FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ – Fantastic journey to Oz 2017 Recenzija

FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ (2017)
Fantastic journey to Oz

- Advertisement -

Žanr: Animira, Avanutra, Fimilijarni
Godina: 2017
Redatelj: Fyodor Dmitriev, Darina Shmidt
Producent: Aleksandr Boyarskiy, Jeffrey Hylton
Glavne uloge: Konstantin Khabenskiy, Dmitriy Dyuzhev, Alyson Leigh Rosenfeld
Zemlja: Russia
Trajanje filma: 01:31:00
Datum izlaska: 20.04.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska –
Srbija 01.11.2018.

 

Carpenter Urfin Jus živi u Magičnoj zemlji, nije prijateljski s nikim i zavidi sretnim i dobronamjernim susjedima. Jednom u njegovoj bašti počinje neobičan korov, koji raste poput korova. Kada Urfin uspije kositi i spaliti sve izbojke, otkriva da korov pepela posjeduje čarobne moći. Može oživjeti bilo koji objekt od bilo kojeg materijala. Jedan od prvih koji je došao u život je klaun s igračkama i uvjerava Urfin da izradi vojsku drvenih vojnika i osvoji Magičnu zemlju. U međuvremenu, u Kansasu, djevojka po imenu Ellie, nazvana po baki, otkriva u svom ormaru srebrne cipele što je donijela iz Magije prije mnogo godina. Kada Ally Jr. stavlja cipele, prenose je u magičnu zemlju, a djevojka mora spasiti zemlju od vojske Urfin sa svojim prijateljima.

FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ Recenzija

FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ” – prvi kompjuterski crtić u studiju u St. Petersburgu “The Mill” poznat po obojenim ciklusima ” Bogatyri ” i ” Ivanu Tsarevichu i sivom vuku “. Zašto je “The Mill” počeo svoj novi ep zbog adaptacije druge nevjerojatne knjige Aleksandra Volka, poznatog sovjetskog pisca? Budući da je “Čarobnjak Emerald Citya” bespovratno prevođenje knjige “The Amazing Wizard of Oz” Frank Baum, dok je “Urfin Joyce” nezavisan rad.

U Rusiji može biti prikazan Volkovov “čarobnjak”, ali je problematično prodati takav crtić široko u inozemstvu zbog nijansi autorskih prava. “Urfin Jus” jasno je dizajniran ne samo za ruski, nego i na međunarodno tržište. U crtiću ne postoji ništa posebno “naša” (osim činjenice da je riječ o verziji sovjetske bajke), a trodimenzionalna računalna slika sada je prodana puno bolje od “ravne” ručne izrade grafika koje su uobičajene za Mill.

Što je došlo iz prvog iskustva “Mills” u novom stilu? Nije sramotna, ali ne i izuzetna traka, koja se gotovo isključivo odnosi na malu djecu (film izlazi s ocjenom 0+, a to je objektivna procjena sadržaja). Dok je nedavni “mlin”, ” Tri junaka i morski kralj ” previše “odrasli” u smislu viceva i motiva u zemlji, u “Urfin Juice”, odrasle osobe nemaju šta da se divite i ništa se ne smiju, a za tinejdžere, crtani film nije prikladan. Charlie Black (ujak Ellie) i svi događaji povezani s njim isključeni su iz priče, a konačna bitka je daleko manje ambiciozna i čvrsta nego u Volkovoj bajci. To je prilično borba nego bitka, a “biološka” bića u njoj ne pate. Jednostavno rečeno, “Urfin Jus” je daleko od Game of Thrones što je više moguće.

Šale

Napuštajući svoje šeme šale sa nagoveštavanjem ruske kulture, povijesti i politike, “Mill” u “Urfin Juice” oslanjali su se na jednostavne gegove i komemoraciju računalnih igara. Nova Totoshka (kao i novi Ellie, mali pas – potomak heroju istog imena “The Wizard”) pokazao se kao veliki obožavatelj video igara, a on uspoređuje sve što se dešava s likovima, razinama, zadatcima i šefovima. To je najviše međunarodno razumljiv humor, na koji je “Mill” mogao samo razmišljati, a njegov izbor je teško izazvati. Doista, ako moderno dijete ne zna ništa o video igricama. Onda vjerojatno ne ide čak ni u kino pa neće vidjeti “Urfin Dusa” ionako. Druga stvar je da u takvim šalama nema ništa smiješno, a nitko ih ne želi ponoviti nakon što napusti dvoranu.

Zemljište “FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ” se brzo razvija, ali nije dovoljno brzo da gledatelji razmotre dugo računalnu grafiku crtića. Ne govorimo o drugoj stopi u usporedbi s višedjelnim hitovima Pixar i Walt Disney. “Urfin” nije impresivan čak i na pozadini nedavnog crtića ” Snježna kraljica 3: Vatra i led “, koji je također napravljen u Rusiji. Istina, oči slike “Mills” ne boli. Za djecu dolaze. IMDB Ocjena Filma: 4.8/10

 

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...