Sunday, June 9, 2024

BRIGHT 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Bright 2017

Žanr: Action, Crime, Fantasy
Godina: 2017
Redatelj: David Ayer
Producent: Max Landis
Glavne uloge: Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace
Trajanje filma: 01:57:00
Datum izlaska:  22.12.2017 (svjetska premijera)

 

Mislio sam da znam u što sam ulazio kad sam počeo gledati Bright na Netflixu. To je najskuplji Netflixov original koji je ikada napravio, i do sada su ga kritičari masakrirali. Nisam vidio veću podjelu između navijača i kritičara u skorije vrijeme, tako da sam ga pogledao i možda prijatno sam sigurno bio iznenađen. Bilo je puno zabavnije nego što sam očekivao, a bogata priča koja se nalazi u ovom svijetu čini da želim da vidim više u mogućem nastavku.

Svijetla mreža našeg suvremenog svijeta s alternativnim fantasi svijetom, popunjavajući Los Anđeles s orkama, vilama, vilenjakom i magičnim prugama. Inventivni način kombinovanja dva svijeta daje fascinantnu dubinu, zbog čega se osjećam kao da postoje elementi koje treba istražiti izvan glavnog dijela filma. Mogao sam da vidim potencijalne naknade u budućnosti kako bacam u druge dohvate ovog alternativnog univerzuma, a mogućnosti za šta se još može učiniti su prilično velike.

Bright 2017 najskuplji Netflixov Film

Glavni ork u filmu je Nick Jakoby, policajac kojeg igra Joel Edgerton. Njegov partner je Daryl Ward, kojeg glumi Will Smith, a njih dvojica imaju stjenoviti odnos. Neki prilično intenzivni trenuci na početku filma pokazuju kolika je napetost između njih, a to nije zabavna ni budna policijska napetost. Jakoby samo pokušava osvojiti Warda kao svog partnera, a Ward izgleda kao da ga zaista mrzi. U početku nema apsolutno hemije, što čini prilično brutalnu dinamiku između njih.

Neprestani sukob između njih bjesnio je dulje nego što sam očekivao, ali se isplati do kraja kad cvjeta u nešto srčano i slatko. Smith i Edgerton su i fantastični, a iako su njihova dva lika vrlo različita, obojica su me privukli na različite načine, gdje sam stvarno uživalo gledajući ih zajedno na ekranu.

Film koji je podijeli kritičare

Šminka koja se koristila za stil Jakobyja i drugih orka je čudesna i vrlo kreativna. Cijeli vizualni stil filma zapravo je nešto posebno. Jedinstveni nacrti čarobnih stvorenja pomiješani s tmurnom, gustom atmosferom grada čini izrazito drugačiji osjećaj i ton. Istraživano je toliko mnogo različitih lokacija, a ponekad je zapletka zapletena jer smo na mjestima gdje nemamo razloga da idemo. To je sve tako vizualno bogato da uvijek postoji nešto lijepo za gledanje.

Bright ima neka narativna pitanja koja mogu utjecati da se priča osjeća ubrzano ili pomiješano na određenim dijelovima. Putovanje koje vodimo s dva vodeća karaktera i isplata na kraju dovodi do eksplozije cjelokupne vožnje. Likovi i dvije glavne predstave lako su svijetle točke u filmu, a mogu proučiti neke od problema, jer su bili tako zabavni. Akcijske scene također su tona zabave i iznenađujuće dobro strukturirane. Od početka do kraja bio sam prilično zabavljen, a svemir u kojem se film odvija započinje se istraživati ​​dublje. Neki gledatelji mogu samostalno shvatiti da je taj koncept samo glup, što je valjani argument, ali bio sam ranije fasciniran i želim saznati više o ovom svijetu.

Ocjena Filma: 3,5/5

IMDB Ocjena Filma: 6,5/10

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave