Goosebumps 2 Ukleta noć vještica – Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018) Recenzija

Goosebumps 2 Ukleta noć vještica - Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018) Posebni efekti ovdje su bili odlični prema mom mišljenju. Te scene kad su čudovišta došla živjeti su zapanjujuće učinjene. Sve u svemu, to je bilo zabavno iskustvo, vrlo zabavni film od oko 90 minuta uključujući i krajnji kredit. Glavni glumci filma bila su ta 3 tinejdžera, dok su odrasli bili više od potpornih glumaca.

Goosebumps Ukleta noć vještica (2018)
Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018)

- Advertisement -

Žanr: Familijarni | Avantura | Komedija
Godina: 2018
Redatelj: Ari Sandel
Producent: Rob Lieber, R.L. Stine
Glavne uloge: Madison Iseman, Wendi McLendon-Covey, Jeremy Ray Taylor, Chris Parnell, Ken Jeong, Shari Headley, Peyton Wich. Tyler Silva, Courtney Lauren Cummings, Caleel Harris, Kendrick Cross, Sydney Bullock, Drew Scheid, Deja Dee, Jessi Goei
Zemlja: Australija, SAD
Trajanje filma: 01:30:00
Datum izlaska: 11.10.2018 (svjetska premijera)

Priča je bila postavljena u malom gradiću Wardenclyffe gdje je učenica srednje škole Sarah (Madison Iseman) bila u svojoj posljednjoj školskoj godini i nije mogla čekati da dođe na koledž. Sarah i njezin mlađi brat Sonny (Jeremy Ray Taylor – IT itd.) žive s majkom Kathy (Wendi McLendon-Covey – Bridesmaids, The Goldbergs TV serije i sl.). Dan prije noći, Sonny i njegov najbolji prijatelj Sam (Caleel Harris) došli su do nedovršene knjige za koju su kasnije otkrili da je napisao RL Stine (Jack Black – kuća sa satom na zidu , školi rocka itd.).

Kad su otvorili knjigu, nepoznatu za njih, zapravo je oslobodila lažnu trbušnu lutku pod imenom Slappy (izražavala ga je Mick Wingert) i dovela je do života. Stvari su postale jako loše za Sonnyja, Samu i Sarah kada je Slappy imao svoj vlastiti plan da se osveti i pokušao dovesti sve natprirodna čudovišta iz Stineovih knjiga u život. Uz pomoć svog bližnjeg gospodina Chu (Ken Jeong – Crazy Rich Asians , dr. Ken TV serije i sl.), Njih troje su morali zaustaviti Slappyjev zli plan.

Goosebumps 2 Filmske Recenzije


OK, ovaj je film bio malo drugačiji od onoga što sam očekivao. Po mom sjećanju, prvi film (koji sam vidio na kablovskoj TV) bilo je malo više drame i likovi su bili malo stariji od ova 3 casta ovdje, plus imao je prilično emocionalni završetak. Međutim, ovaj se osjećao mnogo lakšim, imalo je puno smiješnih (ponekad malo ljigavih, a ne najoriginalnijih, ali ipak zabavnih) trenutaka, a zli lik je bio jeziv, ali ne i zastrašujući.

Ovaj film imao je dovoljno zabavnih scena. Osobito kada je uključivao Sonnyja i Sama kao djecu koja su izgledala kao da su tipizirani obično zlostavljani u školi u mnogim filmovima, ali kasnije postaju “spasitelji”. Jeremy Ray Taylor i Caleel Harris bili su u prilici da prikazuju tu djecu dok je Madison Iseman bila u redu kao starija sestra. Također sam volio činjenicu da su glumci i glumice koji su igrali učenike srednjih škola ovdje izgledali dovoljno mladima da nas uvjere da su stvarno tinejdžeri. Glavni glumci filma bila su ta 3 tinejdžera, dok su odrasli bili više od potpornih glumaca. Ken Jeong nije imao toliko vremena na zaslonu, ali pružio je neke zabavne scene kad se pojavio. Što se tiče Wendi McLendon-Coveya (kojeg je moja djevojka prepoznala kao bližnjega u jednoj od njezinih omiljenih televizijskih serijal TV series Rules of Engagement ), upravo je tako.

Efekti

Posebni efekti ovdje su bili odlični prema mom mišljenju. Te scene kad su čudovišta došla živjeti su zapanjujuće učinjene. I, naravno, efekti stvaranja živog Slappy bili su impresivni. Pogotovo uz dodatak njegovog zlog smijeha (mislio sam da je Mick Wingert sjajno učinio svoj posao). Zvučni efekti bili su iznenađujuće sjajni za zajednički Dolby surround sustav u našem kazalištu. I mislim da se publika u kazalištu, uključujući djecu i moju djevojku, zabavljala uz film. Da, film je bio klasificiran kao PG u SAD-u.

Prethodno sam spomenuo da ovaj film ima drukčiji ton s prethodnikom. Stoga pretpostavljam da obožavatelji originalnog filma možda ili ne bi voljeli ovaj nastavak. Ako bi očekivali nešto slično, možda neće biti zahvalni na takvim promjenama. Pogotovo ako žele vidjeti da Jack Black igra veliku ulogu. Ali ovo je imalo značajnu količinu čudovišta iz knjiga RL Stinea, kao i srodi s nevjericom, vukodlak i tako dalje. Što se mene tiče, bilo je zabavno tijekom cijelog filma i bilo je zabavno smijati se ili barem se smijuljiti. Oh ovaj film je imao prilično predvidljiv kraj. Opet sam stvarno osjetio da je film bio usmjeren na mlađu publiku.

Sve u svemu, to je bilo zabavno iskustvo, vrlo zabavni film od oko 90 minuta uključujući i krajnji kredit. Moja djevojka i ja čekali smo krajnji kredit za završetak i daju vrlo kratku smiješnu stvar koja je samo za zabavu. IMDB Ocjena Filma: 5.7/10  Sretno promatranje!

Trailer Filma Goosebumps 2:

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...

Goosebumps 2 Ukleta noć vještica - Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018) RecenzijaGoosebumps 2 Ukleta noć vještica - Goosebumps 2: Haunted Halloween (2018) Posebni efekti ovdje su bili odlični prema mom mišljenju. Te scene kad su čudovišta došla živjeti su zapanjujuće učinjene. Sve u svemu, to je bilo zabavno iskustvo, vrlo zabavni film od oko 90 minuta uključujući i krajnji kredit. Glavni glumci filma bila su ta 3 tinejdžera, dok su odrasli bili više od potpornih glumaca.