Saturday, May 18, 2024

Gospodarica Zla 2 – Maleficent: Mistress of Evil (2019) Recenzija

Share

SUMIRANJE

Gospodarica Zla 2 Sve u svemu, smatrao sam da je ovaj film sasvim u redu. Uloga filma bila je općenito dobra u prikazivanju njihovih likova, s mojim osobnim favoritima i Angeline Jolie koja se činila rođena za ulogu Maleficent. Osim lijepih vizualnih efekata, također se muzička partitura zaista ističe jer sam mogao osjetiti napetost i emociju u određenim trenucima.
- Advertisement -

Gospodarica Zla 2 (2019)
Maleficent: Mistress of Evil

Žanr: Obiteljski | Avantura | Fantazija
Godina: 2019
Redatelj: Joachim Rønning
Producent: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster, Linda Woolverton
Glavne uloge: Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer, Ed Skrein, Elle Fanning
Zemlja: SAD
Trajanje filma: 119 minuta
Datum izlaska: 16.10.2019 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 17.10.2019.
Hrvatska 17.10.2019.
Srbija 17.10.2019.

Postavljena 5 godina nakon događaja iz prvog filma, Aurora (Elle Fanning – Live by Night , Mary Shelley itd.) koja je sada kraljica Moora vodila je miran i sretan život s vilama i drugim bićima zajedno sa svojom kumom Maleficentom ( Angelina Jolie – Wanted, Mr & Mrs. Smith itd.) I Diaval (Sam Riley – Ponos i predrasude i zombiji , kontrola itd.).

Ali kad se princ Phillip (Harris Dickinson – Najcrnji umovi , TV serija o povjerenju itd.) želio vjenčati s Aurorom, Maleficent se morala sastati s Phillipovim roditeljima kraljem Johnom (Robert Lindsay) i kraljicom Ingrith (Michelle Pfeiffer – Majka ! , Muškarac i mravinjak) Osa itd). Stvari bi se uskoro počele raspadati jer se činilo da će uskoro doći do rata. A pojava tajanstvenih likova Donala (Chiwetel Ejiofor – 2012, verzija Lion King 2019 itd.) I Borre (Ed Skrein – Alita: Battle Angel , Deadpool itd.) stvarno kompliciraju stvar.

Pa kako se priča zaključila? Pronađite ih sve u ovom mračnom fantasy filmu.

Gospodarica Zla 2 Filmske Recenzije

Ovaj se film zapravo kretao u prilično dobrom smjeru od početka, ali kad je stigao do određene točke, film je doživio ogroman neočekivani zaokret koji mi se u početku zapravo nije svidio jer se osjećao čudno (osobno za mene to je bilo i previše kreativno). No kako je priča napredovala, ovaj dio počeo je rasti i polako sam ga mogao prihvatiti, iako sam do samog kraja zaključio da nema stvarne potrebe za odstupanjem od priče čak i bez tog dijela, glavna priča je već bila dobra. Na ovom sam području morao predati producentima da dio drže pod omotom, a ne nagovještavaju u filmskim najavama, tako da biste ovdje mogli biti pravo iznenađeni.

Stvari koje sam najviše volio u ovom filmu bili su definitivno vizualni efekti koji su bili apsolutno divni. Bili su prekrasno izvedeni i vrlo realni (pogotovo ono slatko malo stvorenje Pinto). Zasluge će se dodijeliti timu za vizualne efekte i redatelju Joachimu Rønningu ( Pirates of Carribbean: Salazar’s Revenge ) koji je uspio pronaći načine kako maksimizirati kutove kamere snimljene za prikazivanje tih efekata. Mogao bih zamisliti da bi i ovo gledanje u IMAX-u ili 4DX-u bilo sjajno iskustvo.

Likovi Efekti

Uloga filma bila je općenito dobra u prikazivanju njihovih likova, s mojim osobnim favoritima i Angeline Jolie koja se činila rođena za ulogu Maleficent, i naravno Michelle Pfeiffer koja je bila nevjerojatna kao kraljica Ingrith. Oboje su imali tako snažnu prisutnost da smo zaista mogli osjetiti hladnoću između ovo dvoje. Drugi lik koji mi se također svidio je Diavall koji je pružio neke šaljive trenutke. U međuvremenu te vile imaju manje vremena za prikaz ovdje. Btw Princa Phillipa sada je prikazao drugi momak (prethodno Brenton Thwaites) što bi objasnilo zašto sam osjećao da izgleda drugačije.

Osim lijepih vizualnih efekata, također se muzička partitura zaista ističe jer sam mogao osjetiti napetost i emociju u određenim trenucima. Dolby surround 7.1 sustav bio je dovoljno dobar za snimanje učinaka, mada bi to vjerojatno bilo puno bolje da sam to vidio u studiju Dolby Atmos, jer je imao takav učinak kao što sam primijetio na završnoj ocjeni. Ovdje nije bilo scene za srednju ili naknadnu vrijednost kredita. Iako sam otkrio da film ima osjećaj tame, ali na kraju je to Disneyjev film i osjećaj iz bajke bio je još uvijek prilično jak, posebno prema kraju.

Gospodarica Zla 2 Zaključak

Sve u svemu, smatrao sam da je ovaj film sasvim u redu. Bilo bi mi draže da nije bilo tako ogromnog „odstupanja“ od glavne priče, ali nevjerojatni posebni efekti i završne scene sigurno bi to mogle nadoknaditi. I Angelina Jolie plus Michelle Pfeiffer izgled također su bile dobre za gledanje. Međutim, ako se moram usporediti s originalnim filmom, mislim da je ovaj inferioran nastavak i prvi sam volio puno više jer je priča prilično dobro napisana. Dakle, ako ste ljubitelji Disneyevih filmova, volite vidjeti djelić bajke s odličnim vizualnim efektima, onda bi vam ovaj film trebao ugoditi. Međutim, ako se nadate filmu najviše kvalitete iz Disneyja, ovaj se ne bi uklapao u tu kategoriju. Vaš izbor. IMDB Ocjena Filma: 7/10

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Gospodarica Zla 2 Sve u svemu, smatrao sam da je ovaj film sasvim u redu. Uloga filma bila je općenito dobra u prikazivanju njihovih likova, s mojim osobnim favoritima i Angeline Jolie koja se činila rođena za ulogu Maleficent. Osim lijepih vizualnih efekata, također se muzička partitura zaista ističe jer sam mogao osjetiti napetost i emociju u određenim trenucima.Gospodarica Zla 2 - Maleficent: Mistress of Evil (2019) Recenzija