Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureCaptain America: The Winter Soldier 2014 Recenzije Filmova

Captain America: The Winter Soldier 2014 Recenzije Filmova

- Advertisement -

Kapetan Amerika: Ratnik zime (2014)
Captain America: The Winter Soldier

Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina 2014
Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo
Glavne uloge: Scarlett Johansson, Cobie Smulders, Chris Evans
Trajanje filma : 02:16:00
Datum izlaska : 4. Travanj 2014Stiven Rodžers se nekako pokušava uklopiti u moderan svijet, no stari neprijatelji se ne mjenjaju. Nova bitka započeta je protiv Sovjetskog agenta poznatog kao Zimski ratnik i protiv onih koji su se do sada činili kao pravi prijatelji.

Sad mi je nekako draže i ljepše pisati recenzije na mojoj novoj stranici koja je, vjerujem, većini praktičnija nego moj dosadašnji blog, ali, opet napominjem, s vremena na vrijeme, ja ću nju sve više i više uređivati. Što se tiče ovog filma, odmah na početku – problem! Ništa grandiozno, ali problem je taj što ja nisam neki fan Marvelovih junaka, a najbolji pokazatelj toga je da ja smatram ‘Osvetnike’, zapravo samo jednim prosječnim filmom.

Zašto baš tako? Pa zato što ovakvi filmovi uvijek igraju jednu te istu igru i rijetko šta ih učini posebnim i drugačijim. Koštaju milione i milione, a zarade još mnogo više, što znači da su ovo filmovi pravljeni zarade i komercijale radi(a koji nisu) no to je tako očito, ali moj problem je što se previše pitam kako je film nastajao i zbog čega je zapravo tu? No da ne budem više cjepidlaka, možda ima onih koji su jedva dočekali pročitati recenziju o ovom filmu, tačnije nastavku onog iz 2011. godine, odnosno, pogledati samo ostvarenje, pa da njih usmjerim na pravi put. I ovaj takođe smatram jednim prosječnim visokobudžetnim holivudskim filmom, ali samo iz razloga zato što, generalno, pretjeruju s tim obradama i nastavcima pa se stvori antipatija prema istim. Ovaj film će kupiti ljubitelje akcije i gotovo besprijekorno je snimljen, tako da neće biti problema na relaciji publika – film i obratno. Meni se lično, od svih pojava na ekranu, najviše dojmile uloga Zimskog Ratnike, i Robin odnosno Cobie, koju svi znamo iz serije HIMYM, a sve ostalo je, manje više, iscenirarno i vještačko. Zaboravio sam napomenuti da mene, pored svega navedenog, nekako najviše privlači Thor, odnosno najdraži mi je Marvelov junak, a Iron Man, Hulk i ostala ekipa su ekipa za neku drugu, možda mlađu publiku. U filmu su korištene neke do sad neviđene tehnike pa ćete moći posmatrati neke odlične akcione scene, dosta moćno urađene kojima se i sad divim, dok pišem recenziju. No koliko god pohvala s moje strane palo, ovo je za mene tek prosjek!

Na IMDb.com film ima dobru ocjenu, čak 8,1/10, a na Tomatoesima takođe odličnih 89%. Film je koštao studio 170 miliona dolara a zaradio je preko 713 u svjetskim kinima. Film su režirali dvojac Anthony i Joe Russo, koji su većinom radili na serijama, ali i zajedno komediju ‘You, Me and Dupree’, ne baš toliko poularnu.

Napet, sa odličnim scenama akcije, film koji će kupiti većinu, ne samo zato što je takav, unikatan i dobro snimljen, nego zato što se Marvelovi junaci uvijek uvuku ljudima pod kožu i rado im uđu u domove. Ali ne i u moj.

Ocjena:7/10

- Advertisement -