Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviAngry Birds - Angry Birds 2016 Recenzije filma

Angry Birds – Angry Birds 2016 Recenzije filma

- Advertisement -

Angry Birds (2016)
Angry Birds
Žanr: Akcija, Animirani, Komedija
Godina 2016
Redatelj:Clay Kaytis, Fergal Reilly
Glavne uloge:Peter Dinklage, Jason Sudeikis, Bill Hader
Trajanje filma : 01:48:00
Datum izlaska : 13. Svibanj 2016.Zašto su ptice postale tako ljute? Priča o ptici Red, Chuck i Bomb koji kroz kontrolu bijesa pokušavaju spasiti svoj otok kojeg žele preuzeti svinje.

Navikli smo da snimaju filmove prema igricama i ta tradicija traje već godinama, ali većinom su to bile igrice na konzolama, tipa Nintendo, Playstation, Xbox i slično, no ništa ovako što je se igralo na mobitelima odnosno na androidima.

Animirani film nikad ne mogu odbiti, a posebno ako se radi o jednom veselom, komičnom i šarenom predlošku koji obećava puno zabave, a zauzvrat traži vašu pažnju ili eventualno novac, ako ga gledate u kinu. Snimanje filma baziranoj na mega-popularnoj igrici ”Angry Birds”, većini se učinilo kao zanimljivom idejom, ali ako ste razumni i izvagate i dobre i loše strane, ”Angry Birds” su nekada bile popularne, a sada ih mijenjanju novim i kvalitetnijim igricama, tako da je film o toj senzaciji koja je potrajala jedno tri-četiri godine, bio poprilično suvišan, još da su znali da će ispasti ovakav – mislim da bi uzbuđenje oko njega bilo dvostruko manje. Možda griješim, možda će me neko linčovati, ali lansirati film možda sredinom 2013. ili početkom 2014. bi bilo daleko bolja ideja, jer bi mu tada ove propuste možda i oprostili. Sam početak je bio sasvim solidan, pa čak i uvod, sve se činilo zanimljivim i simpatičnim, sa pregršt jednodimenzionalnih ali smiješnih likova, dok nismo došli do trenutka kada se pitamo gdje je zaplet radnje, šta se ovo dešava i ko je ovdje lud? Već nakon pola sata, ja lično sam bio smoren radi filma i činilo mi se kao da traje duže od dva sata, a razlog toj jednoličnosti i nezanimljivosti koja je potrajala do samog kraja, jeste činjenica da se film raspao nakon prve trećine, ne nudeći dinamičnost i neke preokrete, ne nudeći humor i zabavu, a kamoli da smo se mogli osloniti na neku novinu i iznenađenje, čega je hvala Bogu ovdje bilo uveliko premalo. Zbog toga sam razočaran napustio kino, svoje kino naravno, i shvatio da su izgleda na ideju da snime film o ovim pticama došli prebrzo, ali su je prebrzo i realizovali, ne ostavljajući tako prostora mašti i razumu da uopšte djeluju.

Ocjena na IMDb.com mu je osrednjih 6,4/10 a na Tomatoesima samo 42%. Nije ni zaradio nešto puno, čemu je razlog vjerovatno ono što navodim u početku kritike; tek 287 miliona na budžet od 73. Clay Kaytis i Fergal Reilly su reditelji filma i ovo im je zajednički debi.

Ne mogu garantovati, ali mislim da će čak i djeci biti suhoparan i dosadan; ali ko zna, nisam dugo bio dijete pa je nezahvalno stavljati se u tu poziciju, no iz pozicije odraslih adolescenata, ovo je nešto što se po preporuci zaobilazi.

Ocjena:6/10

- Advertisement -