Thursday, May 19, 2022
HomeAdventureARTIC (2018) Recenzija Filma

ARTIC (2018) Recenzija Filma

-

ARTIC (2018)

Žanr: Avantura | Drama
Godina: 2018
Redatelj: Joe Penna
Producent: Joe Penna, Ryan Morrison
Glavne uloge: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir
Zemlja: Iceland
Trajanje filma: 01:38:00
Datum izlaska: 31.01.2019 (svjetska premijera)

Sadržaj: Čovjek koji je ostao na Arktiku nakon avionske nesreće mora odlučiti hoće li ostati u relativnoj sigurnosti svog improviziranog kampa ili se upustiti u smrtonosnu šetnju kroz nepoznato u nadi da će se izvući živ.

Arctic Filmske Recenzije


Arktik prati priču o pilotu po imenu Overgard (Mikkelsen) koji se zaustavi negdje na Arktiku nakon pada aviona. On uspijeva sam preživjeti koristeći svoje instinkte i improvizirani kamp sve dok ga ne pronađe helikopter. Međutim, ruši se i jedini preživjeli je teško ozlijeđen. Mora odlučiti hoće li ostati u sigurnosti svoga logora ili će se suočiti s nepoznatim kako bi ih oboje sačuvao od ovog podmuklog terena.

Ovaj intenzivan dramski triler o priči preživljavanja usamljene osobe koja vas drži na rubu sjedala tijekom cijelog vremena. Možda će se osjećati malo sporo za one koji uživaju u brzim akcijskim filmovima, ali to je čvrsto isprepletena priča o čovjekovoj odlučnosti da živi. Borba za preživljavanje u kombinaciji s urođenom prirodom čovječanstva i druženja pomaže da se ovaj film i njegov karakter povećaju. To stvara autentičan karakterni luk za Overgarda koji se nije očekivao. Ova priča, na kraju, postaje više slojevita i emocionalna nego što zaslužuje da bude zahvaljujući ovim temama.

Redatelj

Redatelj Joe Penna iz MysteryGuitarMan slave dokazuje se da je impresivna sila iza kamere u njegovom debitantskom filmu. Uspijeva da postavi istaknuti sekundarni lik u priči. Kinematografija Arktika koji oduzima dah stvara prilično pustu i hladnu atmosferu. Zvučni pejzaž i uređivanje dodatno poboljšavaju ovo iskustvo stvarajući strašno filmsko iskustvo za ovu priču o preživljavanju. Scena djeluje kao treći glavni lik ovog filma. Orkestralna djela pridonose sumornom tonu priče. Oni se selektivno dodaju scenama, pazeći da ne nadmaše performanse.

Govoreći o predstavi, Artic je tako uspješan i snažan zahvaljujući glavnom glumcu. Mikkelsen je jedan od rijetkih glumaca koji mogu reći mnogo toga bez izgovaranja jedne riječi. Njegova izvedba je surova sa suptilnim umijećem, dok istovremeno uspijeva donijeti primamljiv karakter. Koristi cijeli niz emocija koje nas tjeraju da se osjećamo za Overgarda i nadamo se da će pronaći svoje spasenje. Njegovi izrazi lica pokazuju nam njegove uspone i padove jer ovaj čovjek pokušava preživjeti u apsolutnoj izolaciji. Izuzetno je iznenađujuće što se o ovoj izvedbi više ne govori. Ova predstava mu je najbolja u karijeri.

Zaključak:

Arktik je divna snježna drama za preživljavanje koja donosi sviježu verziju borbi protiv čovjeka i prirode. Dok priča o sporom opstanku možda ne uzbuđuje ljubitelje bržih trilera, autentična priča, realistične teme i sirovi olovni performans, upotpunjeni prožimajućom i besprekornom kinematografijom i pravcima stvaraju sjajno filmsko iskustvo ustrajnosti i nade. Ovaj film je jedan od najboljih priča preživljavanja ikada ispričanih. IMDB ocjena Filma: 7.3/10

Trailer Filma Artic :

Rezime - Sažetak

Artic 2018 je divna snježna drama za preživljavanje koja donosi sviježu verziju borbi protiv čovjeka i prirode. Dok priča o sporom opstanku možda ne uzbuđuje ljubitelje bržih trilera, autentična priča, realistične teme i sirovi olovni performans
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts

Artic 2018 je divna snježna drama za preživljavanje koja donosi sviježu verziju borbi protiv čovjeka i prirode. Dok priča o sporom opstanku možda ne uzbuđuje ljubitelje bržih trilera, autentična priča, realistične teme i sirovi olovni performansARTIC (2018) Recenzija Filma