Wednesday, April 17, 2024

Geostorm (2017) Recenzija Filma

Share

- Advertisement -
Geostorm (2017) Sinopsis Filma
Geostorm (2017) Radnja Filma

Geostorm (2017)
Geostorm

Žanr: Akcija, SF, Triler
Godina: 2017
Redatelj:  Dean Devlin
Glavne uloge:Talitha Eliana Bateman, Gerard Butler, Abbie Cornish
Producent: Dean Devlin, Paul Guyot
Trajanje filma: 01:49:00
Datum izlaska:    12.10.2017 (svjetska premijera)
U kinima od :     20 October 2017 (USA)
                    B i H   19.10.2017.
                    Hrvatska 19.10.2017. 
                    Srbija    19.10.2017.

Kad klimatske promjene gotovo uništavaju zemlju 2019. godine, stvoren je sistem s više satelita koji su međusobno povezani i nazvani su “Dutch Boy” u suradnji s 18 zemalja, uključujući SAD. Sistem je uspio uspješno “kontrolirati klime” i izbjeći prirodnu katastrofu na Zemlji. Sve ove satelite kontrolira klimatska postaja izvan zemlje, a posada je iz raznih zemalja pod zapovjedništvom Jake Lawson (Gerard Butler – 300, London Has Fallen etc) koji su slučajno stvorili Dutch Boy.

Nakon 3 godine sasvim ispravnog rada, izgleda da je Dutch Boy počeo neispravno raditi. Max Lawson (Jim Sturgess – 21, Cloud Atlas etc) koji je bio Jakeov brat i koji je sada bio zapovjednik, dobio je dužnost predsjednika Palma (Andy Garcia – The Godfather Part III, Ocean’s Eleven trilogy etc) da otkrije problem. Maxov sef Dekkom (Ed Harris – Apollo 13, The Truman Show etc) inzistirao je Maxu na pitanju Jakeove pomoći. Jake se sada morao pobrinuti za svoju kćer Hannah (Talitha Bateman – The 5th Wave, Annabelle: Creation etc).

Kada se Jake konačno vratio u svemirsku stanicu, stvari nisu bile baš onako kako je prije bilo. Susreo je se s osobom koja je bila zadužena Ute Fassbinder (Alexandra Maria Lara – Rush etc) i s nekim koji su bili jako važni u posadi. U međuvremenu, Max je imao i svoju privatnu stvar koja je uključivala njegovu djevojku Sarah (Abbie Cornish – Sucker Punch, Robocop new version, etc). Šta je uzrokovalo kvar Dutch Boya? Da li je Jake mogao pronaći problem i riješiti ga?? Da li je Max je mogao pomoći svom brati sa zemlje? Sve odgovore pronađite u ovom vrlo zanimljivom i iznenađujuće zabavnom filmu o katastrofi.

Filmske RecenzijeProšlo je neko vrijeme otkako je u kinu bio film o katastrofi. Pretpostavljam da bi producenti filmova mogli biti zabrinuti da publici postaje dosadno gledajući kako se zemlja opet i ponovo nosi s prirodnim katastrofama u filmovima poput 2012 ili The Day After Tomorrow. Posljednji film o katastrofama na koji sam mogao pomisliti je bio San Andreas, ali to je bilo u manjoj mjeru u SAD-u. Dakle, kad sam saznao da će biti novi film s katastrofom i Gerardom Butlerom kao glavnim likom, očito sam bio zaintrigiran.

Za film s katastrofom, mislim da je ovaj bio pomalo neobičan. Većina takvih filmova koje sam vidio imat će formulu male katastrofe koja se događa na nekom mjestu, što bi dovelo do toga da su znanstvenici otkrili veći opasnost na globalnoj razini koja bi mogla uništiti zemlju ili čak svijet, s vrlo malom šansom za zaustavljanje i samo je nekoliko ljudi moglo dovršiti misiju. Ovaj film, pored te slične formule, postojala je i bočna priča koja je bila nešto više kao otajstvo. Postalo je prilično jedinstveno i mislim da se tome nadao redatelj Dean Devlin (u svom redateljskom debiju), da stvori nešto drugačije, da li je to bio recept za uspješan film ili katastrofu, ostaje da se vidim.

Osjećao sam da je tajna postala pomalo zbunjujuća u ranijem dijelu i htio sam se usredotočiti / usredotočiti se na dio katastrofe. Nakon nekog vremena , navikao sam se i odlučio sam uživati u filmu.

Moja djevojka i ja smo uživali u filmu, ali ne i početku koji je bio neka vrsta usporavanja. Druga polovica filma bila je posve zanimljiva i imala je mnogo brži korak. Prirodne katastrofe često su bile prikazane, a neki od posebnih efekata bili su dobri posebno u Orlandu ili scena koja uključuje klimatski svemir. Međutim, CGI na nekim drugim scenarijima katastrofa nije bio spektakularan. Zvučni efekti filma bili su dobri, ali nisu tako strašni. Film je također imao i neke smiješne trenutke, ali imao je mnogo više emocionalnih trenutaka, osobito krajnjih sekvenci.

Gerard Butler je, kao i obično dao svoj doprinos ovom filmu, Andy Garcia je bio karizmatičan dok je Ed Harris bio vrlo dobar, ovdje nije previše uvjerljiv. Ovdje je mlada Tabitha Bateman bila vrlo zrela (što je i moja djevojka primijetila). Jim Sturgess i Abbie Cornish imali su prilično dobru hemiju, a Daniel Wu i Zazie Beetz su bili uredu u manjim podupirućim ulogama. Ostali glumci dali su adekvatne nastupe. Općenito mislim da je film bio prilično zabavan i ugodan, da nije pretjerivao. Nije bila teška drama, samo kratka ljubavna scena i mislim da je prilično siguran da ga cijela obitelj vidim.

Dakle, oni od vas koji su žedni za neki film s katastrofom, onda bi vas ovaj film trebao zadovoljiti. Ali budite upozoreni da ovo nije baš standardni film s katastrofom. Međutim, ako tražite film dramske katastrofe, onda možda ovaj film nije za vas. Vaš Izbor.

Sretno gledajući!!!

Ocjena Filma 3,5/5

IMDB Ocjena Filma:

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave