Tuesday, May 17, 2022
HomeAkcioni FilmoviČuvaj me s leđa - Mafijaški Telohranitelj - The Hitman's Bodyguard 2017...

Čuvaj me s leđa – Mafijaški Telohranitelj – The Hitman’s Bodyguard 2017 Recenzija Filma

-

 Čuvaj me s leđa 2017
The Hitman’s Bodyguard
Mafijaški Telohranitelj 
Radnja filma

Čuvaj me s leđa (2017)
The Hitman’s Bodyguard
Mafijaški Telohranitelj

Žanr: Akcija, Komedija
Godina: 2017
Redatelj: Patrick Hughes
Glavne uloge: Gary Oldman, Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson
Trajanje filma: 01:58:00
Datum izlaska:    10.08.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :    18 August 2017 (USA)
                    B i H   31.08.2017.
                    Hrvatska 31.08.2017.  
                    Srbija   31.08.2017.

Michael Bryce (Ryan Reynolds – Deadpool, Definitely, Maybe etc) je bio visoko rangirani profesionalni tjelesni čuvar koji se specijalizirao za čuvanje klijenata koji su često visokog profila i obično vrlo moćni i bogati. Nakon nekog incidenta prije dvije godine, morao je smanjiti svoj standard klijenata. Čak je i njegov odnos s djevojkom prekinut kao posljedica tog incidenta.

U međuvremenu. bivši vođa diktatora Bjelorusije zvan Dhukovich (Gary Oldman – Sirius Black in Harry Potter series, The Dark Knight trilogija i tako dalje) bio je progonjen zbog svojih ranijih zločina. Međutim, tokom suđenja na visokoj razini, većina svjedoka se previše bojana da se pojavi. Tužiteljstvo se moralo oslanjati na svjedočenje profesionalnog ubojice Darija Kincaida (Samuel L. Jackson).

Interpol je dodijelio mladog agenta Amelia Roussel (Élodie Yung – Gods of Egypt, Daredevil TV series etc) kako bi vodila tim sposobnih agenata kako bi zaštitili i doveli Kincaida u sudnicu, od Manchestera, Engleske do Den Haaga, Nizozemska gdje se održava suđenje. Kako su stvari prolazile, Amelia je zatražila od Brycea (koji se nevoljko složio) da transportiraju “robu” u Nizozemsku. Sve dok nije doznao da će morati čuvati i štititi Kincaida s kojim je imao neprijateljski odnos.

Znači, mogu li ova dvojca pobjeći od proganjanja Dhukovichovih ljudi?? Mogli li ova dvojca raditi zajedno kada ne mogu podnijeti jedan drugoga?? Pronađite sve odgovore u ovom vrlo smiješnom, uzbudljivom. punom akcijskom filmu.

Filmske RecenzijeProšlo je neko vrijeme otkada sam potpuno uživao u smiješnoj komediji. To je bio daleko najuzbudljiviji film (starih akcija) kojeg sam vidio u posljednjih nekoliko mjeseci. Bilo je zabavno, imalo je puno smiješnih trenutaka posebno kad sam vidio interakciju između Bryce i Kincaida. Zapravo ovo nije bio novi recept gdje su dvije osobe različite pozadine morale raditi zajedno kako bi bile sigurne od loših momaka (malo slična formula u filmu Bulletproof s Damonom Wayansom i Adamom Sandlerom). Međutim, ovaj film ima puno više strašnih, smiješnih scena i mnogo je brutalniji. Da, ubojstva su bila prilično nasilna, ali ne do razine užasnog.

Film je dobio R rejting uglavnom zbog jezika (bezbroj puta smo ovdje čuli riječ na “Jeb…”) i neke akcijske sekvence. Glavna atrakcija u ovom filmu bila je nevjerojatna hemija između likova Bryce i Kincaida. Bilo je stvarno zanimljivo vidjeti koliko je teško Bryceu koji je metodičan pun planiranja, a morao se suočiti s Kincaidom koji uvijek učini sve na temelju instinkta. Iznenađujući je lik Selme Hayek kao potpuno nasilan, ali je bio vrlo zabavan za gledati. Salma Hayek je izvrsna u svakoj sceni u kojoj se pojavila. Nažalost, te scene nisu dovoljno česte.

Jesam li spomenuo i kako je ovaj film vrlo smiješan ?? Ako to već nisam rekao, ponovno ću reći da je ovaj film bio vrlo smiješan. Bilo je toliko mnogo trenutaka da bi se moja djevojka i ja i ostatak publike zbilja smijali glasno, a u međuvremenu akcijskih sekvenci je bilo mnogo. Osjećao sam da film uopće nije bio dosadan. Za film od skoro 2 sata, svako nas je uspio zabaviti s puno zabavnih scena. Ako sačekate do krajnje kreditne scene, možete vidjeti prilično smiješnu scenu prije nego što završi.

Još jedan čimbenik koji je napravio film tako zabavnim za gledanje je i korištenje nekih pjesama iz 80-ih koje prate “romantične” scene kao što su Helly by Lionel Richie… Eksplozijski efekti i zvučni efekti su bili izvrsni. Sve u svemu ovaj film je bio doista zabavan, koji nam je dao puno zabava. Svakako bi preporučio ovaj film za vas. Pazite da ovo gledate sa svojim prijateljima i obitelji. Ako žudite za dobrom zabavnom filmskom komedijom, onda pogledajte ovaj film.

Sretno gledajući!!!

Ocjena: 4/5

 The Hitman's Bodyguard (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts