Monday, May 27, 2024

47 Meters Down (2017) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
47 Meters Down  (2017) Opis Filma

47 Meters Down  (2017)

Žanr: Adventure, Drama, Horror
Godina 2017
Redatelj: Johannes Roberts
Glavne uloge: Johannes Roberts, Ernest Riera
Trajanje filma: 01:29:00
Datum izlaska:   25 May 2017

Tijekom sedmice bez većeg holivudskog filma, film o morskim psima svakako je bio zanimljiv izbor za pogledati. Dvije sestre iz SAD-a Lisa (Mandy Moore – A Walk to Remember, Tangled etc) i njezina mlađa sestra Kate (Claire Holt – The Vampire Diaries & The Originals TV series) otišli u na odmor u Meksiko. Kate, koja je puno više avanturistična, pokušavala je odvući Lisu da bude što manje s momkom Stuartom. Tako su oboje sredi dva meksička dečka u klubu Luisa (Yani Gellman) koji je izgledao zainteresiran za Lisu i Benjamina (Santiago Segura). Pozvali su ih da isprobaju opasno uzbudljivo ronjenje u kavezu s morskim psima koji kruže okolo.

U početku je Lisa, koja nije imala duboki ronilački užitak, bila uplašena, ali zbog Kateove ustrajnosti i zahtjeva, konačno su odlučili krenuti naprijed. S Luisom i Benjaminom otišli su u čamac koji je vozio Taylor (Matthew Modine – Full Metal Jacket, Notting Hill etc) sa svojom prvom ženom Javierom (Chris J. Johnson). Tako su otišli usred mora kako bi isprobali ovo novo iskustvo. Nakon što su Louis i Benjamin učinili svoje ronjenje, Lisa i Kate su se spustile. U početku su izgledali jako sretni i uzbuđeni, iako su bili zabrinuti kad je kraj kaveza prolazio veliki morski pas.

Sada je ovo priča koja bi postala potpuno uzbudljiva, jer kabal koji drži kavez nije bio pouzdan i prekinut je. Kavez s Lizom i Kateom pao je 47 metara do dna mora. Budući da je kisik i dalje nizak, a neki morski psi još uvijek vrebaju. Lisa i Kate moraju pronaći način da se spase. Da ne spominjem komunikacijsku opremu koju su imali i koja nije radila jer je udaljenost bila prevelika. Pa kako će završiti ova priča? Možete je pogledati u ovom intenzivnom filmu preživljavanja..

Filmske Recenzije

Phew, ovaj je film bio intenzivan i neizvjesan nakon što je kavez pao. Jedinstvena stvar filma bila je ta sto je većina prizora prikazana pod vodom. Uzbudljiva stvar u ovoj vrsti filma bila je zato što su “zlikovci” iznenada nestajali i pojavljivali se niotkud, s velikim zastrašujućim zubima koji nam daju šokove kao što nikada nismo znali kada će se to dogoditi.

Kao film koji se usredotočio na davanje straha od morskih pasa, ovaj je film bio prilično dobar. Ponekad bi nas dosta prepao. Ako ste tip publike koji voli upotrebljavati logiku prilikom gledanja filmova, vjerojatno biste se mogli ljutiti nekim zdravim osjećajima koji se ovdje nisu pojavili, iako, ako zanemarite neke od tih nedostataka, možete uživati u samom filmu. Njegovi posebni efekti bili su prilično pristojni. Zvučni efekti i pozadinska muzika bili su fantastični jer su tijekom filma dodali element intenziteta. Moja djevojka je definitivno bila pod utjecajem tih učinaka, budući da je bila jedna od velike publike koja je vrištala tijekom iznenadnih pojava morskih pasa. Ima jedna stvar koju sam osjećao da poprilično nedostaje u ovom filmu, a to je da nije bio dovoljno krvav za film morskog psa.

U usporedbi s drugim filmom morskih pasa koji smo vidjeli prošle godine ,tj. The Shallows, ovaj je film bio malo drugačiji. Imalo je više morskih pasa, više podvodnih prizora i više od jednog vodenog karaktera, dok je u The Shallows morski pas bio samo jedan i samo jedan glavni lik kojeg je igrala Blake Lively i usredotočivši se malo na razvoj karaktera. Oba filma imaju sličnosti u smisli da imaju ženske poteze i usredotočene su na opstanak. Ponovo moram podsjetiti da neka logika ne smije biti primijenjena ako želite stvarno uživati u film.

Dakle, ako tražite zabavu i volite intenzivne neizvjesne trenutke, uživate u lijepom krajoliku i povremenim napadima mrskih pasa, onda je ovo definitivno film za vas. Međutim, ako želite imati više inteligentni film morskog psa, ovaj bi bilo bolje da vidite The Shallows.

Ocjena: 3/5

 47 Meters Down (2017) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave