Thursday, June 13, 2024

Everly 2014 Recenzije Filmova

Share

- Advertisement -

Everly (2014)

Žanr:  Akcija, Triler
Godina 2014
Redatelj: Joe Lynch
Glavne uloge:  Salma Hayek, Hiroyuki Watanabe, Laura Cepeda
Trajanje filma : 01:32:00
Datum izlaska : 23 January 2015 (USA)Bivšu mafijašicu i plaćenu ubojicu, Everly, njen šef želi sada smaknuti po svaku cijenu i zbog svih onih koji su u lovu na njenu glavu, ona ne uspjeva napustiti svoj stan.

Pošto sam ponovo sa društvom gledao ‘Interstellar’, da ga još jednom, sada iz drugačije perspektive doživim i sagledam, poslije toga trebalo mi je neko jednostavno i lagano štivo. Nešto baš poput ovoga.

Nekako se sasvim neočekivano pojavila najava za ovaj film, pa onda i sam film, ali mi je premisa izgledala zanimljivo, i akcioni trilerčić sa poznatom meksičkom glumicom Hayek bio je prava utjeha za petak veče. Nekada poznatu i dobru mafijašicu Everly, njen bivši šef, japanac Taiko, sada želi smaknuti pa se, zbog nemogućnosti da izađe iz svog stana, jer je svi dolaze na njena vrata da je smaknu i time zarade brdo love, čitava radnja filma dešava u samo jednom prostoru. Nedoljivo sve podsjeća na kultne ”Kill Bill’ filmove, samo što je ovdje radnja malo klaustrofobična, ali mislim da će se mnogima čitava priča dopasti, jer je film dinamičan, ima dosta napetih situacija, pomalo je humoristična, ali i pun nasilja i morbidnosti. Ovo sve možda izgleda kao odlika nekog dobro akcionog trilera, no meni se, sve u svemu, film i nije toliko dopao, jer je nekako isuviše neozbiljan i nisam ga mogao takvog ”sažvakati”. Selma Hayek je ambiciozna u svojoj ulozi i odradila je posao itekako solidno, ali nedostatak šarma i originalnosti pretvara film u jeftini popcorn B-film koji će imati samo dvije vrste gledatelja, i to oni koja ga gotive i hvale ili oni koji će reći da je ovo najgore od Salma Hayek pored ‘Grown Ups’a. Ja ne bih da se svrstam niti u jednu grupu, ali smatram da se sa ovakvom pričom i sa atraktivnom glavnom glumicom moglo napraviti nešto ozbiljnije što bi samim time bilo i mnogo mnogo popularnije.

Ocjena na IMDb.com mu je malih 5,1/10 a na Tomatoesima za sada 60%. Joe Lynch je reditelj filma, ne toliko kvalitetnog kalibra, pa iza sebe ima neke propalitete poput ‘Knight of Badassdom’ i segment iz ‘Chillerame”. Za sasda nema podataka o zvaničnoj zaradi filma, ali sumnjam da će i bti jer čitavo vrijeme naglašavam o kakvom je filmu riječ.

‘Everly’ je simpatičan, donekle zanimljiv i zabavan, ali sve u svemu tip je filma bez imalo pameti i logike, pa to nekima sjedne a nekima i ne. Ja znam da je za mene bio pravi odmor i relaksacija nakon još jednog gledanja ‘Interstellara’.

Ocjena:4/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave