Sunday, June 16, 2024

Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma

Share

SUMIRANJE

Godzilla protiv Konga daje daleko više vremena na ekranu King Kongu. Borbene scene su fantastične, Godzilla i King Kong uistinu daju sve što imaju. Sve ljudske priče oko glavnog događaja povezane su, premda općenito nedostaje dubine u njihovoj nevolji i osjećajima. Kad su u velikom dvoboju, prilično je zastrašujuće gledati ih.
- Advertisement -

Monsterverse koji je prvi put osnovan 2014. godine na Godzilli, od tada se proširio na četiri filma, uključujući Godzilla vs Kong, koji vidi naslovne likove zaključane u epskom sukobu koji spaja odvojene likove i razne niti radnje.

Film – koji je prema scenariju Erica Pearsona i Maxa Borensteina režirao Adam Wingard – ambiciozan je kada su u pitanju njegove sekvence borbi i u tom pogledu ima mnogo toga što treba voljeti, a Godzilla vs. Kong sljedeći je očiti korak u Monsterverseu . Film istražuje puno više predanja Titana, postavljajući temelje za njihovu veliku bitku, šireći svoj svijet i prirodu. Iako su ljudski likovi tu za izlaganje i mogli su se koristiti dodatnim razvojem, Godzilla vs. Kong je privlačan i vizualno zapanjujući.

Nekoliko godina nakon što je Godzilla spasila čovječanstvo, stvorenje se vratilo, ničim izazvano napadajući gradove. Sluti King Konga, koji uživa u životu na otoku lubanja. Odnosno, dok ne shvati da se skrivao u zatočeništvu unutar arene u stilu Hunger Games koja odražava ekosustav njegovog doma. Ilene Andrews (Rebecca Hall) i Jia (Kaylee Hottle) rade prekovremeno kako bi zaštitile Kong od prijetnje koja je Godzilla. Međutim, sve se mijenja kada im se obrati Nathan Lind (Alexander Skarsgård), čiji je izvršni direktor Apex Cybernetics Walter Simmons (Demián Bichir) da će odvesti Konga s Otoka lubanja u Šuplju Zemlju u pokušaju da nabave izvor energije i poraze Godzillu . Naravno, kao što to obično biva, uvijek postoji skriveni motiv, onaj koji istražuju zaposlenik Apexa koji teoretizira zavjere Bernie Hayes (Brian Tyree Henry) i Madison Russell (Millie Bobby Brown), kćer znanstvenice Monarch Emme Russell.

Godzilla vs Kong Filmske Recenzije

Kada je riječ o nauci o čudovištima i borbenim sekvencama, Godzilla vs Kong uistinu donosi rezultate. Godzilini nastupi nevjerojatno su prijeteći i djeluju na pojačavanju uočene drevne napetosti između njega i King Konga. Borbene scene su fantastične, Godzilla i King Kong uistinu daju sve što imaju kada se brane jedan od drugog. Pustošenja je, naravno, dosta, Godzilla protiv Konga je uzeo vremena da se usredotoči uglavnom na stvorenja tijekom njihove borbe.

Grebu se, pandžaju, bacaju udarce i koriste svoju ogromnu veličinu u svoju korist. Kad su u velikom dvoboju, prilično je zastrašujuće gledati ih. Par bi mogao izbrisati jedno drugog u bilo kojem trenutku i lako se izgubiti u navijanju za jednog ili drugog, jednostavno zato što je tako intenzivno. Publika će zadržanog daha gledati kako dva Titana idu glavom u glavu. Bitke su postavljene tako da izgledaju poput hrvanja, samo mjesto na kojem dvojica vojvoda dovode do puno veće štete od izoliranog prstena.

Godzilla protiv Konga daje daleko više vremena na ekranu King Kongu, međutim, prikazuje svoju priču kao simpatičniju od njih dvojice i donosi njegov puni krug luka. Godzilla uspoređuje kratki kraj, njegova prisutnost ograničena je na pregršt pojavljivanja koja ga brzo otkrivaju kao agresora. Čudovište je spektakularno kad se pojavi, ali Kong je taj koji ima potpuno razvijeni luk. Ima smisla s obzirom na to da je Godzilla već dobila dva igrana filma, iako će možda razočarati entuzijaste Godzille koji se nadaju da će ga vidjeti više. Štoviše, Godzilla protiv Kong-a produbljuje dalje u Hollow Earth, što je intrigantno i vizualno upečatljivo. Zašto se točno dva Titana moraju međusobno boriti, povezuje se s njihovim domom, iako film nije toliko željan kopati dublje nego što je potrebno za postavljanje borbe. To neće zadovoljiti sve koji žele više informacija o njihovom drevnom rivalstvu, ali dovoljno je da se ograniče u okvirima radnje filma.

Iako bi dvoje titana s više vremena na ekranu i borbene sekvence vjerojatno iscrpilo ​​CGI proračun, većina nagomilavanja njihovih bitaka proizlazi iz neodoljivog dijaloga i izlaganja ljudskih karaktera. Međutim, najzanimljiviji aspekt uključuje Jia i njezino nadobudno prijateljstvo s King Kongom, koji joj vjeruje više nego bilo kome drugom. Njihova je veza draga i ljupka, pružajući publici promišljenu vezu između nje i jednog od bića u središtu filma. Sve ljudske priče oko glavnog događaja povezane su, premda općenito nedostaje dubine u njihovoj nevolji i osjećajima. Izlaganja je puno i glumci ga pružaju najbolje što mogu, ali oduzima puno njihovih emocionalnih reakcija na ono što se događa. U tom smislu, Godzilla protiv Konga ne nudi puno vremena za njih na osobnoj razini; oni su više vozila koja voze radnju naprijed nego bilo što drugo i, osim nekolicine njih poput Jia, teško je uložiti u bilo koju od njihovih pojedinačnih priča ili likova.

Uprkos tome, Godzilla vs Kong postavlja primarni sukob kao vrlo ljudski, a upletanje Titana mješavina je instinkta i utjecaja. Korporativna kontrola i pohlepa prijetnja su i film iskopava ovaj argument u cijelosti. Postavlja pitanje tko su prava čudovišta u ovom slučaju i to je tema koju film dotiče do različitih stupnjeva uspjeha. Međutim, Godzilla protiv Konga ne rješava to uvijek spretno ili vrijeme koje subjekt zahtijeva, ostavljajući ga većinom napola pečenim. Unatoč tome, Bichir izvodi predstavu s toliko puno gušta da će publika vjerovati u svaku trunku njegovog uvjerenja. Priča nije potpuno bacanje, ali mogla bi se poslužiti nekim finim podešavanjem s obzirom na to da zauzima puno vremena Godzille i Konga. Međutim, film i dalje uspijeva zabaviti na mnogim razinama, nudeći zamamne sukobe između Godzille i Konga koji djeluju u masovnim razmjerima, kao i intrigantno čudovište koje pomaže u istraživanju malo više pozadine naslovnih likova. IMDB Ocjena Filma: 7.4/10

Godzila protiv Konga (2021)
Godzilla Vs. Kong

Žanr: Akcija, Sci-Fi, Triler, Filmovi 2021
Godina: 2021
Redatelj: Adam Wingard
Producent: Eric Pearson, Max Borenstein, Terry Rossio, Michael Dougherty, Zach Shields
Glavne Uloge Glumci: Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza Gonzalez, Jessica Henwick, Julian Dennison, Kyle Chandler, Demian Bichir, Zhang Ziyi, Lance Reddick
Zemlja: USA | Australia
Trajanje filma: 113 min
Datum izlaska: 24.03.2021 (svjetska premijera)
U kinima od : Bih, Srb, Cro 25.03.2021

Trailer Filma Godzila protiv Konga:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Godzilla protiv Konga daje daleko više vremena na ekranu King Kongu. Borbene scene su fantastične, Godzilla i King Kong uistinu daju sve što imaju. Sve ljudske priče oko glavnog događaja povezane su, premda općenito nedostaje dubine u njihovoj nevolji i osjećajima. Kad su u velikom dvoboju, prilično je zastrašujuće gledati ih.Godzilla vs Kong (2021) RECENZIJA Filma