Wednesday, June 19, 2024

Fahrenheit 451 (2018) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Fahrenheit 451 (2018)

Žanr: Drama, SCi-Fi
Godina: 2018
Redatelj: Ramin Bahrani
Producent: Ramin Bahrani (adaptation), Ray Bradbury
Glavne uloge: Michael B. Jordan, Aaron Davis, Cindy Katz
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 01:40:00
Datum izlaska: 19.05.2018 (svjetska premijera)

 

Pročitao sam Ray Bradbury’s Fahrenheit 451 prošle godine i rekao da sam volio to je malo reduktivno. Nisam jedini koji tako osjeća o Bradburyjevu romanu i zato ga pretvoriti u dobar film nije bilo lako. Imao sam velika očekivanja za HBO Fahrenheit 451 zbog resursa mreže i glumaca, a posebno uloge. Nažalost, to je neuspjeh.

Postavljen u dalekoj budućnosti, kada su knjige zabranjene i vatrogasci, kako bi ih uništili, započeli su požar umjesto da ih izbace, film prati Guy Montag (Michael B. Jordan), mladi vatrogasac koji obavlja svoj posao bez propitivanja vjerujući da je to pravu stvar koju čini. Jednog dana, dok je na svom poslu, Guy svjedoči nečemu strašnom i počinje da ispituje njegov zadatak.

Fahrenheit 451 postoje mnoge promjene

Iako je ovdje osnovna zapletka iz Bradburvjeva romana, postoje mnoge promjene – da Hollywood završava, ozbiljno? – a neki dijelovi su potpuno izostavljeni što filmu daje osjećaj nepotpunosti. Usprkos tome, film je bio dobar početak. Zapravo, prvi dio je prilično zanimljiv i ugodan, ali naposljetku, lijenost pisanja je preuzela i priča me više ne zanima, samo mi je dosadno.

Ipak, volio sam da su filmski stvaraoci odlučili da priča bude prikladnija za naše vrijeme uključivši moderne tehnologije, osobito streaming uživo. Ipak, nisam siguran da internet u ovakvoj priči ima puno smisla. I to je učinilo da izgleda kao epizoda Black Mirrora .

Likovi bez razvoja

Likovi su drugi problem jer im nedostaje razvoj. Motivi Guya Montaga uopće nisu čisti. Također, filmski stvaraoci su napustili Montagovu suprugu i zamijenili je s nezanimljivim ljubavnim interesom koji je od lika oduzeo sloj dubine – i to bi bilo jako cijenjeno ovdje.

Usprkos tome, Michael B. Jordan i dalje uspijeva nositi film i dati prilično dobru izvedbu kao vodećeg lika. S druge strane, izvedba Michaela Shannon je mnogo veća. Još jednom daje izvrsnu izvedbu dok uistinu uhvati karakter Kapetana Beatty i donosi zli, sotonsku prisutnost lika.

Uz Jordan i Shannonove jake predstave, Fahrenheit 451 ima prilično lijepe slike. Osjećaju se kao da pokušavaju replicirati Blade Runner 2049, ali tamna i gusta kinematografija i futuristička neonska estetika vrlo su lijepe za gledanje.

Ocjena Filma: 2.5/5

IMDB Ocjena Filma:  Fahrenheit 451
(2018) on IMDb

Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave