Saturday, May 25, 2024

BOSS LEVEL (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Carnahan je uspio učiniti da priča o vremenskoj petlji djeluje uvjerljivo s nizom opisa u nekoliko dijelova filma. Čini se da je Carnahan od Boss Level napravio platformu za prikazivanje linija akcijskih scena koje su bile istovremeno brutalne i pune eksplozija. Sa scenarijem priče koji je napisao Carnahan zajedno s dvojcem scenarista Chrisa Boreya i Eddieja Boreya, Boss Level primjenjuje koncept pripovijedanja koji uključuje vremensku petlju.
- Advertisement -

Sedam godina nakon režiranja Stretch (2014) – komedije-drame u produkciji Jasona Bluma, koja uključuje izvedbe Patricka Wilsona, Chrisa Pinea i Jessice Albe. Otkazano je emitiranje u bioskopima za kasnije izdanje putem video usluge na zahtjev – Joe Carnahan koji je ponovo u režijskoj fotelji za Boss Level.

Film, kojim Carnahan prvi put režira znanstvenu fantastiku, zapravo je dovršio svoj proizvodni proces početkom 2018. godine rasporedom prikazivanja u ljeto 2019. Ironično je da je, baš kao i na Stretch, distributer Boss Level također odlučio napustiti film u kojem glumi Frenk Grilo što je automatski onemogućio da se pojavi na kino platnu prema zakazanom vremenu. Tek krajem 2020. godine Boss Level privukao je pažnju brojnih distributera filmova – uključujući uslugu streaminga Hulu – koji su kasnije kupili prava za emitiranje filma i počeli ga objavljivati početkom 2021. Loša sreća Carnahan.

BOSS LEVEL Filmske Recenzije

Sa scenarijem priče koji je napisao Carnahan zajedno s dvojcem scenarista Chrisa Boreya i Eddieja Boreya (Open Grave, 2013.), Boss Level primjenjuje koncept pripovijedanja koji uključuje vremensku petlju – situaciju u kojoj jedan / nekoliko likova mora biti zarobljeno u vremenu petlje prije nego što on / ona / oni mogu riješiti misterij koji ih može izvući iz tog ponavljajućeg putovanja kroz vrijeme – u glavnoj radnji priče. Kaže se da se stotinama puta bivši vojnik specijalnih snaga Roy Pulver (Grillo) morao ujutro probuditi s nizom ljudi koji su ga došli napasti da ga ubiju. Stotine puta? Da.

Jednom kad Roy Pulver pokuša i ne uspije se boriti s tim ljudima, smrt Roya Pulvera uzrokovat će vrijeme da se ponovi do minute kad je ujutro otvorio oči. Nakon što je iznova i iznova prolazio kroz iste faze, Roy Pulver počeo je moći prikupljati informacije o tome tko je mozak iza svih problema koji sada prijete životu njegove bivše supruge Jemme Wells (Naomi Watts) i njezina sina , Joe (Rio Grillo).

Čini se da je radnja priče koja uključuje postojanje vremenske petlje bila inspiracija za mnoge filmaše u novije vrijeme. Nakon Izvornog koda (Duncan Jones, 2011) i Edge of Tomorrow (Doug Liman, 2014), prošle godine publika je imala Palm Springs (Max Barbakow, 2020) i Patience this Exam (Anggy Umbara, 2020). Sam Boss Level drugi je film ove godine koji koristi koncept priče o vremenskoj petlji nakon The Map of Tiny Perfect Things (Ian Samuels, 2021) koji je objavljen početkom veljače. Za razliku od izvornog koda ili Edge of Tomorrow koji oboje koriste elemente akcijske priče u korištenju koncepta priče o vremenskoj petlji, Boss Level se osjeća fleksibilnije u pričanju priča. Ne previše usredotočen ili vezan za uobičajena pravila uvijek naglašava priče sličnih filmova. Nije iznenađujuće što Boss Level tada može predstaviti niz akcijskih scena s maksimalnim intenzitetom.

Istodobno, ne može se poreći da veći naglasak na izvođenju niza akcijskih scena u ovom filmu doista dovodi do toga da Boss Level gubi kontrolu nad razvojem sukoba i njegovih likova. S imenima poput Wattsa, Mel Gibson, Michelle Yeoh, Annabelle Wallis i Kena Jeonga u redu za glumački odjel filma, scenarij iz ovog filma osjeća se kao bacanje njegovog glumačkog talenta kad se mnogi likovi pojave s dijelom priče koja je daleko od impresioniranosti. Pogledajte samo kako je lik pukovnika Clivea Ventora, kojeg glumi Gibson, navodno glavna meta pustolovine koju glavni lik poduzima, ali zatim izvršava sa završnom scenom koja je daleko od impresivne. Chris Borey i Eddie Borey također su pokušali glavnom liku filma pružiti sloj emotivne priče kroz likove koje su glumili Watts i Rio Grillo. Dovoljno je moći predstaviti brojne snažne trenutke iako se zapravo nikad ne osjećaju značajnima.

Čini se da je Carnahan od Boss Level napravio platformu za prikazivanje linija akcijskih scena koje su bile istovremeno brutalne i pune eksplozija, a Grillu je pružio prostor da pokaže svoju karizmu kao glavni akcijski glumac. Izbor da se ovaj film predstavi brzim narativnim ritmom čini da se radnja dinamično kreće. Nije loše ni izvršenje priče koncepta vremenske petlje koji je predstavljen poput video igre.

Carnahan je uspio učiniti da priča o vremenskoj petlji djeluje uvjerljivo s nizom opisa u nekoliko dijelova filma. I, naravno, snažan izgled koji je Grillo dao bio je najsnažniji i najistaknutiji element kvalitete tijekom prezentacije Boss Level. Lik koji glumi Grillo može se činiti čvrstim muškim likom koji se može suočiti sa svim izazovima koji su pred njima. Unatoč tome, Grillo može dokazati da se također može nositi s brojnim elementima priče koji su i komedija i drama koji čine njegov izgled još privlačnijim. Prilično zabavno. IMDB Ocjena Filma: 6.9/10

BOSS LEVEL (2020)

Žanr: Akcija, Misterija, Sci-Fi, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Joe Carnahan
Producent: Chris Borey, Joe Carnahan, Eddie Borey
Glavne Uloge Glumci: Frank Grillo, Naomi Watts, Mel Gibson, Michelle Yeoh, Ken Jeong, Annabelle Wallis, Will Sasso, Mathilde Ollivier, Meadow Williams, Selina Lo, Sheaun McKinney, Rob Gronkowski, Rashad Evans, Eric Etebari, Michael Tourek, Quinton ‘Rampage’ Jackson, Aaron Beelner
Zemlja: USA
Trajanje filma: 94 min
Datum izlaska: 05.03.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : 18.03.2021 Hrvatska, BiH

Trailer Filma Boss Level:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Carnahan je uspio učiniti da priča o vremenskoj petlji djeluje uvjerljivo s nizom opisa u nekoliko dijelova filma. Čini se da je Carnahan od Boss Level napravio platformu za prikazivanje linija akcijskih scena koje su bile istovremeno brutalne i pune eksplozija. Sa scenarijem priče koji je napisao Carnahan zajedno s dvojcem scenarista Chrisa Boreya i Eddieja Boreya, Boss Level primjenjuje koncept pripovijedanja koji uključuje vremensku petlju.BOSS LEVEL (2020) Recenzija Filma