Tuesday, May 21, 2024

Alita: Anđeo borbe – Alita: Battle Angel (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Alita: Anđeo borbe Sve u svemu, bilo je sjajno iskustvo vidjeti ovaj film jer je imao fantastične specijalne efekte i veliku borbenu sekvencu (ne one krvave nasilne). Njegova priča nije bila doista komplicirana i vrlo je lako razumljiva. Likovi ovdje nisu bili bijelog / crnog tipa, ali neki od njih su bili sivi s Keean Johnson kao Hugo i Ed Skrein kao Zapata ostavio je dobar dojam na mene osobno. Pa ovaj film je stvarno nevjerojatan u smislu akcije.
- Advertisement -

Alita: Anđeo borbe (2019)
Borbeni Anđeo
Alita: Battle Angel

Žanr: Akcija | Romansa | Sci-Fi
Godina: 2019
Redatelj: Robert Rodriguez
Producent: James Cameron, Laeta Kalogridis
Glavne uloge: Jennifer Connelly, Eiza González, Rosa Salazar, Michelle Rodriguez, Christoph Waltz, Jackie Earle Haley, Jeff Fahey. Mahershala Ali, Ed Skrein, Casper Van Dien, Lana Condor, Jorge Lendeborg Jr., Marko Zaror, Elle LaMont, Idara Victor
Zemlja: Argentina, Kanada, SAD
Trajanje filma: 02:02:00
Datum izlaska: 05.02.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 14.02.2019.
Hrvatska 14.02.2019.
Srbija 14.02.2019.

Postavljen u 26. stoljeću, nakon velikog rata pod nazivom “The Fal” koji je uništio većinu gradova na svijetu, kiborg stručnjak dr. Dyson Ido (Christoph Waltz – Downsizing, Inglourious Basterds itd.) pronašao je ostatke ženskog kiborga i odlučio ga vratiti u život. Dao joj je robotsko tijelo i nazvao ju Alita (Rosa Salazar – film za Chippe , Bird Box itd.). Alita, koja je imala gubitak pamćenja, kasnije se sprijateljila s Hugom (Keean Johnson – Guidance TV serija itd.), tinejdžerom koji ju je također naučio opasnom sportu pod nazivom Motorball. Dok se Alita počela prisjećati vlastite povijesti, polako shvaća da joj nije namijenjeno da bude samo normalna djevojka koju joj je poželio dr. Ido. Pogotovo kad je bila nenamjerno umiješana s nekim lovačkim ratnicima čiji su poslovi prikupljali nagrade za kiborge, uključujući opasnu Zapatu (Ed Skrein – Transporter Refueled, Deadpool itd.).

U međuvremenu, sumnjivi biznismen Vector (Mahershala Ali – Green Book, Spider-man: Into the Spider-verse itd.) zajedno s liječnikom Chirenom (Jennifer Connely – The Day the Earth Stood Still itd.) Imali su vlastitu agendu koja je imala nešto s moto sportovima. Alita će uskoro krenuti s njima i sa smrtonosnim ubojicom kiborgom Grewishkom (Jackie Earle Haley – The Transporter Refueled, Deadpool itd.) Koji ju je htio ubiti.

Što bi se dogodilo Aliti? Što je bila njezina prava pozadina? Pronađite ih u ovom nevjerojatno učinjenom cyberpunk akcijskom filmu.

Alita: Anđeo borbe Filmske Recenzije

Pa ovaj film je stvarno nevjerojatan u smislu akcije. Sve borbene scene bile su uveliko izrađene s Alitinim pokretom vrlo glatko, a neke scene pokazuju elastičnost Alitina tijela. Rekao sam djevojci da su borbe poput onih koje ćemo vidjeti u anime ili mangi, osim u live verziji. Osim ovih fantastičnih borbi, ovaj je film također bio nevjerojatan po svojim specijalnim efektima. Bilo ih je toliko mnogo da su lijepo napravljeni. Poput velikih očiju Alite koje su isprva izgledale da će biti previše očigledne ili zastrašujuće, ali ispalo je da su bile vrlo prirodne kao da su zapravo njezine oči. Budući da je to bila manga adaptacija u kojoj su oči likova bile iznimno velike, gledanje ovog filma svakako je dodalo osjećaj gledanja animea.

Drugi specijalni efekti koji su se isticali bili su pogledi na uništene zgrade i grad koji je oživljen s vrlo glatkim crtežima oko rubova. Za razliku od nekih drugih filmova u kojima smo mogli vidjeti gradove očito kompjuterizirane, ovo je bilo puno bolje. Kiborg efekti su također bili izvanredni. Svi oni su zaista bili kao u životu i gotovo ste mogli osjetiti da su njihovi dijelovi tijela njihova prava tijela, a ne samo neki CGI. Zaista sam uživao u svim specijalnim efektima u ovom filmu za koje mislim da su jedni od najboljih.

Specijalni efekti, Borbe

Osim spektakularnih specijalnih efekata i veličanstvenih borbi, sama priča bila je vrlo zanimljiva. Priča je uzimala svoje vrijeme i nije se osjećala žurno, ali to možda nije dovoljno brzo za akciju / žurbu tražitelja koji je želio pun film. Postojao je element romantike i malo jednostavnih obrata koje bi trebalo biti dovoljno lako pogoditi. Ali mislim da je način na koji je snimljen film polako pokazivao transformaciju Alite od navodno nevinog kiborga u tamno-junašku heroinu. Rosa Salazar je također nevjerojatno prikazivala ovaj lik.

Likovi u Alita: Anđeo borbe nisu bili bijelog / crnog tipa, ali neki od njih su bili sivi s Keean Johnson kao Hugo i Ed Skrein kao Zapata ostavio je dobar dojam na mene osobno. Također sam mislio da je velika vizija redatelja Roberta Rodrigueza (poznat po nekim stilskim i nasilnim akcijskim filmovima kao što su Desperado, Od sumraka do svitanja, Grad grijeha i njegov nastavak ili više obiteljski poput svih Spy Kids filmova) bio odličan saradnik u izradi ovog vizualno zapanjujućeg filma.

Na moje iznenađenje, ovaj film je imao i neki emocionalni trenutak. Kao što sam rekao gore, film je imao i manje obrate, ali postojala je jedna stvar koju nisam vidio kako se približavala kraju . To je vjerojatno bilo nešto čime publika može ili ne mora biti zadovoljna. Samo se nadam da se proizvođaču “kockanje” stvarno isplatili, inače bi to stvarno bilo iritantno. Film je također imao i lijepu pozadinsku muziku. Zvučni efekti bili su prilično dobri s obzirom na to da sam ovaj film vidio u studiju koji se više usredotočio na udobnost.

Zaključak:

Sve u svemu, bilo je sjajno iskustvo vidjeti ovaj film jer je imao fantastične specijalne efekte i veliku borbenu sekvencu (ne one krvave nasilne). Njegova priča nije bila doista komplicirana i vrlo je lako razumljiva. Trajao je 122 minute, što je uključivalo kreditne scene koje nisu imale srednje ili post scene. Zainteresirani za cyberpunk vrstu filma s velikim vizualnim efektima i predivnim borbama sigurno bi bili zadovoljni s tim. Film je baziran na seriji manga pod nazivom Gunnm aka Battle Angel Alita. Koju je napisao Yukito Kishiro, a objavljen je 1990. godine s 9 knjiga. Već je bio prilagođen u 2 anime filma i video igri. Sam film je prilagođen iz 4 knjige. IMDB ocjena Filma:7.6/10

Titlovan Trailer Filma Alita: Anđeo borbe :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Alita: Anđeo borbe Sve u svemu, bilo je sjajno iskustvo vidjeti ovaj film jer je imao fantastične specijalne efekte i veliku borbenu sekvencu (ne one krvave nasilne). Njegova priča nije bila doista komplicirana i vrlo je lako razumljiva. Likovi ovdje nisu bili bijelog / crnog tipa, ali neki od njih su bili sivi s Keean Johnson kao Hugo i Ed Skrein kao Zapata ostavio je dobar dojam na mene osobno. Pa ovaj film je stvarno nevjerojatan u smislu akcije.Alita: Anđeo borbe - Alita: Battle Angel (2019) Recenzija Filma