolaeff, Raven Wynn, Sam Medina, Michael Pierino Miller, Carlo Alban
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:34:00
Datum izlaska: 16.08.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 18.10.2018.
Hrvatska 18.10.2018.
Srbija 18.10.2018.

 

22 Milje postavljen u izmišljenoj zemlji u jugoistočnoj Aziji, američka Black Ops grupa pod nazivom Overwatch pod vodstvom agenta James Silva (Mark Wahlberg – All the Money in the World, Patriots Day i sl.) sa svojim timom koji se sastojao među ostalima Alice (Lauren Cohan – The Walking Dead serije itd.), Sam Snow (Ronda Rousey – The Expendables 3 itd.) I Douglasa (Carlo Alban) bili su stacionirani tamo kako bi pronašli neke prljave bombe. Informant Li Noor (Iko Uwais – Beyond Skyline , The Raid itd.) koji je tvrdio da ima informacije o lokaciji svih bombi, došao je u američko veleposlanstvo i zatražio azil u zamjenu za informacije.

Međutim, vlada zemlje je to učinila s namjerom uhićenja Li Noora. Tako je Silvaov tim bio zadužen da dovede Li Noora na lokaciju u kojoj bi ga avion izvukao, koji se nalazio 22 milje od ambasade. Uz pomoć mobilne glave četvrti tim, koji je vodio agent s nadimkom Majka (John Malkovich – Bullet Head , In the Line of Fire i sl.) koji je pružao vazdušnu podršku i inteligencije, Silva i ostali članovi su prolazili kroz cijele 22 milje uz progonstvo beskrajne vojske vlade. Stvari su dodatno komplicirane tajanstvenom prisutnošću ruske vojske koja ih je promatrala.

Može li onda Overwatch završiti svoju misiju? Zašto je uključen Rus? Pronađite ih sve u ovom akcijskom trileru.

22 Milje Filmske Rerecenzije

Pa ovaj film zapravo nije doživio moja očekivanja. Kad sam pročitao sinopsis priče, osjetio sam da će to biti uzbudljiv i napet akcijski film tijekom cijelog trajanja, i ispunjen neprekidnim vrlo hladnim akcijskim slijedom. Nažalost tako je samo polovica isporučena. Zaplet filma bio je posve zbunjujući sa haotičnim osjećajem posvuda, a lik Mark Wahlberga ovdje je bio vrlo nezanimljiv. Njegova stalna uporaba gumene trake na njegovoj ruci je stvarno uznemirila moju djevojku. Da ne spominjem nenadmašnu vještinu Ronde Rousey, iako je Lauren Cohan bila iznenađujuće vrlo okretna i nije izgledala izvan mjesta. Pretpostavljam da je njezino dugogodišnje iskustvo u borbi protiv zombija u The Walking Dead stvarno odigrano.

Jedina stvar koja bi zapravo mogla spasiti ovaj film bila je pojava Ika Uwaisa. Njegove scene borbe (koje su bile koreografirane od strane njega i nekoliko drugih ljudi) bile su sve nevjerojatne. Moguće je da neće biti toliko od ovih borbenih scena kao što bih se nadao jer ih je morao podijeliti s većim zvijezdama, ali imao je dosta dijaloga ovdje (puno više od njegovih prethodnih holivudskih filmova kao što su Beyond Skyline ili Star Wars: Force Awakens ). Mislio sam da je Iko Uwais ostavio priličan dojam u Hollywoodu, i možda ga je njegovo pojavljivanje ovdje učinilo još poznatijim i da će u budućnosti dobiti bolje mogućnosti.

Efekti

Specijalni efekti, eksplozivni učinci i nasilna pucnjava bili su uglavnom lijepo napravljeni prema mojem mišljenju (film je imao R rating, tako da bi trebao biti za odrasle i nije prikladan za djecu). Sa zvučnim efektima Dolby Atmos, akcijski slijed filma osjećao se još živ i stvarno je dodalo neizvjesnost. Ranije sam rekao da je priča stvarno nered, što je nešto na što sam se rijetko žalio za akcijski film. Problem s ovim filmom bio je jer se ritam nije osjećao prirodno brzim, zapravo sam osjetio da smo bili prisiljeni da se osjećamo žurno zbog stalnih ljutih žalbi Mark Wahlberga tijekom cijelog filma.

Plus prekomjerno dugo i “previše težak da bi ga učinila sofisticiranim dijelom” prije nego što je smrtonosna vožnja od 22 milje započela bila je malo previše, a nažalost me učinila malo nestrpljivim. Čak je i mojoj djevojci bili prilično dosadno i osjećala se pospano u ranijem dijelu. Bilo je vrlo zbunjujuće vidjeti redatelja Petera Berga da je napravio takvu zbrku, s obzirom na to da je režirao neke dobre filmove poput Deepwater Horizon , The Lone Survivor, Friday Night Lights i nekoliko drugih.

Ponovno mi ne smeta gledati akcijske filmove s malo nerazvijenim likovima, ali kada ih ima previše, postavljam pitanje zašto su korišteni na prvom mjestu jer ionako nikad neće ostaviti dojam. Od onoga što sam pročitao internetu, Peter Berg i Mark Wahlberg razmišljali su o tome da se ovaj film pretvori u trilogiju (što objašnjava završetak), ali nažalost sumnjam da će se to dogoditi budući da poslovna izvedba nije bila tako izvanredna da je opravdava. Ne mislim da će ih slijepo obraniti kao fenomenalni film. O, ovdje nije bilo srednje ili post-krajne kreditne scene u slučaju da se pitate.

Zaključak:

U svakom slučaju za akcijski film stvarno bez razmišljanja, to bi definitivno odgovaralo kriterijima. Ali ako više volite bolji akcioni film s malo prikladne priče ili nešto zanimljivijim likom. Onda vam ovo možda neće odgovarati. Tvoj izbor. IMDB OcJena Filma: 6.1/10

 

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

22 Milje - Mile 22 (2018) U svakom slučaju za akcijski film stvarno bez razmišljanja, to bi definitivno odgovaralo kriterijima. Specijalni efekti, eksplozivni učinci i nasilna pucnjava bili su uglavnom lijepo napravljeni. Ranije sam rekao da je priča stvarno nered, što je nešto na što sam se rijetko žalio za akcijski film.22 Milje - Mile 22 (2018) Recenzija Filma