Tuesday, July 2, 2024

Blizanac – Gemini Man (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Blizanac Sveukupno smatrao sam da je ovaj film u redu kao akcijski triler. Iako mislim da bi njegova priča / zaplet mogao biti bolji. Ono što sam najviše volio u ovom filmu bili su definitivno specijalni efekti. zvučni efekti su također bili zaista fantastični..
- Advertisement -

Blizanac (2019)
Gemini Man

Žanr: Akcija | Sci-Fi | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Ang Lee
Producent: Billy Ray, Darren Lemke, David Benioff, Darren Lemke, Andrew Niccol. Stephen J. Rivele, Christopher Wilkinson, David Benioff
Glavne uloge Glumci: Mary Elizabeth Winstead, Will Smith, Clive Owen, Benedict Wong
Zemlja: SAD, Kina
Trajanje filma: 01:57:00
Datum izlaska: 02.10.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 10.10.2019.
Hrvatska 10.10.2019.
Srbija 10.10.2019.

Kad sam u posljednjih nekoliko tjedana vidio trailer za ovaj film, pomislio sam da izgleda kao sjajan akcijski film, plus glavni glumac bio je Will Smith koji je bio prilično nevjerojatan kao akcijska zvijezda.

Henry Brogan (Will Smith – Aladdin live version, Focus itd.) odlučio se povući iz svog posla kao vladin ubojica. Tijekom umirovljenja, Henry se sprijateljio s upraviteljem iznajmljivanja plovila Danny (Mary Elizabeth Winstead – 10 Cloverfield Lane , Sky High itd.). Međutim, iz nekih razloga, sam Henry postao je meta od strane svog bivšeg poslodavca Claya Verrisa (Clive Owen – Anon , The International itd.).

Dok je pokušavao pobjeći od smrtonosnih ubojica, Henry je pomoć potražio od svog bivšeg oficira Baron -a (Benedikt Wong – Deadly Class, Doctor Strange itd.). Ali stvari su postale vrlo komplicirane kad se pojavio tajanstveni i visoko vješti ubojica koji je izgledao vrlo slično mlađem Henry-ju.

Pa, što bi se dogodilo s Henryjem i kako se priča završila? Pronađite ih sve u ovom akcijskom trileru.

Blizanac Filmske Recenzije

OK, gore sam rekao da očekujem punu akciju zbog dojma koji sam dobio iz njegovog trejlera. Ispalo je da film ima nekoliko sjajnih akcijskih sekvenci (da su prizori s motociklima bili fenomenalni!). Ali kombiniran je s prilično puno dijaloga zbog kojih je tempo filma u pojedinim dijelovima bio malo usporen. Učinio je doživljaj cijelog filma malo manje optimiziranim za mene. Međutim, kad god su akcije bile prikazane, uvijek sam bio zadovoljan.

Efekti

Ono što sam najviše volio u ovom filmu bili su definitivno specijalni efekti. CGI su nevjerojatno napravljeni s nekim realno stvorenim mlađim verzijama Williama Smitha pomoću softvera za starenje. Mislim da sam vidio slične efekte na filmovima poput Kapetan Marvel , Ant-man i The Wasp i nekolicini drugih. Također sam volio scene borbe između dvojice Willa Smitha za koje mislim da je definitivno bio bolji od filma The One u kojem glumi Jet Li. Možda se neka publika osjećala kao da film ima previše CGI efekata, ali ja osobno volim način na koji je snimljen.

Oh, prije nego što sam zaboravio, zvučni efekti su također bili zaista fantastični. Dolby Atmos su dobili maksimalan učinak i stvarno nisam požalio što sam insistirao da to vidim u kazalištu s takvim sustavom. I također sam primijetio da bi malo scena moglo izgledati dobro u 3D-u. Da, ovaj je film također objavljen u 3D prikazu u nekoliko kazališta. No, kako nisam veliki obožavatelj korištenja 3D naočala, nisam imao za cilj to vidjeti u kazalištu s takvim učinkom. Btw film je trajao 117 minuta, uključujući vrlo duge završne kredite kako bi se prikazali svi ljudi koji su uključeni u snimanje filma, uglavnom u odjeljenju za vizualne efekte. Nije imao nikakvu kreditnu scenu sredinom ili poslije završetka.

Glumci

Ovaj film je režirao Ang Lee koji je režirao neke kritički ocijenjene i nagrađivane filmove poput Crouching Tiger, Hidden Dragon, Brokeback Mountain, Life of Pi i tako dalje. Uz takvo iskustvo, pomalo sam se zapitao zašto se ovaj film u određenim trenucima osjećao pomalo bez emocija. Također nisam osjećao da je Benedikt Wong ovdje dobio prikladnu ulogu. Činilo se da mu je lik dodan samo radi zabave (iako je pružio nekoliko kratkih smiješnih izjava) i imao je vrlo mali utjecaj. Mary Elizabeth Winstead bila je sasvim u redu, ali pomalo sam razočaran Cliveom Owenom koji mi se nije činio dovoljno uvjerljivim kao glavni negativac. S druge strane, činilo se da će Smith Smith pokazati svoju glumu, iako su njegovi postupci ovdje bili glavna atrakcija (još uvijek je bio nevjerojatan čak u 50-ima).

Blizanac Zaključak:

Sveukupno smatrao sam da je ovaj film u redu kao akcijski triler. Iako mislim da bi njegova priča / zaplet mogao biti bolji, pogotovo s imenom Lee Lee na čelu. Imao je fantastičan akcijski niz i dobio je sjajne specijalne efekte. Nevjerojatne zvučne efekte koji bi zadovoljili vašu glad za lijepo obavljenim radnjama. Ideja priče bila je sigurno jedinstvena i vjerojatno više nije takva znanstvena fantastika s obzirom na to kako se tehnologija razvijala tijekom godina. Dakle, ako tražite film s akcijskim sekvencama, ali ne smeta vam zaplet i neki sporiji tematiziraniji prizori, plus želite vidjeti da se Will Smith bori s mlađim sebe, onda to ne bi trebalo propustiti. IMDB Ocjena Filma: 5.2/10

Titlovan Trailer Filma Blizanac :

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Blizanac Sveukupno smatrao sam da je ovaj film u redu kao akcijski triler. Iako mislim da bi njegova priča / zaplet mogao biti bolji. Ono što sam najviše volio u ovom filmu bili su definitivno specijalni efekti. zvučni efekti su također bili zaista fantastični..Blizanac - Gemini Man (2019) Recenzija Filma