Thursday, June 13, 2024

Ekipa za 6 – Big Hero 6 2014 Recenzija filma

Share

- Advertisement -

Big Hero 6 (2014)
EKIPA ZA 6
Žanr Akcija, Animirani, Komedija
Godina 2014
RedateljDon Hall, Chris Williams
Glavne ulogeJamie Chung, T.J. Miller, Alan Tudyk
Trajanje filma : 01:42:00
Datum izlaska :     7 November 2014 (USA)Neobična veza koja se stvori između malog dječaka Hire i robota Baymaxa neobjašnjiva je stvar koja će pomoći njemu i grupi prijatelja da se odbrane od zlikovca.

Vjerovatno jedna od najočekivanijih animiranih priča ove godine, koja je svoju premijeru imala još u novembru, definitivno je postala jedan od onih filmova za kojima svi lude. A svake godine iskrsnu bar dva animirana filma koja opčine publiku.

Sa stvarno visokim očekivanjima i s razmišljanjem da li će ovo zaista ispasti prava stvar, kao fini zavšretak 2014te godine i kao šlag na tortu, usudio sam se i izgledao sam ostvarenje do kraja. Puno emocija se u meni izmijenjalo dok je film trajao, pa je red da vas o svemu sada obavijestim. ‘Big Hero 6’, je mnogo toga na više mjesta uprskao i ponekad mi se znalo učiniti da će film nastaviti u tom tonu, tonu promašaja, ali shvatim zapravo da se radi o jednoj kvalitetnoj obiteljskom avanturisičkoj drami koja je stvarno i više nego lijepa priča o prijateljstvu, odrastanju i gubitku voljene osobe koja će vas par puta nasmijati a u nekoliko navrata i dirnuti u srce. Iako sam odlučio da ga nazovem animiranom verzijom ‘Terminatora’ jer imaju dosta sličnih elemenata, opet je ovo jedna kvalitetna priča sa unikatnim sporednim likovima, ali i zlikovcem, tako da ćete, vi odrasli, kao i djeca, biti, ukoliko ne zadivljeni onda barem donekle zadovoljni. ‘Big Hero 6’ ima jednostavan recept za uspjeh jer nam plasira dovoljno momenata zabave, šarenolikih scena i zanimljivih momenata da nam ni na tren neće biti dosadno. Iako je dozvolio sebi da bude predvidljiv, mislim da to neće biti zamjerka da mu se prepustite i uživate. Ne očekujte ‘Up’ 2014te godine, ali nešto približno dobro, svakako možete.

Ocjena na IMDb.com mu je odličnih 7/10 a na Tomatoesima zavidnih 88%. Reditelji filma su Chris Williams poznat po ‘Bolt’u i Don Hall po ‘Medvjediću Winnie’. Film je zaradio vrtoglavih 409 miliona dolara na budžet od 165 miliona što je i više nego prihvatljiva cifra i fina isplata.

Ne želim više razglabati niti trabunjati o kvaliteti ovog ostvarenja koje nije odrađeno bez mane ali je odrađeno da valja i funkcioniše.

Ocjena:7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave