Wednesday, April 17, 2024

Ant-Man (2015) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Ant-Man (2015)
Ant-Man

Žanr: Akcija, SF
Godina 2015
Redatelj: Peyton Reed
Glavne uloge: Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Paul Rudd
Trajanje filma : 01:57:00
Datum izlaska : 17. Srpanj 2015Marvelov super junak Ant-Man naoružan je genijalnim odijelom s nevjerojatnom sposobnošću da se njegova snaga proporcionalno povećava smanjivanjem do veličine mrava . Scott Lang mora prihvatiti i naći svog unutarnjeg junaka te pomoći svom mentoru, dr. Hank Pymu, u planiranju pljačke koja će spasiti svijet i buduće generacije.

Jedan jedini Marvelov film oko kojeg sam lično ja bio uzbuđen i koji mi je izgledao zanimljivo i totalno drugačiji od svih je evo, upravo ovaj. Superherojski filmovi mi rijetko kad oduševe a najbolji film iz skorašnjih ekrnizacija Marvelovih stripova bio je prvi dio ‘Thor’a a od tada do sada, mrka kapa, mutna voda – ništa dobro, dakle.

Onda je došao ‘Ant-Man’ da malo ubije sivilo i dosadu kojim se ovi filmovi protkani, da donese jednu novu dimenziju heroja i da zabavi sve generacije. Scott Lang kojeg igra, konačno jedan, izgledom prosječan glumac, kojeg rijetko ko ne voli, jer inače se komičari lako zavole, Paul Rudd, po izlasku iz zatvora ponovo odlučuje krenuti putem kriminala jer mu ne ide kao ocu, niti kao zaposleniku u prodavnici sladoleda, pa se okreće jedinoj stvari gdje je perfekcionista. Kada shvati da je opljačkao jednog poznatog naučnika i ukrao odijelo koje nema cijenu, on postaje novi Ant-Man, superheroj, koji mora poraziti pohlepnog kvazi-naučnika/Darrena/Yellowjacketa. Ovo je jedna od daleko najmaštovitijih i najoriginalnijih kreacija superheroja koja je pristupačna svima, a bez obzira na poznatu postavu likova, neke greške koje je teško ne promašiti i zbunjujuće rasplete i trenutke, kao npr. kada negativac odluči posjetiti malu kćerku Ant-Mana i sam njihov narušen odnos zapravo, čiji je uzrok i motiv poprilično nejasan, film se da pogledati. Ove propuste koje sam spomenuo, to ukazuje samo na jedno; da su neke dijelove zbrzali, čisto da dođu do kraja i da najave nastavak, a i da prikažu neizostavni kameo Stan Lee-a, ali sve u svemu, šarenoliko, maštovito i zabavno i prava uživancija za čitavu porodicu. Protkan humorom, koji je nekako neizostavna pojava s obzirom na glavnog glumca, ‘Ant-Man’ uspjeva, ali kao za jednokratnu upotrebu uz nadu svih fanova da će nastavak biti za trunku ozbiljniji i mnogo više organizovaniji. Pored solidnog Paula Rudda, nekako me se niko nije toliko dojmio, izuzev možda Michael Pene koji je zadužen za komične scene i dijaloge, doduše ne toliko originalne.

Ocjena na IMDb.com mu je 7,7/10 a na Tomatoesima vrhunskih 80%. Peyton Reed je reditelj filma koji iza sebe ima većinom romantične komedije tipa ‘Prekid’, sa Jennifer Anniston, ”Down with Love” ili uspješnica ”Yes Man” sa Jim Carreyom.

Simpatična i gledljiva pričica koja jednako griješi u činjenicama i zakonima fizike koliko je hrabra i neustrašiva, no progledamo li mu kroz prste možemo ga olako zavoljeti kao najšarmantnijeg Marvelovog junaka do sad.

Ocjena:6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave