Sunday, June 16, 2024

Glavni heroj – Free Guy (2021) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Pa bilo je jako zabavno. Od početka se već osjećalo da će biti zabavno. Radnja je bila dobra, humor je bio smiješan, reference na druge popularne filmove bile su zabavne, a bilo je i scena zbog kojih biste se osjećali oduševljeno, pa čak i pomalo emotivno. Osim kreativnosti pisaca, sviđa mi se i režija Shawna Levyja.
- Advertisement -

Vidio sam kako se ovaj film često promovira na internetu, a također sam nekoliko puta vidio njegov trailer u kinima. Očito mi je ovakav film bio jako zanimljiv, ali iz nekih razloga, uspio sam ga pogledati tek jučer. U redu, sad ću prijeći na to.

Kratka priča

Guy (Ryan Reynolds – 6 Underground, The Hitman’s Bodyguard itd.) bio je obična osoba koja je radila kao bankovni blagajnik u Free City i bio je najbolji prijatelj sa zaštitarom banke Buddyjem (Lil Rey Howery – Prijatelji za odmor, Juda i Crni Mesija itd.) ). Guyev se život drastično promijenio kada je upoznao Molotovgirl i zaljubio se u nju ne shvaćajući da je on samo lik koji se ne može igrati (NPC) u online igrici otvorenog svijeta, a ona je bila samo avatar koju je glumila Millie (Jodie Comer – TV serija Killing Eve itd.) .

U stvarnom svijetu, Millie je bila najbolja prijateljica s Keysom (Joe Keery – Stranger Things TV serija itd.) koji je radio u Soonami Games, tvrtki koja je razvila igru ​​Free City. Zajedno sa svojim kolegom Mouserom (Utkarsh Ambudkar), Keys se svim silama trudio pronači igrača za kojeg je mislio da koristi Guyev avatar. Bili su zabrinuti da će Guy pokvariti plan njihovog šefa Antwana (Taika Waititi – Jojo Rabbit, What We Do in the Shadows itd.) za izdavanje nastavka igre Free City 2.

Pa što bi se dogodilo s Guyem? I kako bi se priča završila? Pronađite sve u ovoj stvarno zabavnoj akcijskoj komediji.

Glavni heroj Filmske Recenzije

Pa bilo je jako zabavno. Od početka se već osjećalo da će biti zabavno, i zaista sam uživao. Prijatelj i ja smo bili zadivljeni koliko su kreativni filmaši stvarali ovakvu vrstu filma preuzetog iz perspektive likova koji se mogu igrati (NPC). Zasluge treba dati Mattu Liebermanu (scenarist The Christmas Chronicles 2, The Addams Family itd.) zajedno sa Zakom Pennom (koscenarist Elektre, X-Men: The Last Stand itd.) koji je napisao scenarij za ovaj film.

Za ljude koji su upoznati s igrama poput Grand Theft Auto ili Fortnite, ovaj bi film bio užitak vidjeti jer je rečeno da je inspiriran ovim igrama. I sam sam osjetio sličnost s GTA-om koju sam igrao nekoliko puta ranije, posebno igranje, postojanje misija i NPC koji je uvijek iznova govorio istu rečenicu. Tako da je način na koji čine ove NPC-e bio stvarno nevjerojatan. Oh, također sam osjetio snažan osjećaj onog popularnog filma The Truman Show, posebno kada je Guy saznao da je on samo lik u igrici.

Pojavljivanje i drugih poznatih

Osim kreativnosti pisaca, sviđa mi se i režija Shawna Levyja čije je prethodno iskustvo uključivalo filmove poput trilogije Noć u muzeju, Cheaper by the Dozen, Real Steel i nekoliko drugih. Stoga pretpostavljam da nije ni čudo što je ovaj film bio ugodan. Btw, pojavila su se neka poznata imena kao sporedni likovi kao što su Channing Tatum, Hugh Jackman, Dwayne Johnson i Tina Fey. Oh, također sam primijetio da postoje neki ljudi za koje sam siguran da su poznati igrači, iako nisam upoznat ni s jednim od njih. Bilo je čak i cameo pojavljivanja poznatog glumca koji je igrao kao jedan od Osvetnika (iako se morate potpuno koncentrirati da biste ga primijetili jer je bilo vrlo kratko). Bilo je to stvarno zabavno iznenađenje.

Specijalni efekti za ovaj film bili su prilično pristojni. Ima i lijepih i cool radnji (sviđa mi se ona koja uključuje Guya i Molotovgirl), a i finale je bilo sjajno. Ono što mi se ovdje najviše svidjelo je priča i ugodan osjećaj nakon gledanja filma. Likovi su općenito bili simpatični od Guya i Buddyja u igri i Millie & Keys u stvarnom životu. Čak je i Taika Waititi bio prikladan kao dosadni Antwan. Traje 115 minuta i iznenađujuće nema mid ili post end kreditne scene, ali pročitao sam na internetu da postoji mogući nastavak filma zbog komercijalnog uspjeha.

Dakle, ako ste ljubitelj zabavnih akcijskih komedija, ili ako volite filmove Ryana Reynoldsa, onda bi ovaj bio ugodan. Radnja je bila dobra, humor je bio smiješan, reference na druge popularne filmove bile su zabavne, a bilo je i scena zbog kojih biste se osjećali oduševljeno, pa čak i pomalo emotivno. Ovaj film možete pogledati sada u kinima jer se trenutno prikazuje u svim lancima kina, ili možete pričekati da bude objavljen na Disney+ u bliskoj budućnosti. IMDB Ocjena Filma: 7.3/10

Sretno gledanje!

Glavni heroj (2021)
Free Guy

Žanr: Akcija, Avantura, Komedija, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Shawn Levy
Producent: Matt Lieberman, Zak Penn
Glavne Uloge Glumci: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar
Zemlja: USA, Canada
Trajanje filma: 1h 55min
Datum izlaska: 10.08.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : //

Glavni heroj Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Pa bilo je jako zabavno. Od početka se već osjećalo da će biti zabavno. Radnja je bila dobra, humor je bio smiješan, reference na druge popularne filmove bile su zabavne, a bilo je i scena zbog kojih biste se osjećali oduševljeno, pa čak i pomalo emotivno. Osim kreativnosti pisaca, sviđa mi se i režija Shawna Levyja.Glavni heroj - Free Guy (2021) Recenzija Filma