Saturday, June 15, 2024

Fast & Furious 7 – Brzi i žestoki 7 2015 Recenzija Filma

Share

- Advertisement -

Brzi i žestoki 7 (2015)
Fast & Furious 7

Žanr: Akcija, Krimi, Triler
Godina 2015
Redatelj: James Wan
Glavne uloge: Dwayne Johnson, Jason Statham, Paul Walker
Trajanje filma : 02:22:00
Datum izlaska :  26. Ožujak 2015.Nakon što mu brata smjeste u bolnicu, Deckard Shaw kreće u osvetu i lova na Dominica Toretta i njegovu obitelj.

Kada je ‘Fifty Shades of Grey’ izaša u kina i oborio rekorde zarade za 2015tu godinu, mnogi nisu očekivali kakvo će otvaranje ovaj film imati i kakve će on rekorde obarati. Za manje od mjesec dana kako je izašao u kina, film je zaradio već milijardu američkih dolara u svijetu. Ai u toj zaradi leži nešto više.

Nakon što je Paul Walker iznenadno preminuo 2013te godine u novembru, odnosno poginuo u automobilskoj nesreći, mnogi su bili shrvani tugom, kako od fanova tako do njegove porodice i bliskih prijatelja odnosno članova filmske ekipe ovog serijala. Vin Diesel par puta nije ni mogao izdržati do kraja intervjua na svaku pomen njegovog prijatelja, odnosno brata, kako ga je on zvao, a svojoj je kćerkici koju je nedavno dobio, dao ime Pauline. Nakon smrti Paula, snimanje filma je nakratko zaustavljeno i nastavio se kada je za potrebe snimanja scena u kojma je lik Walkera korišten njegov brat koji je dorađen sa CGI efektima da se ne bi primjetila razlika. Doduše, većina scena je snimana tako ali se skoro ništa i ne primjeti tako da je, što se tiče tih efekata, i svih ostalih, film premašio sva očekivanja. Sve stvarno djeluje isuviše dobro da mu niko ne može naći zamjerku. Ono što film ne poštuje nikako su zakoni zdravog razuma, fizike i logike. Ovaj zadnji dio je u isto vrijeme, kako za odrasle, tako i za djecu, jer bukvalno ovdje auta lete, ljudi su jači od prirode, glavni junaci su malte ne svemogući i od običnih trkača i profesionalnih vozača automobila postali su borci protiv zločina i najbolji suradnici FBI-a i CIA-e. I očigledno je da svaki novi dio poslije prvog koji je kupio publiku je zapravo tu radi novca, pa mi nije jasno zašto jednostavno nisu snimili seriju, imala bi puno gledatelja, ali fora je u novcu i medijskoj eksploataciji. Ovo je iz moje perspektive, logično, i na koji način doživljavam ovaj serijal, mada ovaj dio ‘Paklenih ulica’ pored svega, uzbudljiv je i napet, donosi mnoštvo zabave, ima odličnu koreografijaju, što je jedna od najbitnijih stvari da film izgleda upakovan u savršen paket, ali mnogo više je bolji u prvom dijelu i mnogo više zanimljiviji, dok o samom kraju ne mogu puno pričati, većina ga je već naslutila ili vidjela, ali u pitanju je nešto tako emotivno i sentimentalno što američka kinematografija dugo nije doživjela. Dotakao bih se i lika Jasona Stathama, ali sad vidim da njegov lik mogu u jednoj rečenici opisati a to je da je zapravo on u ovom filmu zbir svih svojih uloga koje je ikad imao.

Ocjena na IMDb.com mu je simboličnih 8/10 a na Tomatoesima 82%. Reditelj filma je inače poznat kao horor majstor James Wan koji iza sebe ima filmove poput ‘Saw’, ‘Dead Silence’, ‘The Conjuring’, ‘Insidious 2’ itd. Kao što sam već rekao, zaradio je više o milijarde, a nema podataka o budžetu.

‘Furious 7’ obara sve rekorde, zabavit će vas i više nego što misliste, ima humorističnih momenata a sami kraj će i najhladnije rastužiti tako da je ovo dokaz da se i filmovi bez zdravog razuma i pameti znaju proslaviti i kupiti ljudska srca.

Ocjena:7/10

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave