Sunday, July 7, 2024

Džon VIk 2 – John Wick: Chapter 2 (2017) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Džon VIk 2 - John Wick: Chapter 2 (2017) Recenzija Filma
Džon VIk 2 – John Wick: Chapter 2 (2017) Recenzija 

John Wick: Chapter 2 (2017)
Džon VIk 2

Žanr: Action, Crime, Thriller
Godina 2017
Redatelj:  Chad Stahelski
Glavne uloge:  Keanu Reeves, Riccardo Scamarcio, Ian McShane
Trajanje filma: 02:02:00
Datum izlaska:    30 January 2017
U kinima od :    10 February 2017 (USA)
                    B i H   23.02.2017.
                    Hrvatska 23.02.2017.
                    Srbija    23.02.2017.

U ovom nastavku hita iz 2014., legendarni plaćeni ubojica John Wick (Keanu Reeves) prisiljen je prekinuti mirovinu, jer njegov bivši suradnik planira preuzeti kontrolu nad klanom međunarodnih ubojica. Krvna zakletva obvezuje ga da mu pomogne pa John putuje u Rim gdje se bori protiv nekolicine najsmrtonosnijih svjetskih ubojica.Nakon što pogledate oba filma odjednom, vjerojatno ćete shvatiti da vas više interesira svijet u kojem John Wick živi, nego pomno izvedene akcijske scene koje je Stahelski izveo. Iako su te iste scene uistinu odlično odrađene, te bi mnogi drugi redatelji akcijskih filmova mogli puno toga naučiti od njega, one ipak traju malo predugo.

Nakon što je raspalio svoj gnjev na kriminalce koji su mu ubili psa, umirovljeni superubojica John Wick uspijeva vratiti i svoj voljeni Mustang iz 1969. od ruskih mafijaša koji su ga ukrali i time pokreće spektakularnu potjeru kroz užurbane ulice New Yorka. Po povratku doma, Johnovi planovi da nastavi miran život običnog građanina padnu u vodu kada se talijanski mafijaš Santino D’Antonio (Riccardo Scamarcio) pojavljuje na njegovom pragu sa zlatnim “markerom”, primoravajući ga da vrati uslugu iz prošlosti. Prema naredbi Winstona (Ian McShane), vođe tajnog udruženja ubojica pod nazivom The Continental, da mora poštivati drevni kod organizacije, John nevoljko prihvaća zadatak da ubije Santinovu sestru Giannu (Claudia Gerini), nemilosrdne capo na čelu talijanskog kriminalnog sindikata Camorra.

Po dolasku u Rim, John se javlja u sjedište organizacije Il Continentale, naoružava se do zuba i probija moćno osiguranje Camorrae i ubija Giannu u njezinoj spavaćoj sobi. Ostavljajući iza sebe na desetke mrtvih, John bježi u Rim s treniranim ubojicama Camorre, Cassianom (Common) i Ares (Ruby Rose). Po povratku u New York, John otkriva da je Santino spalio njegov dom do temelja. Tražeći pomoć od tajanstvenog Bowery Kinga (Laurence Fishburne) i njegove vojske u sjeni, John koristi brazilski jiu-jitsu, Glockove, pa čak i olovke kako bi se osvetio onima koji su mu nanijeli zlo. Usred krvoprolića, John pronalazi snagu koja mu je potrebna da prkosi kodu ubojica – no može li sačuvati vlastitu ljudskost?

Film “John Wick 2” režirao je Chad Stahelski (John Wick), a scenarij potpisuje Derek Kolstad. U filmu glume Keanu Reeves (The Matrix, Speed, Point Break) i Common (Selma, Run All Night), Laurence Fishburne (The Matrix) i Riccardo Scamarcio (Burnt). Glumačku postavu također čine Ruby Rose (Orange is the New Black), Lance Reddick (The Guest, Fringe), John Leguizamo (Ice Age, Moulin Rouge, Romeo + Juliet) i Ian McShane (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Deadwood). John Wick 2 napisao je Derek Kolstad, čiji je prvijenac scenarij za film John Wick. „Kada je Keanu pristao biti John Wick, to je doslovno bilo ostvarenje sna,” kaže Derek, koji je glavni lik nazvao po svom djedu. „Uspjeh koji je postigao film i to što smo snimili i nastavak, jednostavno je nevjerojatno.“

Tijekom razvoja scenarija filmska ekipa je nastojala proširiti opseg, ali ostati vjerna osnovnom konceptu originala. Producentica Erica Lee kaže: „Ova priča se čini veća i opasnija od prve, ali i dalje je emotivna. To je važno, jer je Keanu jedan od rijetkih glumaca koje vole i žene i muškarci. Zbog načina na koji Keanu glumi plaćenog ubojicu, John Wick izaziva golemu empatiju i željeli smo osigurati da i u nastavku publika navija za njega”.

Ocjena 8.5/10

 John Wick: Chapter 2 (2017) on IMDb

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave