Tuesday, June 22, 2021

Alfa – Alpha 2018 Recenzija

Alfa (2018)
Alpha

Žanr: Familijarni | Avantura | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Albert Hughes
Producent: Albert Hughes, Dan Wiedenhaupt
Glavne uloge: Kodi Smit-McPhee, Leonor Varela, Natassia Malthe, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Mercedes de la Zerda, Jens Hultén. Priya Rajaratnam, Spencer Bogaert, Patrick Flanagan, Marcin Kowalczyk, Michael Kruse-Dahl. Louis Lay, Blake Point, Kyle Glenn Thomas, Nestor de la Zerda
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:36:00
Datum izlaska: 16.08.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 30.08.2018.
Hrvatska 30.08.2018.
Srbija 30.08.2018.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 

U vrijeme oko 20.000 godina prije Krista, lovačko pleme koje je vodio Tau (Jóhannes Haukur Jóhannesson) otišlo je u lov na sve muškarce, uključujući i njegovog mladog sina Keda (Kodi Smit-McPhee – X-men: Apocalypse , ParaNorman itd.). koji je bio na svom prvom putovanju. Izazov je unatoč svojoj sposobnosti stvaranja dobre lovačke opreme, Keda nije bio prikladan za ulogu lovca, budući da nije bio nemilosrdan i jak tip.

Kad su konačno sreli skupinu bizona, Keda je napadnut i pada s litice. Kao što je mislio da je Keda mrtav, nakon čekanja više od jednog dana, Tau je prevezao ostatak plemena kući sa životinjama koje su uspjeli loviti. Keda, koji je očigledno još bio živ, morao je preživjeti samo svojim instinktom i onim što ga je učio njegov otac. Također se sprijateljio s vukom kojeg je kasnije nazvao Alfa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Obojica su prolazili kroz teški teren da se vrate u Kedsinu kuću, snijeg je počeo padati, a vrijeme je postajalo sve hladnije. Mogu li njih 2 preživjeti? Pronađite ih sve u ovom avanturističkom filmu.

Alfa Filmske Recenzije

Malo smo sumnjali u film, moja djevojka i ja stvarno osjećamo da je film bio upravo ono što smo očekivali. Barem za prvih pola sata. Taj je dio bio nekako malo dosadan za nas. Da, bilo je lovačke scene, ali osim toga, nismo osjetili nikakvu iskru. Možda je to bilo previše sporo (barem za nas), i jedina druga stvar koja je barem bila zabavna tijekom tog vremena bio je stvarno lijep prikazan prizor. Također smo mislili da nije ni čudo da je film prikazan i u IMAX studiju, jer je to bilo stvarno prekrasno kad bi ih vidjeli na takvom ekranu.

Nakon prvih pola sata, kada je Keda bio razdvojen i morao je naučiti kako preživjeti, a Alfa se počela pojavljivati, film je postao mnogo zanimljiviji. Očito je to za što smo došli, da vidimo kako mladić ima divno prijateljstvo s vukom kada su obojica trebali biti neprijatelji. Ali ovaj “neobični odnos” nekako je radio i zapravo je prilično lijep. Uz dodatak tih lijepih krajolika, postalo je još sjajnije kad su te dvije ruke radile ruku pod ruku da pokušaju preživjeti stvarno nemilosrdno vrijeme.

Jedna stvar koju sam primijetio bio je i veliki zvučni efekti. Bilo je divno čuti zvuk divljih životinja koje su žurile oko nas kao da smo bili okruženi njima. Primijetio sam tijekom krajnje kreditne scene da je imao zvučni efekt Dolby Atmos koji je bio čudan jer niti jedan od kazališta koji je prikazivao ovaj film imao je taj učinak. U svakom slučaju čak i s uobičajenim Dolby surround sustavom, ovaj je već bio sjajan. Oh, pričajući o krajnjoj kreditnoj sceni, nije bilo srednjih ili post scena.

Preživljavanje i Prijateljstvo

U biti film o preživljavanju i prijateljstvu, zasigurno nije razočarao. Moja je djevojka bila oduševljena što je odlučila vidjeti ovaj film. Bila ljubitelj ovog lijepog muškarca s prijateljstvom životinja. Da je Alfa priča prikazana malo ranije, vjerojatno bismo bili zadovoljniji. Oboje smo imali strahopoštovanje prema zadivljujućoj kinematografiji. Krediti se stvarno moraju dati timu vizualnih efekata za film. Usput rečeno, ovaj film je napisao i režirao Albert Hughes (koji je s njegovim bratom blizancem Allenom režirao nasilne filmove poput knjige Elija, iz pakla i sl.). Tako je izgledalo malo neobično vidjeti ovaj film na njegovu kreditnu.

O došlo je do nekog iznenađenja koje mi i ostali ljudi nisu vidjeli. Bila je doista lijepa iznenađujuća scena. I film je imao i nešto jedinstveno, tj. Jezik. Upotrebljavao je posebno stvoreni izmišljeni jezik koji govori narod plemena i dobili smo podnaslove tijekom cijelog filma. (Možda je to bilo inspirirano serijom ” Game of Thrones “, kao i stvaranje izmišljenog jezika).

Sve u svemu ovo je bio dobar avanturistički film s tolikim pogledima koji oduzimaju dah i dosta snažnu vezu između čovjeka i vuka. Samo treba biti malo strpljiv za zabavnije i emocionalne dijelove. Dakle, ako ste u ovom filmu, onda svakako morate gledati ovaj. Međutim, ako vam se ne sviđa film koji uglavnom ima neku osobu i životinju koja preživljava strašno vrijeme ili ako namjeravate vidjeti ovo očekujući puno lovačkih i krvoprolirajućih prizora, onda je bolje izbjegavati gledati ovo. Tvoj izbor. IMDB OCJENA: 7.0/10

 

Titlovan Trailer Filma:

PRVI DOJAM

Alfa - Alpha 2018 Sve u svemu ovo je bio dobar avanturistički film s tolikim pogledima koji oduzimaju dah i dosta snažnu vezu između čovjeka i vuka, ali samo treba biti malo strpljiv za zabavnije i emocionalne dijelove.

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU