Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaBliss 2021 Recenzija Filma

Bliss 2021 Recenzija Filma

Ono što Bliss ne može zabilježiti kroz svoju priču, jasno je predstavljeno u njegovoj izrazitoj kinematografiji. Wilson radi fantastičan posao. Hayek ima teži posao kao Isabel. Film je dvosmislen, iako ne na dobar način, i zbunjujući s obzirom na vlastiti osjećaj za pravila i stvarnost.
- Advertisement -

Uhvaćen između toga da bude provokativna misao, vizualno upečatljiva znanstveno-fantastična romansa, Bliss se bori da kohezivno poveže ova dva koncepta.

Napisao i režirao Mike Cahill, Bliss ima snažne ideje o ekonomskoj nejednakosti i ambiciozno djeluje na tome da postane znanstveno-fantastični triler prekriven društvenim komentarima. Međutim, film ne donosi nešto privlačnije i složenije, prvenstveno zato što pokušava učiniti previše odjednom. Uhvaćen između toga da bude provokativna misao, vizualno upečatljiva znanstveno-fantastična romansa, Bliss se bori da kohezivno poveže ova dva koncepta.

- Advertisement -

Bliss Filmske Recenzije

Film otvara Greg (Owen Wilson), uredski zaposlenik koji očito nije baš prilagođen onome što se događa na njegovom poslu. Razveden i naizgled otuđen od svoje obitelji, Greg obećava da će stići do mature na mjestu svoje kćeri Emily (Nesta Cooper). Međutim, stvari se neobično okrenu kad upozna Isabel (Salma Hayek), beskućnicu koja otkriva da su ona i Greg zapravo zajedno i uvjerena je da svijet u kojem trenutno žive nije stvaran, već računalna simulacija. Uhvaćen usred razotkrivajuće misterije, Greg plovi svijetom zajedno s Isabel u pokušaju da pronađe neke odgovore.

Film je dvosmislen, iako ne na dobar način, i zbunjujući s obzirom na vlastiti osjećaj za pravila i stvarnost. Unatoč preokretima koje Bliss poduzima, od kojih su neki zapravo oštri i zanimljivi, film ne uspijeva istražiti Wilsonovog Grega na bilo koji suvisao način. Zarobljen je vlastitim očajem i sa žaljenjem osjeća krivicu, ali njegovo izbjegavanje i nespremnost da dublje zaranja u vlastito razumijevanje svijeta oko sebe guši njegov cjelokupni razvoj. Njegova je prošlost intrigantno složena, iako se čini da Cahill oklijeva iznijeti svoju priču izvan ograničenja mukotrpno izgrađenog svijeta iz straha da ne razriješi misterij.

Sitni nedostatci i gluma

Film će vjerojatno povući usporedbe s Matricom i to ima smisla s obzirom na priču koju Bliss pokušava pokrenuti. Međutim, daleko je manje kohezivan i nema baš puno odgovora na nedostižnu radnju. To ne znači da film nema trenutke lucidnosti, ali puno se njegovog potencijala gubi nesposobnošću da u potpunosti istraži nijansu koja se povremeno prikrada. Ono što Bliss ne može zabilježiti kroz svoju priču, jasno je predstavljeno u njegovoj izrazitoj kinematografiji, suprotstavljajući turobno i oronulo svijetlom bojom i ekstravagancijom. S druge strane, Bliss posustaje u svom romantičnom pripovijedanju, odlučivši objasniti da su Greg i Isabel “srodne duše”, a da nisu odradili posao kako bi cijelo vrijeme pravilno značili jedno drugome.

Wilson radi fantastičan posao uravnotežujući zbunjenost svog lika sa željom da ga se voli i o njemu brine, a svojim nastupom otkriva nježniju stranu koja se rijetko prikazuje. Hayek ima teži posao kao Isabel, jer mora uvjeriti gledatelje da njezin lik znači dobro i usmjerava Grega u pravom smjeru. Teško je to prodati i ne funkcioniraju svi aspekti Hayekove izvedbe, premda ona i dalje dobro radi svoj posao u korak s kaotičnom energijom filma.

Zaključak:

Bliss je isprekidan trenucima koji istinski iskidaju srce, sa središnjim likom koji se očito bori da shvati stvarnost i gdje na kraju stoji s obzirom na život koji ima i život koji može ili ne mora imati. Osjeća se čežnja, dugotrajna tuga koja prožima njegovu svijest i olakšava mu igranje dok pokušava shvatiti okolinu. Na kraju, međutim, čini se da Cahill nije u potpunosti razumio što se događa i ta je dvosmislenost prikazana u zbrkanoj poruci koju Bliss ne može baš shvatiti. IMDB Ocjena Filma: 4.8/10

Bliss (2021)

Žanr: Drama | Romansa | Sci-Fi | Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Mike Cahill
Producent: Mike Cahill
Glavne uloge: Owen Wilson, Salma Hayek, Nesta Cooper, Jorge Lendeborg Jr., Ronny Chieng, Steve Zissis, Joshua Leonard, Madeline Zima, Bill Nye, Slavoj Zizek, DeRon Horton, Eugene Young, Dayne Catalano, Lora Lee
Zemlja: USA
Trajanje filma: 103 min
Datum izlaska: 05.02.2021 (svjetska premijera)
U kinima od :

Trailer Filma Bliss

- Advertisement -
Ono što Bliss ne može zabilježiti kroz svoju priču, jasno je predstavljeno u njegovoj izrazitoj kinematografiji. Wilson radi fantastičan posao. Hayek ima teži posao kao Isabel. Film je dvosmislen, iako ne na dobar način, i zbunjujući s obzirom na vlastiti osjećaj za pravila i stvarnost. Bliss 2021 Recenzija Filma