Wednesday, July 28, 2021
HomeAkcioni FilmoviAmerički plaćenik - American Assassin (2017) Recenzija Filma

Američki plaćenik – American Assassin (2017) Recenzija Filma

Američki plaćenik -  American Assassin (2017) Sinopsis Filma
Američki plaćenik –
American Assassin (2017)
Radnja Filma

Američki plaćenik (2017)
American Assassin

Žanr: Akcija, Triler
Godina: 2017
Redatelj: Michael Cuesta
Glavne uloge: Dylan O’Brien, Taylor Kitsch, Michael Keaton
Trajanje filma: 01:52:00
Datum izlaska:    15.09.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    15 September 2017 (USA)
                    B i H   28.09.2017.
                    Hrvatska 28.09.2017.  
                    Srbija    28.09.2017.

Nakon iskustva koji mu mijenja život, Mitch Rapp (Dylan O’Brien – The Maze Runner, Deepwater Horizon, Teen Wolf TV series etc) odlučio je pokušati prodrijeti u terorističku ćeliju i ubiti čelnika koji mu je uništio život. Na temelju svog znanja i nekoliko korisnih sposobnosti kao što su borilačke vještine, naoružanje i jezični kurs, bio je posrednik direktora CIA-e Irene Kennedy (Sanaa Lathan – The Best Man, Now You See Me 2 etc) da bude poseban ops agent. Bio je treniran od strane vrlo teškog veterana i iskusnog bivšeg agenta nazvanog Stan Hurley (Michael Keaton – Tim Burton’s Batman, Beetlejuice, Spider-man: Homecoming i mnogi drugi). Obučavao bi se s drugim potencijalnim agentima koji uključuju i iskusniju osobu po imenu Victor (Scott Adkins) koji je mislio da je Mitch bio nesmotren i opasan za ekipu.

U međuvremenu, ukradeno je oko 15 kilograma plutonija, a CIA je vjerovala da će se koristiti za napad na nepoznat cilj. Ukradeni plutonij napravio je tajnoviti lik pod nadimkom “Ghost” (Taylor Kitsch – John Carter, X-Men Origins: Wolverine etc) koji ga je htio prodati potencijalnom kupcu. CIA je razmjestila Hurley, Mitch i Victora na mjesto gdje bi plutonij mogao biti.

Može li Hurleyjev tim moći zaustaviti napad?? Mitch bi mogao biti dobar i pouzdan agent unatoč tome što je tako neuvjerljiv i ugrožava druge članove tima?? Ko je bio Ghost koji je izgleda nekoliko koraka ispred Hurleya?? Sve odgovore pronađite u ovom akcijskom trileru.

Filmske RecenzijeOvaj je film bio prilično standardni teroristički film. Započeo je s praskom, ali onda je tempo usporen pa se onda više osjećao kao prilično ravni triler s povremenim akcijskim sljedovima tu i tamo do vrhunca. Usporeniji ritam filma se zapravo spuštao skroz. Kako je trailer filma predložio puni akcijski film s visokim intenzitetom, ali pokazalo se da film padne prilično brzo od očekivanog. Akcijska sekvenca je ipak bila prilično dobra. Dylan O’Brien uspio je vrlo dobro izvući borbene scene (činilo se da se dobro pripremio za ovo i mislim da je iskustvo igranja u The Maze Runner seriji zasigurno pomoglo). Michael Keaton kao i obično uvijek je dao sve u svom nastupu. Njegov je lik bio vrlo uvjerljiv u ovom filmu.

Kao što sam već spomenuo, to je bio prilično standardan film pri čemu je priča o čovjeku koji je imao vrlo loše iskustvo i koji se uključi kako bi pomogao CIA-u u borbi protiv terorizma. Prilagođena je romanu istog naslova koji je napisao preminuli Vince Flynn, koji je napisao niz romana koji se okreću oko Mitcha Rappa. Ovo je bila prva serija romana s uvođenjem likova. Nisam siguran jesu li proizvođači mislili na nastavak na temelju tog karaktera. Međutim, gledajući sam film, imam sumnje da će komercijalno biti slabo uspješan da bi im podigao apetit.

Film je imao neke zanimljive akcije i mislim da je Klimax scena prilično strašna. Mislim da je moja djevojka podijelila isto mišljenje sa mnom da su ti prizori bili vrlo zapanjujuči i intenzivni. Borbene scene također su bile prilično brutalne, a scene ubojstava (pogotovo one koje uključuju automobil u kanalizaciji) bile su vrlo nasilne i nisu pogodne za djecu. Zvučni efekti su bili strašni, posebni učinci eksplozija bili su dobri s obzirom na to da film nije imao vrlo veliki proračun.

Dakle, ako tražite film akcijski triler s agentima koji se bore protiv terorizma i spašavaju svijet od nuklearnog napada, onda bi ovaj film trebao biti zanimljiv. Ako ste ljubitelj rada Vince Flynn’s, osobito Mitch Rapp, možda ćete pokušati vidjeti kako je prikazan u filmu. Ako tražite sličnu vrstu film s puno akcijskih umova, sekvenci eksplozija onda bio ovaj film mogao biti premekan za vas. Vaš izbor.

Sretno gledajući!!!

Ocjena Filma: 3/5

IMDB ocjena filma:
 American Assassin (2017) on IMDb

Titlovan Trailer Filma:

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.
PREPORUKA

Zadnje Dodano