Friday, May 14, 2021

Auti 3 – Cars 3 2017 Recenzija Filma

Auti 3 – Cars 3 2017 Opis Filma

Cars 3 (2017)
Auti 3

Žanr: Animirani, Avantura, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Brian Fee
Glavne uloge: Armie Hammer, Nathan Fillion, Owen Wilson
Trajanje filma: 01:49:00
Datum izlaska:    15.06.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :     16 June 2017 (USA)
                    B i H   15.06.2017.
                    Hrvatska 15.06.2017.  
                    Srbija    15.06.2017.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Lightning McQueen (Owen Wilson – Zoolander 2, No Escape) se vratio, ovaj put se mora dokazati protiv novaka koji su brži, moderniji i treniraju se tehnologijom, gdje su brojevi važni. Pojavljuje se novi suparnik, u obliku Jackson Storm (Armie Hammer – The Lone Ranger).

Ne želeći otići u penziju i bojati se da više neće biti broj jedan, McQueen kreće na trening u novom pogonu, kojeg vodi milijarder g.Sterling (Nathan Fillion – Guardians of the Galaxy, Monsters University), i trener Cruz Ramirez (Cristela Alonzo – The Angry Birds Movie). To su ta dva, Lightning i Cruz koji voze priču, hraneći jedan drugog snagom, poučavanjem i uz potporu drugih da na kraju pronađu staze koje moraju pobijediti. Naravno, to nije uvijek glatka vožnja, postoje mnoge prepreke u mnogim oblicima koje su bačene pred njih.

Auti 3 donekle su se vratili na ono što se radilo s prvim filmom, u ovoj unosnoj franšizi, iako ovaj put s puno manje privlačnosti za stariju publiku. Žao mi je roditelji, al bit će to misija gledanja s djecom. Dok neke od poruka filma mogu biti malo previše dublje za mlađu publiku, sigurno će uživati u živahnom svijetu kojeg su stvorili Disney i Pixar studio.

Snažna priča, vrhunska animacija. Priča filma se negdje u sredini približava kada je riječ o ciljanoj publici. Umjesto da se namjerava i za malade i za stare, čini mi se da ona ne ide ni za jedno. Auti 3, međutim imaju vrlo visoku kvalitetu proizvodnje, tako da djeca svakako uživaju u nekoliko trenutaka humora i svih prividnih trkaćih automobila.

S druge strane, ovom filmu definitivno nedostaje inspiracije i smijeha. Gore spomenuti Pixarov čarobni dodir – njihova vještina balansiranja komedije i tragedije – u ovom filmu ponovno je nepostojeća. Ima tu nekoliko impresivnih utrka, pa čak i eksplozivna scena u sredini, no animatori se doimaju nezainteresiranima za šale ili dijalog koji bi bio malo posebniji. Svi likovi, uključujući i Lightninga, potpuno su bezlični, a glasovi neinspirirani. Sve u svemu, ovaj treći dio serijala ne bismo nazvali lošim, no također nije niti neko remek-djelo. Ako imate klinca koji je već okorjeli obožavatelj, ovo će za njega biti prava poslastica, no za sve one koji ga žele sagledati na nekom većem nivou, ništa od toga.

Ocjena: 7/10

 Cars 3 (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

Mortal Kombat (2021) Recenzija Filma

Prvo izdanje Midway Games 1992. godine, Mortal Kombat je odmah stekao popularnost među ljubiteljima...

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio...

Deadly Illusions (2021) RECENZIJA Filma

Tijekom ovog vikenda nije bilo toliko filmova / serija kojima sam se zaista radovao...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU