Wednesday, May 22, 2024

Aquaman Povratak kući – Aquaman (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Aquaman: Povratak kući - Aquaman (2018) Pretjerano epski i malo tjeskobni, možete opisati novi superherojski film snimljen iz tvornice DC ukratko. Osjećaj likova pod morem je dovoljno uvjerljiv od svoje tekućine do okolnog podvodnog svijeta. Priča ima pad i ne raspadne se.
- Advertisement -

Aquaman: Povratak kući (2018)
Aquaman – Akvamen

Žanr: Akcija | Avantura | Fantazija
Godina: 2018
Redatelj: James Wan
Producent: Paul Norris, Mort Weisinger
Glavne uloge: Amber Heard, Jason Momoa, Nicole Kidman, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Willem Dafoe. Temuera Morrison, Yahya Abdul-Mateen II, Djimon Hounsou, Randall Park, Graham McTavish, Sophia Forrest, Natalia Safran, Leigh Whannell, Ludi Lin
Zemlja: Australija, SAD
Trajanje filma: 02:23:00
Datum izlaska: 12.12.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 13.12.2018.
Hrvatska 13.12.2018.
Srbija 20.12.2018.

Gospodar mora je ovdje!

Prvi put smo ga upoznali u Batman v Superman: Dawn of Justice, a onda smo se upoznali s njim u prošlogodišnjoj Justice League-u, gdje je igrao nešto veću ulogu. Sada vodeni heroj pod nazivom Aquaman se službeno predstavlja na svojem imidžu istog imena. Promatramo njegovu izvornu priču od ranog djetinjstva do odrasle dobi kada se suočava sa svojim mlađim bratom, Ormom, koji želi dominirati svim oceanima i proglasiti rat na obalni svijeta. I jedini koji ga može zaustaviti je Aquaman, ali mu je potreban Sveti Trozupca kralja Atlanjna, ali to nije tako lako dobiti.

Aquaman Povratak kući Filmske Recenzije

Nije bilo lako snimiti ovaj film. Kreativni tim na čelu s redateljem Jamesom Wanom. Poznat je po svojim brojnim strahotama, ali je pokazao da može stvoriti smiješan, lagan superherojski film koji ne boli. Ipak, Aquaman neće dobiti više od toga. Priča ima pad i ne raspadne se (prva trećina, u kojoj publika malo sumnja u ono što gleda), ali ponekad je prevelika veličanstvenost. Wan je imao veliku viziju, i očito nije imao nikoga tko bi ga izravno usmjerio i odrezao malo kako bi preoblikovao čitav spektakl.

Ali to ne znači da je sveukupno iskustvo Aquamana loše. Samo pretjerana epičnost mjesta je malo razmazila. Međutim, to ne mijenja činjenicu da je to doista dobar filmski rad. To se dokazuje osobito velikim probojnim vizualnim efektima. Najvažnija stvar u ovoj priči jest da se gotovo tri četvrtine filma odvija pod vodom. To je učinak koji je teško stvoriti, ali tehničari su to ovladali. Osjećaj likova pod morem je dovoljno uvjerljiv od svoje tekućine do okolnog podvodnog svijeta. S tim su se animatori stvarno igrali. Stvorili su sofisticirano i fantastično vodeno kraljevstvo prepuno najfinijih detalja koji pomažu za cjelokupnu sliku. Nažalost, međutim, ovo je protiv normalno snimljene vode i ovaj kontrast pomalo odvlači pažnju.

Glumci

Naravno, sami glumci igraju važnu ulogu. Mora se reći da nitko od njih ne obavlja ništa izvanredno. To se posebno odnosi na središnje figure, Aquaman, njegovu pratnju Meu i Ormu. Napravili su Jason Momo, Amber Heard i Patrick Wilson . Momoa je, kao titularni junak, dovoljno karizmatičan, nema humora, a scene borbe čuju s uvidom, ali njegovom liku nedostaje duboka i emocionalna strana. Međutim, Momo se mora pripisati računu da se on pokazao nemogućim, a to je učiniti od Aquamana, inače ismijavane figure, cool momak. Pored njega, imamo ženski protagonist, čiju ulogu već spomenuo Heard. To je sasvim slično Momoi, osim što nema takvu karizmu, ali je malo emocionalnija.

Naravno, akteri sami igraju važnu ulogu, kao što je slučaj. Ali mora se reći da niko od njih ne čini ništa neobično. Ovo posebno važi za centralne figure, Aquaman, njegov pratilac Mea i Orma. Napravili su Jason Momo, Amber Heard i Patrick Wilson. Momoa je, kao glavni heroj, dovoljno karizmatičan, nema humora, a scena borbe saslušava uvid, ali njegovom karakteru nedostaje duboka i emocionalna strana. Pored njega imamo ženskog protagonista, čija je uloga već pomenuta Heard. Ovo je sasvim slično momoj, osim što ona nema takvu harizmu, ali je malo emotivnija.

Orme

Pa, ovdje imamo lošeg Orme i njegovog predstavnika Wilsona. On daje tri najbolje izvedbe i stvara uistinu dobru i sofisticiranu stripovu karijeru za one, čiji motivi čak imaju smisla. Ali to samo znači da je njegov lik dobro napisan u smislu igranja, iako je bilo dobro, nešto je nedostajalo. Njegovi dijalozi i monolozi bili su malo grčeviti. I takav dojam zapravo je cijeli film, gdje čak i zvijezde poput Willema Dafoea i Nicol Kidmana djeluju oštro. U castu, međutim, vrijedno je spomenuti Kaan Guldur i Otis Dhanji, dječji glumci koji predstavljaju devet i trinaestogodišnju Aquamanu. Njihov nastup s Mamom nevjerojatan je i neophodno je pohvaliti velikim djelima dirigenta koji je izabrao glumce.

Osim toga, tu je i izbor muzike. Ovdje se brinuo za Rupert Gregson-Williams, na primjer, Wonder Woman. Zvučni zapis je jednako veličanstven kao i ostatak filma, i dobro funkcionira s cjelokupnim raspoloženjem.

Zaključak:

Pretjerano epski i malo tjeskobni, možete opisati novi superherojski film snimljen iz tvornice DC ukratko. Nije li to bilo nešto loše, to je još uvijek spektakl gdje publika uživa većinu vremena i smije se. Prva trećina je donijela malo kontroverzni početak, ali u drugoj trećini, priča počinje, a posljednja treća završava dobro. Konačni dvoboj najbolje je što film nudi, prkosi svim klišejima i predstavlja originalnu bitku na koju se cijela priča usmjerava i jednostavno ne razočarava njezin ishod. Svakako slijedimo značajnu promjenu u svijetu DCEU-a, i to je vrijedno. Od Dark Batmana i Supermana napokon smo došli do šarenog i veselog Aquamana, i to je lijepa promjena. IMDB Ocjena Filma: 8/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Aquaman: Povratak kući - Aquaman (2018) Pretjerano epski i malo tjeskobni, možete opisati novi superherojski film snimljen iz tvornice DC ukratko. Osjećaj likova pod morem je dovoljno uvjerljiv od svoje tekućine do okolnog podvodnog svijeta. Priča ima pad i ne raspadne se.Aquaman Povratak kući - Aquaman (2018) Recenzija Filma