Saturday, June 15, 2024

Čuvari Galaksije Vol. 2 – Guardians of the Galaxy Vol. 2 2017 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Čuvari Galaksije Vol. 2 -  Guardians of the Galaxy Vol. 2 2017 Radnja Filma
Čuvari Galaksije Vol. 2 –
 Guardians of the Galaxy Vol. 2 2017
Opis Filma

Čuvari Galaksije Vol. 2 (2017)
Guardians of the Galaxy Vol. 2

Žanr: Akcija, Avantura, SF
Godina 2017
Redatelj: James Gunn
Glavne uloge: Karen Gillan, Chris Pratt, Nathan Fillion
Trajanje filma: 02:17:00
Datum izlaska:    19 April 2017
U kinima od :     5 May 2017 (USA)
                    B i H   04.05.2017.
                    Hrvatska 04.05.2017.  
                    Srbija    04.05.2017.

Film je započeo s čuvarima na ćelu s Peter Quill (Chris Pratt – Jurassic World, Passengers etc) i njegovim partnerima Gamora (Zoe Saldana – Avatar, Star Trek trilogy etc), Rocket (Voiced by Bradley Cooper – American Sniper, The Hangover trilogy etc), Drax (Dave Bautista – Riddick, Spectre etc) i zadnji, ali ne i manje važan Baby Groot (voiced by Vin Diesel) imali su zadatak zaštititi neke važne baterije za suverene ljude. Nakon sto je završio zadatak, vladar vladara Ayesha (Elizabeth Debicki – The Great Gatsby, Everest etc) je bio vrlo sretan i objavio je Nebula (Karen Gillan – The Big Short, Doctor Who TV series etc) dolazi u njegove ruke. Ako se sjećate, Nebula je bila Gamoraova polusestra, koji je bio jedan od zlikovaca u Vol 1 i uvijek je bio konkurent Gamori.

Kad su Čuvari napustili planet, zbog nekog razloga su ih proganjali Sovjetski rojevi vojske i samo su kratko uspjeli pobjeći. Sletjeli su na najbliži planet i susreli su Ega (Kurt Russel – Tombstone, Big Trouble in Little China) koji tvrdi da je Peterov otac, iako su skeptični Peter, Gamora i Dax su se složili da idu s Egaom na svoj planet. Ego-a je također pratio njegov prijatelj Mantis (Pom Klementieff) koji je bio kao empatija i bio je sposoban osjetiti emocije drugih ljudi.

U međuvremenu, Rocket i Baby Groot su čuvali Nebula dok su popravili svoj brod, slijedili su ih Yondu (Michael Rooker – Jumper, The Walking Dead TV series etc) i njegov tim. Pokušavali su ih uhvatiti zbog velikih nagrada izdanih na Čuvara. Ovo je mjesto gdje je priča postala složenija jer je u Yondu-ovom timu bio vrlo loš karakter Taserface (Chris Sullivan) koji će kasnije stvoriti pustoš.

Kasnije Petar i ostali su došli do Ego planeta bili su podijeljeni šokantnim saznanjima o tome tko je Petar uistinu bio. Peter se činio sretnim tim informacijama iako je Gamora mnogo opreznija. Petar je također osjetio da pripada Ego planeti i želi saznati o njoj više od svog oca.

Pa sto će se dogoditi s Rocker, Baby Groot i Nebula koje ganjaju Yondu i Taserface? Sto će se dogoditi s Petrom i njegovim odnosom sa ocem? Hoće li se Čuvari moći boriti s najvećom prijetnjom s kojom će se suočiti i spasiti galaksiju još jednom? Saznajte odgovor u ovom zabavnom, svjetlosnom filmu Marvel superheroja.

Akcija, Avantura, SF

Ovaj je film bio vrlo zabavan film superjunaka. Nije nam pružio vrlo tešku priču, premisa je bila prilično jednostavna i najbolje od svega toga, bilo je puno smiješnih trenutaka. Moja djevojka i ja uživali smo u ovom filmu, smijali smo se tijekom cijelog filma, a bilo je i nekih emocionalnih trenutaka koje je bilo vrlo lijepo vidjeti na kraju. Volim hemiju među gvardijanima i bilo je vrlo slatko ponašanje Baby Groota. Također samo volio početnu scenu za koju mislim da je cool.

Osim dobre hemije među zvijezdama, također sam osjetio da je Mantisov lik bilo zabavno vidjeti, pogotovo kad god je bila interakcija s Draxom. U ovom je nastavku bilo iznenađujuće vidjeti Draxovu vrlo smiješnu karakterizaciju i njegove primjedbe. I Both Yondu i Nebula imali su veću važnu ulogu u ovom filmu u odnosu na Volume 1. Bilo je čak i iznenađenje novi lik koji je igrao Sylvester Stallone za koga mislim da će imati veću ulogu u budućim Marvel filmovima.

Osim tih zabavnih interakcija i lijepe svjetlosne priće, film nije bio vrsta punih akcijskih scena. Uglavnom je to učinjeno u ranoj fazi, srednjem dijelu i završnom dijelu. Zvučni efekti su bili dobri, učinci koji uključuju Baby Groot i Rocket su bili izvrsni, ali osjetio sam da CGI efekti nisu bili toliko lijepi, osobito tijekom prizora na Ego planetu gdje je izgledalo kompjuterizirano. Međutim, to zapravo i ne smeta sceni. Jedna stvar koja je bila zanimljiva za mene je trailer za ovaj film koji već prikazuje Kurt Russel koji prikazuje Peterovog oca, za kojeg samo mislio da će biti najbolje sakriven kako bi izbjegli spoiler. Dok sam ga nastavio gledati, shvatio sam da je to više kao dio koji nas je trebao intrigirati.

Osobno sam smatrao da je ovaj film bolji od Volumea 1, u terminima priče i karakterizacije, a za one od vas koji su znali da će Marvelovi filmovi imati neke krajnje kreditne prizore, bolje čekati do samog kraja, budući da ovaj film nije imao ukupno 1,2, niti 3, već 5 pozadinskih scena.

Dakle, ako ste uživali u prvom dijelu, uživali biste u ovom još bolje. Preporučujem vam da gledate prvi dio filma prije nego sto pogledate ovaj da bi imali bolje razumijevanje o filmu. Sada, ako ste obožavatelj mnogo težih filmova o superjunacima, ovaj mjesec maj ne odgovara vašoj žeđi, ali sam uvjeren da će vam i dalje biti zabavno gledajući ovaj.

Ocjena 8.5/10

 Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) on IMDb

Titlovan Trailer:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave