Saturday, June 15, 2024

Čudesne zvijeri i gdje ih naći – Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Čudesne zvijeri i gdje ih naći –
Fantastic Beasts and Where to Find Them 2016
Žanr: Adventure, Family, Fantasy
Godina: 2016
Redatelj: David Yates
Glavne uloge: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol
Trajanje filma : 02:13:00
Datum izlaska :   18 November 2016 (USA)Fantastic Beasts i gdje ih pronaći su svojevrsni prequel do Harry Potter, iako bi to bilo preciznije reći da je poseban film, nazovimo ga tako, Harry Potter svemir. Harry Potter novi film, a glavni lik, je Newt Scamander (Eddie Redmayne), magizoolog koji putuje svijetom, prikuplja ugrožene zvijeri i sprema ih u svoj kofer, kako bi ih mogao pustiti na mjesto pogodno za život. Nakon dolaska u New York kako bi pronašao mjesto pogodno za njihov život, jedna od njegovih životinja Snjofavac, uspije da pobjegne. Usprkos tome što je režiser David Yates, koji je režirao posljednja četiri filma Harry Potter franšize, i J. K. Rowling osobno, po prvi put, napisao scenarij, a uprkos činjenici da u filmu postoje neke reference na filmovima o Harryju Potteru, Fantastic Beasts i gdje ih naći treba shvatiti samo kao zaseban film! Ako ste očekivali bajke film u stilu Potter avantura možete biti razočarani, jer ovaj film ima drugačiju atmosferu.

Nije iznenađujuće, novi film u velikoj mjeri se oslanja na CGI jer ima čudesne životinje, koje su stvarno čudesne i ne mogu se docarati na drugi nacin. Vizuali, za koje je zasluzan standardni dizajner na filmovima o Potteru Stuart Craig i stručnjak za distipična društva James Hambridge, koji je radio na Vizetu Tame i Hellboyu, su predobri i mlađim gledaocima će biti zanimljivi šarolikim zvijerima – od Snjfavca do Prutka i Franka. Obrizom da se radnja dešava u New Yorku zar ste očekivali da mu neće prijetiti kataklizma?

Koliko god vizualni efekti bili dobri najjači lik je definitivno glavni lik. Eddie Redmayne je odličan, kao povučen mladić koji većinu dijaloga govori gledajući u pod, ali čije se oči sijaju punim sjajem kada je među čudesnim zvijerima koje su njegov svijet. Kada vidite veliku strast kod nekoga jednostavno ga je nemoguće ne voljeti, posebno kada je u pitanju neko ko je u isto vrijeme i ne snalazi u “normalnom” svijetu.

Najveća mana ovog filma su negativci. Za razliku od Lord Voldemort, koji još u ranim filmovima Pottera ne bi trebao niti izazivati osjećaj strahopoštovanja, Fantastic Beasts i gdje ih pronaći nemaju bas pretjerano jake negativce iako imaju jaka glumačka imena kao Johnny Depp i Colin Farrell. Ali, s obzirom na to da je ovo prvi dio od pet planiranih, vidjet ćemo hoće li se situacija poboljšati jer film je jak koliko je jak njegov negativac.

Fantastic Beasts i gdje ih pronaći je opušteni i zabavni film, koji je drugačiji nego bilo koji film iz Potter serijala, tako da je najbolje da se gleda “bistre glave”. Glavni lik je zanimljiv, i ja vjerujem da će biti mnogo onih koji će biti u stanju identificirati s njim, vizuali su super, a priča iako ne previše dovoljno duboka je zabavna da vam vrijeme prođe brzo. Ovo je kraj uvodnog filma u novi serijal, tako da se nadam da će momci u budućnosti donijeti puno više energije.

Ocjena: 6/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave