Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAdventureDeadpool (2016) Recenzija Filma

Deadpool (2016) Recenzija Filma

- Advertisement -

Deadpool (2016)
Deadpool

Žanr Akcija, Avantura, SF
Godina 2016
RedateljTim Miller
Glavne ulogeRyan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano
Trajanje filma : 01:46:00
Datum izlaska : 12. Veljača 2016.Bivši operativac Specijalnih Jedinica nakon oboljenja od zloćudnog tumora, traži pomoć kod organizacije koja navodno liječi potencijalne superheroje i pretvara ih u neuništiva bića.

Reklamna kampanja ovog filma bila je jedna od najboljih ikada. Nema ko nije htio pogledati ovaj film. Cijeli svijet se digao na noge da vide ovu brutalnu, komičnu superherojsku priču, pa čak i oni koji ne vole ovakav tip filmova.

I sve je urodilo plodom. Film će definitivno ostati upamćen, zgrnuo je mnogo love i već mu se smiješi nastavak. Ja dok gledam ovaj film, dok sam gledao najave i sve to, samo razmišljam: al’ se Ryan Reyonldsu posrećilo. Rijetko ko dobije drugu šansu. Sjetite se samo kako je Ryan svoju karijeru umalo uništio sa ”Green Lanterom”. Eh pa sad je znatno unaprijedio, a skupa sa čitavom filmskom ekipom ”Deadpool”a, unio je svježinu u dobro poznati žanr i učinio zaista da skoro svi zavole ovaj film, bili oni ljubitelji stripa i akcijskih heroja ili ne. Naravno da od hvaljenog filma za kojim su svi poludili tamo oko Valentinova, očekujete bisere i svilu i odmah moram priznati, da bez obzira koliko sam oduševljen čitavom idejom i realizacijom, u meni se pojavilo dašak sumnje: da li je zavrijedio status kultnog i onako dobre ocijene? Sama radnja filma. kada glavni lik oboli, pa ga pokušaju izliječiti u medicinskom eksperimentu i onda stvari krenu naopako, pa dobijemo superheroja, pomalo je već poznata, ali ”Deadpool” čini klišeje, predvidljive trenutke i dobro poznate zaplete, itekako podnošljivim kroz svoj humor i odlične i glavne i sporedne likove. Bez obzira na sve to, film sam od početka do kraja gledao bez ikakve pauze i itekako mi se dojmio taj Tarantinov narativni stil i nasilje kakvo on često ekranizira, ”Deadpoola” čini itekako mojom vrstom superherojskog filma. Ryan mi nikada nešto nije bio omiljeni glumac, ali fenomenalno se snašao u ovoj ulozi i mislim da ne bi ležala nikome drugome. Tu su i debitantski nastupi poput Hildebrand, a i vokalna potpora srpskog glumca za lik Colossusa. Uz znatnu dozu apsurda i pretjerivanja, ovo je jedan seksi, prljav, eksplicitan i nasilan film koji je to uspješno začinio humorističnim trenucima.

Ocjena na IMDb.com mu je fenomenalnih 8,4/10(92. mjesto na IMDb.com ljestvici) a na Tomatoesima simboličnih 84%. Tim Miller je reditelj filma kojem je ovo debi s igranim dugometražnim filmom. U ovom trenutku, film je prikupio preko 733 miliona dolara širom svijeta na budžet od 58 miliona.

Pa da u konačnici sumiramo: “Deadpool” je u inovacija u svemu koja nam treba ovih dana u moru blijedih kopija i dopast će vam se jer je zabavan, pozitivan, smiješan i otkačen te će kao takav otići u historiju superherojskih filmova koji su napravili revoluciju, ali po onoj pravoj kvaliteti koja se analizira i studira, ovo nije ni “Kum” ni “Iskupljenje u Šošanku”.

Ocjena:8/10

- Advertisement -