Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviBrzi i žestoki 8 - Fast & Furious 8 Recenzija Filma

Brzi i žestoki 8 – Fast & Furious 8 Recenzija Filma

- Advertisement -
Brzi i žestoki 8 - Fast & Furious 8 Opis Filma
Brzi i žestoki 8 – Fast & Furious 8
 Recenzija Filma

Brzi i žestoki 8 (2017)
Fast & Furious 8

Žanr: Akcija, Krimi, Triler
Godina 2017
Redatelj: F. Gary Gray
Glavne uloge:  Charlize Theron, Dwayne Johnson, Scott Eastwood
Trajanje filma: 02:16:00
Datum izlaska:     14 April 2017 (USA)
U kinima od :  
                    B i H   13.04.2017.
                    Hrvatska 13.04.2017.  
                    Srbija    13.04.2017.

- Advertisement -

Ako ovo citate, vjerojatno vam se sviđa Brzi i Žestoki serijal, ako vam se ne sviđa idite na sljedeći pregled! Ako ste uživali u dva ili vise filmova (ili većini prethodnih) sigurno će vam se svidjeti i ovaj najnoviji nastavak Fast & Furious 8.

Bez puno veze s prethodnim filmovima i povezivanjem s voljenim Paul Walker, film prati očekivanu evoluciju, kao sto je tehnologija.

Dom (Vin Diesel) i Letty (Michaelle Rodriguez) uživaju na medenom mjesecu u Havani na Kubi, ali iznenada pojava Cipher (Charlize Theron) narušava njihove planove. Ona ubrzo smišlja plan da zavede Doma, koji izdaje svoje prijatelje i počinje da joj pomaže. Ova situacija dovodi Letty do susreta sa starim prijateljima koji se sada moraju suočiti s Cipher i Domom.

Redatelj F. Gary Gray osigurava jako dobar tempo filma koji ostavlja jako dobar utisak. Postoje neke zapanjujuće dizajnirane akcijske scene, uključujući i one napravljene pomoću računara. Početni zaplet u priči veoma je pretjeran i nepotreban, no jednom kada se priča pokrene i akcija se počne događati, ovom filmu nitko ništa ne može. Prije toga ipak vas očekuje nešto zagrijavanja, koje uključuje obaveznu utrku ulicama, te brojne klišeje iz usta Dominica Torreta. Da, scenarij je pun katastrofalnih rečenica, lošeg dijaloga i nimalo razvijenih likova. No, svi oni koji su fanovi ovog serijala to već jako dobro znaju.

Što se tiče glume, ovaj nastavak uspio si je priuštiti čak dvije Oscarom nagrađene glumice – Charlize Theron i Helen Mirren. Gledati Charlize Theron kako ludi u ulozi zlikovca uistinu je fenomenalno, no naposljetku potpuni potencijal ovih dviju vrhunskih glumica ipak nije iskorišten – Theron je tijekom cijelog filma u špijunskom avionu, dok je Mirren zaključana u pubu. Osim Michelle Rodriguez, ovaj serijal jednostavno ne zna što raditi sa svojim glumicama – ako ne mrdaju guzama tijekom uličnih utrka, one su samo putnici na ludoj avanturi u kojoj su glumci glavni vozači.

Na kraju Brzi i žestoki 8 ima nešto od najboljeg i najgoreg od franšiza, sto ga čini izuzetno teško za ocijeniti. Akcijske sekvence su konceptualni pametne, ali im nedostaje koherentnost.No ipak, u konačnici, “Fast & Furious 8” osvojit će vas svojom fenomenalnom mješavinom karizme, testosterona i mirisa petrola.

Ocjena 7/10

 The Fate of the Furious (2017) on IMDb

Trailer:

- Advertisement -