Wednesday, May 22, 2024

Everest: Mladi jeti – Abominable (2019)

Share

SUMIRANJE

Everest: Mladi jeti Kad se to ima u vidu, ovdje moram napomenuti još jedan film koji morate uzeti u obzir i morate shvatiti da ne znamo što bi se dogodilo s Everestom da ga je pronašao netko drugi. U međuvremenu, Yi obećava sebi da će jednog dana ispuniti želju svog oca i dovršiti svoje putovanje preko Kine.
- Advertisement -

Everest: Mladi jeti (2019)
JETI – SNEŽNI ČOVEK
Abominable

Žanr: Animirani | Avantura | Komedija
Godina: 2019
Redatelj: Jill Culton, Todd Wilderman
Producent: Jill Culton
Glavne uloge: Albert Tsai, Chloe Bennet, Sarah Paulson, Eddie Izzard
Zemlja: SAD, Kina
Trajanje filma: 01:37:00
Datum izlaska: 19.09.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 02.10.2019.
Hrvatska 18.10.2019.
Srbija 02.10.2019.

Živimo u vremenu u kojem nas treba podsjetiti da svako stvorenje zaslužuje da bude zaštićeno, voljeno i njegovano. Planeta na kojoj živimo ne pripada samo nama takozvanim ljudskim bićima. Flora i fauna oboje imaju jednaka prava tražiti isti prostor o kome toliko brinemo. Osim mnogih drugih, to bi bile glavne misli koje vam padaju na pamet nakon gledanja kinesko-američke produkcije apsolutno obožavajućeg “Abominable”.

Mladi jeti Filmske Recenzije

Yi (Chloe Bennet) je upravo izgubila oca. Ona je samoproglašena usamljenica koja više voli ostati u svom svijetu – svijetu koji je postojao prije odlaska njezina oca. Kad god njena majka (Michelle Wong) zatraži od Yi da nastavi sa sviranjem violine, djevojčica to odmah odbija. Međutim, na krovu svog doma ima malo privatnog prostora u kojem čuva sve stvari koje su joj drage srcu, uključujući i istu violinu. Tijekom jednog od svojih svakodnevnih uspona na krov, ona pronalazi čarobnog Yetija, prestrašen do smrti od sve svjetlosti koja dolazi iz helikoptera koji ga pokušava progoniti. Kad djevojka shvati da mu mora pomoći da ga ponovno spoji sa svojom obitelji, kreće na put koji joj mijenja život jer nikad neće biti isti kad to zaključi.

Yi

Kad pronađemo Yi, ona je marljiva tinejdžerka koja uspijeva prošetati pse, čuvati djecu, bacati smeće; sveukupno, zarađujući svaki novčić koji može. Kad je kod kuće, nikad nema dovoljno vremena za svoju baku, Nai Nai (Tsai Chin) niti za majku. U međuvremenu, s Yetijem se film otvara kada je dr. Zaza (Sarah Paulson) odlučna ostvariti svoju misiju ispunjavanjem zahtjeva gospodina Burnisha (Eddie Izzard) da svijetu predstavi čarobno biće. Ali kad yeti pobjegne, on pokreće lov na yeti kako bi ga vratio prije nego što započne svjetski poznata konferencija.

U međuvremenu, Yi obećava sebi da će jednog dana ispuniti želju svog oca i dovršiti svoje putovanje preko Kine. Nakon susreta s Yetijem, ili, kako ga zove, Everestom, mlada djevojka nije imala pojma da će isto putovanje krenuti mnogo prije nego što je očekivala. Pridružit će joj se Peng (Albert Tsai) i Jin (Tenzing Norgay Trainor), koji će joj pomoći na putu dok otkriju sve moći koje Everest ima, pretvarajući svijet koji poznaju, u ništa u usporedbi s onim što doživljavaju s Everestom. Napisala Jill Culton, a režirali Jill Culton i Todd Wilderman (ko-redatelj), „Abominable“ je odličan animirani film za cijelu obitelj. Prekrasne fotografije Kine, nevjerojatno putovanje, prekrasne boje i bogato napisani likovi pretvaraju čitav pogled na “Abominable” u apsolutnu radost.

Zaključak Jeti

Kad se to ima u vidu, ovdje moram napomenuti još jedan film koji morate uzeti u obzir i morate shvatiti da ne znamo što bi se dogodilo s Everestom da ga je pronašao netko drugi. Ali Yi, koja već poznaje bol zbog razdvajanja obitelji zbog smrti svog oca, razumije i Everest-ovu borbu, zbog čega je ublažila njegovu bol dok ona ništa ne može učiniti za sebe. Ali ono što ona ne zna je da će se izliječiti od samoproglašene usamljenice s Everestom koja će je podsjetiti da jedinstvo obitelji nije samo u jednoj osobi. Iako je grozno izgubiti jednog, nikad nećemo zaboraviti one koji su još uvijek okolo. I Yi će to dobiti na Everestu, uspostavljajući neraskidivu vezu sa stvorenjem, dok joj je srce smetalo da to učini sa svojom mamom i Nai Nai-om koji su bili čitavo ovo vrijeme. IMDB Ocjena Filma: 7.3/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Everest: Mladi jeti Kad se to ima u vidu, ovdje moram napomenuti još jedan film koji morate uzeti u obzir i morate shvatiti da ne znamo što bi se dogodilo s Everestom da ga je pronašao netko drugi. U međuvremenu, Yi obećava sebi da će jednog dana ispuniti želju svog oca i dovršiti svoje putovanje preko Kine.Everest: Mladi jeti - Abominable (2019)