Adventure FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ - Fantastic journey to Oz...

FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ – Fantastic journey to Oz 2017 Recenzija

-

- Advertisement -
- Advertisement -

FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ (2017)
Fantastic journey to Oz

Žanr: Animira, Avanutra, Fimilijarni
Godina: 2017
Redatelj: Fyodor Dmitriev, Darina Shmidt
Producent: Aleksandr Boyarskiy, Jeffrey Hylton
Glavne uloge: Konstantin Khabenskiy, Dmitriy Dyuzhev, Alyson Leigh Rosenfeld
Zemlja: Russia
Trajanje filma: 01:31:00
Datum izlaska: 20.04.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H –
Hrvatska –
Srbija 01.11.2018.

 

Carpenter Urfin Jus živi u Magičnoj zemlji, nije prijateljski s nikim i zavidi sretnim i dobronamjernim susjedima. Jednom u njegovoj bašti počinje neobičan korov, koji raste poput korova. Kada Urfin uspije kositi i spaliti sve izbojke, otkriva da korov pepela posjeduje čarobne moći. Može oživjeti bilo koji objekt od bilo kojeg materijala. Jedan od prvih koji je došao u život je klaun s igračkama i uvjerava Urfin da izradi vojsku drvenih vojnika i osvoji Magičnu zemlju. U međuvremenu, u Kansasu, djevojka po imenu Ellie, nazvana po baki, otkriva u svom ormaru srebrne cipele što je donijela iz Magije prije mnogo godina. Kada Ally Jr. stavlja cipele, prenose je u magičnu zemlju, a djevojka mora spasiti zemlju od vojske Urfin sa svojim prijateljima.

FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ Recenzija

FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ” – prvi kompjuterski crtić u studiju u St. Petersburgu “The Mill” poznat po obojenim ciklusima ” Bogatyri ” i ” Ivanu Tsarevichu i sivom vuku “. Zašto je “The Mill” počeo svoj novi ep zbog adaptacije druge nevjerojatne knjige Aleksandra Volka, poznatog sovjetskog pisca? Budući da je “Čarobnjak Emerald Citya” bespovratno prevođenje knjige “The Amazing Wizard of Oz” Frank Baum, dok je “Urfin Joyce” nezavisan rad.

U Rusiji može biti prikazan Volkovov “čarobnjak”, ali je problematično prodati takav crtić široko u inozemstvu zbog nijansi autorskih prava. “Urfin Jus” jasno je dizajniran ne samo za ruski, nego i na međunarodno tržište. U crtiću ne postoji ništa posebno “naša” (osim činjenice da je riječ o verziji sovjetske bajke), a trodimenzionalna računalna slika sada je prodana puno bolje od “ravne” ručne izrade grafika koje su uobičajene za Mill.

Što je došlo iz prvog iskustva “Mills” u novom stilu? Nije sramotna, ali ne i izuzetna traka, koja se gotovo isključivo odnosi na malu djecu (film izlazi s ocjenom 0+, a to je objektivna procjena sadržaja). Dok je nedavni “mlin”, ” Tri junaka i morski kralj ” previše “odrasli” u smislu viceva i motiva u zemlji, u “Urfin Juice”, odrasle osobe nemaju šta da se divite i ništa se ne smiju, a za tinejdžere, crtani film nije prikladan. Charlie Black (ujak Ellie) i svi događaji povezani s njim isključeni su iz priče, a konačna bitka je daleko manje ambiciozna i čvrsta nego u Volkovoj bajci. To je prilično borba nego bitka, a “biološka” bića u njoj ne pate. Jednostavno rečeno, “Urfin Jus” je daleko od Game of Thrones što je više moguće.

Šale

Napuštajući svoje šeme šale sa nagoveštavanjem ruske kulture, povijesti i politike, “Mill” u “Urfin Juice” oslanjali su se na jednostavne gegove i komemoraciju računalnih igara. Nova Totoshka (kao i novi Ellie, mali pas – potomak heroju istog imena “The Wizard”) pokazao se kao veliki obožavatelj video igara, a on uspoređuje sve što se dešava s likovima, razinama, zadatcima i šefovima. To je najviše međunarodno razumljiv humor, na koji je “Mill” mogao samo razmišljati, a njegov izbor je teško izazvati. Doista, ako moderno dijete ne zna ništa o video igricama. Onda vjerojatno ne ide čak ni u kino pa neće vidjeti “Urfin Dusa” ionako. Druga stvar je da u takvim šalama nema ništa smiješno, a nitko ih ne želi ponoviti nakon što napusti dvoranu.

Zemljište “FANTASTICNO PUTOVANJE U OZ” se brzo razvija, ali nije dovoljno brzo da gledatelji razmotre dugo računalnu grafiku crtića. Ne govorimo o drugoj stopi u usporedbi s višedjelnim hitovima Pixar i Walt Disney. “Urfin” nije impresivan čak i na pozadini nedavnog crtića ” Snježna kraljica 3: Vatra i led “, koji je također napravljen u Rusiji. Istina, oči slike “Mills” ne boli. Za djecu dolaze. IMDB Ocjena Filma: 4.8/10

 

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Najnovije

Rumble (2020) Trailer Filma

Paramount Animation objavio je prvi službeni trailer za nadolazeći animirani čudovišni film "Rumble". Animirani...

Blithe Spirit (2020) Trailer Filma

Dan Stevens glumi holivudskog scenarista kojeg je progonio duh njegove bivše supruge u prvom službenom traileru za...

The Most Dangerous Animal of All Season 1 (2020) Trailer Serije

FX je objavio službeni trailer za "The Most Dangerous Animal of All", četverodijelnu dokumentarnu seriju o stvarnim...

Transformers: War for Cyberton Season 1 (2020) Trailer Serije

Pogledajte prvu službenu najavu za film "Transformers: War for Cybertron", Netflixovu nadolazeću anime seriju u tri poglavlja...

Dreamkatcher (2020) Trailer Filma

Pogledajte službeni trailer za "Dreamkatcher", novi horor triler u kojem glumi Radha Mitchell (The Darkness), Lin Shaye...

The Postcard Killings (2020) Trailer Filma

Zvijezda "The Walking Dead" Jeffrey Dean Morgan prelazi od brutalnih zombi ubistava do groznih ubistava dok glumi...

Obavezno Pričitati

Trailer Kings (2018)

Datum izlaska: April 2018 Kings (2018) Žanr: Drama, Krimi, Romansa Godina 2018 Redatelj:...

You might also likeRELATED
Recommended to you