Tuesday, May 21, 2024

Gospodar Pariza – The Emperor of Paris (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Gospodar Pariza - The Emperor of Paris 2018 je idealno je kinematografsko djelo kako bi se uronilo u ovu često zanemarenu verziju Pariza. Stvarno na razini atmosfere, više zamračeno vanjskim ukrasima i nekoliko uspješnih digitalnih efekata. Ali i zahvaljujući odjeći glumaca i društvenim razlikama izraženim u odnosu na okvir.
- Advertisement -

Gospodar Pariza (2018)
The Emperor of Paris

Žanr: Avantura | Historiski
Godina: 2018
Redatelj: Jean-François Richet
Producent: Éric Besnard, Éric Besnard
Glavne uloge: Olga Kurylenko, Vincent Cassel, August Diehl
Zemlja: Francuska
Trajanje filma: 01:50:00
Datum izlaska: 19.12.2018 (svjetska premijera)

Prošlost nas uvijek nagrađuje … François Vidocq već je dugo to znao. Budući da nakon posljednjeg spektakularnog bijega, nastoji biti što više zaboravljen tako što postaje lambda trgovac. Nažalost, on je postao poznat, ali hrabar kao što je uvijek bio, pokušao je pregovarati sa svojom slobodom u zamjenu za blisku suradnju s policijom kako bi zaključao razbojnike i razbojnike autocesta. Podmukli, beskrupulozni kradljivci, njegov ugled i nedjela izazvali su bijes podzemlja, dok mu je policija jedva vjerovala i često ga je promatrala.

Gospodar Pariza Filmske Recenzije

Eugène-François Vidocq, rođen u Arrasu 1775. nekoliko milja od Lillea, bio je sin pekara koji je obećao netipičan život. Živeći s sitnim krađama, najprije kako bi pomogao svojoj obitelji, a zatim i samom sebi kako bi živio, uhićen je i zatvoren u različitim prilikama, uključujući Lille. Njegova su mu iskustva omogućila da stekne vještinu koja se rijetko izjednačava. Godine 1809., očajan za svojim raznim akcijama, odlučio je pružiti svoje znanje i praksu Službi sigurnosti . Njegov jedini uvjet bio je da mu se odredi samo jedna sila. Luda, darovita u maskirnoj odjeći, a ponekad čak i podmukla u svojim istraživanjima, Eugene Francis opisao je svoje aktivnosti kroz svoje memoare. Unatoč njegovom uspjehu, otišao je na druga zanimanja prije nego što je 1857. umro u ekstremnom siromaštvu. Inteligentno, smiono i bezobrazno, njegovo je znanje pariškoj policiji omogućilo da zatvori mnoge razbojnike i umiri ulice glavnog grada.

Ako je Vidocq doista postojao, različite televizijske verzije, onda kinematografske verzije u 2001. i 2018., nikada nisu bile stvarno bliske biografiji. U smislu da čovjek, u očima francuske kinematografije, neizbježno postaje heroj kada je u stvari učinio sve što je mogao kako bi živio. Ipak, pristup Jean-Pierrea Richeta (“Blood Father “) mnogo je realniji od fantastične verzije Pitofa (” Catwoman “) .

Atmosfera

Stvarno na razini atmosfere, više zamračeno vanjskim ukrasima i nekoliko uspješnih digitalnih efekata. Ali i zahvaljujući odjeći glumaca i društvenim razlikama izraženim u odnosu na okvir. Ove mješavine, u kombinaciji s izvedbom Vincenta Cassela ( Jason Bourne ) , čine “Pariški car” još tamnijim. Glavni glumac može se naviknuti na uloge žanra i savršeno ga tumačiti, a ostatak distribucije je također izvanredan. Bilo da su Denis Ménochet ( Marie Madeleine ) , Denis Lavant ( 3 dana u Quiberonu ) ili Freya Mavor ( Cézanne i ja ) sa svojim mrzovoljnim protagonistom, nezdravim i pustolovnim. Samo žaljenje pronađeno, lik Olga Kurylenko ( u magli ) je pomalo izbrisan, a ona zaslužuje prisutnost tako intenzivno kao njezin kolega.

U posve drukčijoj temi i više, u odnosu na povijesno poštovanje, scenarij “Pariški car” preuzeo je više sloboda nego dugometražni film ranih 2000-ih, osobito na razini Gerarda Depardieua ( Tower of Francuskoj ) koja je izgledao više kao pravi Vidocq. Dakle, i zapravo, Vidocq zapravo nije bio njegov tim koji mu je pomagao u provođenju njegovih istraga. Što se tiče njegovog poznatog povijesnog susreta, koji je također objavljen u produkciji Jean-Françoisa Richeta , čini se da je vrlo (i previše) “personaliziran” kako bi se dokazalo istinito …

Zaključak:

Ipak, ” Gospodar Pariza ” idealno je kinematografsko djelo kako bi se uronilo u ovu često zanemarenu verziju Pariza. Iako je usmjerena na odraslu publiku, fikcija ostaje prekomjerno složena i nasilna za djecu, omogućit će da se dobro zabavi i da lako očara setovima, kostimima i drugim rekonstrukcijama koje su pomno reproducirane. Čovjek, priča, film i prije svega dobra reprodukcija. IMDB Ocjena Filma: 6.4/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Gospodar Pariza - The Emperor of Paris 2018 je idealno je kinematografsko djelo kako bi se uronilo u ovu često zanemarenu verziju Pariza. Stvarno na razini atmosfere, više zamračeno vanjskim ukrasima i nekoliko uspješnih digitalnih efekata. Ali i zahvaljujući odjeći glumaca i društvenim razlikama izraženim u odnosu na okvir.Gospodar Pariza - The Emperor of Paris (2018) Recenzija Filma