Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureBumblebee - BamblBi (2018) Recenzija Filma

Bumblebee – BamblBi (2018) Recenzija Filma

Bumblebee - BamblBi (2018) Sve u svemu, osobno sam smatrao da je ovaj film bio dobar. Bio je to stvarno svjež pogled na način na koji su stvoreni Transformersovi filmovi. Specijalni efekti kao i obično bili su uvijek dobri. Muzika je bila lijepa.
- Advertisement -

Bumblebee (2018)
BamblBi

Žanr: Akcija | Avantura | Naučna fantastika
Godina: 2018
Redatelj: Travis Knight
Producent: Christina Hodson
Glavne uloge: Hailee Steinfeld, Martin Short, Pamela Adlon, John Cena, Megyn Price, Marcella Bragio, Peter Cullen, Vanessa Ross, Kenneth Choi, John Ortiz, Jess Harnell, Glynn Turman, Gracie Dzienny. Teresa Navarro, Nina Cheek
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:53:00
Datum izlaska: 13.12.2018 (svjetska premijera)
U kinima od : B i H 20.12.2018.
Hrvatska 20.12.2018.
Srbija 20.12.2018.

- Advertisement -

Postavljen 1987. godine, Charlie (Hailee Steinfeld – Spider-man: In the Spider-verse , The Edge of Seventeen itd.) bila je tinejdžer koji se malo povukao iz svoje obitelji i stvarno je željela imati svoj automobil. Nekom je srećom naišla na žuti vrlo star Volkswagen Beetle i uspjela ga je pokrenuti. Malo je znala da je to zapravo bio autorobot koji se zove B-127 (izražava Dylan O’Brien – The Maze Runner trilogy, American Assassin i sl.) koji se pretvorio u auto, kako bi izbjegao zarobljavanje od strane Decepticons.

Kada se automobil pretvorio u robota, Charlie i Bumblebee (ime Charlie izašla) formirali su jedno jedinstveno i lijepo prijateljstvo. Stvari nisu uvijek bile dobre za njih dvoje kada su Decepticons stigli na zemlju i progonili B-127. To je dodatno komplikovala vojska pod vodstvom Agent Burns (John Cena – 12 Rounds, Daddy’s Home 2 i sl.) koji su htjeli uhvatiti Bumblebee. Uz pomoć Charlieovog susjeda Memo (Jorge Lendeborg Jr.), njih troje morali su izbjeći zarobljavanje od vojske i Decepticona.

Pa kako je završila priča? Pronađi ih sve u ovom veoma zabavnom porodičnom filmu Transformersa.

Bumblebee Filmske Recenzije

Ovo je bio film koji mi se jako dopao. Volio sam priču koja je postavljena u osamdesetim godinama popunjena referentnim kulturama koje sam jako volio do sada, a film je uspio uhvatiti sve njih vrlo lijepo. Od tolikih 80-ih pjesama koje su još bile lijepe za slušanje i starih stvari poput analognog radija, kaseta, Betamaxa i Walkmana. Čak su frizure i kostimi bili lijepo postavljeni kako bi nas uvjerili u to razdoblje. Sve je to donijelo zadovoljstvo i nostalgičan osjećaj (osobito zbog pjesama Duran Duran, A-Ha, Tears for Fears i još mnogo toga).

Također sam volio prijateljstvo stvoreno između Charlieja i Bumblebeea, pogotovo jer su oboje izgledali kao otuđenici. Charlie je imala teške odnose s obitelji (i prijateljima) dok je Bumblebee imao svoj problem zbog onoga što se dogodilo kad je prvi put stigao na zemlju. Iznenađujuće, međutim, osjetio sam da postoji osjećaj sličnosti između ovo dvije s filmom Herbie Fully Loaded gdje se također formira prijateljstvo između “živog” Volkswagenove bube Herbie s vlasnikom / prijateljicom Maggie (zvijezde Lindsay Lohan). Međutim, ovaj je film bio bolji jer je Bumblebee bio mnogo čudan, smiješan, nevin i zato što se može pretvoriti u robota koji se bori.

Priča, Efekti, Muzika

Osim ovih čimbenika, također sam volio jednostavnost priče, bez previše robota koji se pojavljuju (što je bio vrsta problema posljednjih Transformersovih filmova koji su imali mnogo nezanimljivih robota). Morali smo samo vidjeti gluposti mog omiljenog Optimus Prime (koji je još uvek izražen glasom Peter Cullen). Međutim, imamo neke stvarno loše Decepticons poput Shatter (izražene Angela Bassett – Mission: Impossible – Fallout itd.) I Dropkick (Justin Theroux – Spy Who Dumped Me itd.) koji su bili puno veći od Bumblebee.

Za razliku od prikazivanja puno robota, vidjeli smo ostale nositelje koji nam ostavljaju dobre dojmove, osobito Charliejevoj obitelji: Pamela Adlon (TV serije Better Things ) kao majka, Jason Drucker kao Charlijev mlađi brat Otis i lijep očuh kojeg glumi Stephen Schneider. Također volim lik Memo i njegov odnos s Charlie i Bumblebee koji je bio ugodan za vidjeti. Svi su bili lijep dodatak castu i zaista je to učinilo film još više prijateljskim za obitelj. Da, ovaj film doista se osjećao kao obiteljski prijateljski film, a ne puni akcioni film kao i svih prethodnih 5 filmova. Također je imao dosta emocionalnih scena, osobito prema kraju.

Specijalni efekti kao i obično bili su uvijek dobri. Muzika je bila lijepa, ali osjećao sam da bi moje iskustvo bilo još bolje da je bilo u kazalištu s Dolby Atmos zvučnim sustavom i većim kazalištem. Trajanje filma bilo je manje od 2 sata, a uključivalo je i krajnju kreditnu scenu. Imalo je srednju scenu, ali uopće nije bilo post scene. Btw, ovaj film je režirao Travis Knight. Koji je prethodno režirao Kubo i Two Strings koji su bili kritički priznati (na žalost nisam imao priliku vidjeti). I baš kao što sam mislio, Bumblebee je i film koji je osvojio srce kritičara. Imao je najvišu ocjenu među filmovima od svih Transformera .

Zaključak:

Sve u svemu, osobno sam smatrao da je ovaj film bio dobar. Bio je to stvarno svjež pogled na način na koji su stvoreni Transformersovi filmovi. Bila je to prava obiteljska ljubav, donijela je puno nostalgičnog osjećaja i imala je prilično srdačne priče o prijateljstvu. Međutim, ovaj film ne može stvarno zadovoljiti obožavatelje koji su željeli vidjeti toliko borbe između robota zbog načina na koji je priča ispričana i nekoliko robota koji se pojavljuju. Bila je sjajna scena na kraju. Dakle, ako niste ljubitelji Transformers prethodnih filmova, ovaj bi zasigurno uhvatio vaše srce. IMDB Ocjena Filma: 7.2/10 Sretno promatranje!

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Bumblebee - BamblBi (2018) Sve u svemu, osobno sam smatrao da je ovaj film bio dobar. Bio je to stvarno svjež pogled na način na koji su stvoreni Transformersovi filmovi. Specijalni efekti kao i obično bili su uvijek dobri. Muzika je bila lijepa. Bumblebee - BamblBi (2018) Recenzija Filma