Gringo (2018) Recenzija Filma

Gringo (2018)

- Advertisement -

Žanr: Akcija, Komedija, Drama
Godina: 2018
Redatelj: Nash Edgerton
Producent: Anthony Tambakis, Matthew Stone
Glavne uloge: Charlize Theron, Joel Edgerton, Amanda Seyfried, Thandie Newton, Sharlto Copley. Michael Angarano, Alan Ruck, David Oyelowo. Harry Treadaway, Kenneth Choi, Paris Jackson, Melonie Diaz, Yul Vazquez, Diego Cataño, Bashir Salahuddin
Zemlja: Australija, SAD
Trajanje filma: 01:51:00
Datum izlaska: 08.03.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 22.03.2018.
Hrvatska 22.03.2018.
Srbija 22.03.2018.

Amazon Studios i STX Entertainment, čini se, objavljuju neke lijepe stvari u kinima, a novi film GRINGO možda je jedan od najintrigantnijih iz raznih razloga. To je akcijski film, a to je komedija (iako mračna) i sadrži iznenađujuće performanse od nekih današnjih talenata. David Joel Edgerton, Charlize Theron, Joel Edgerton, Sharlto Copley, Amanda Seyfried, Yul Vazquez, Alan Ruck, Kenneth Choi i Thandie Newton čine impresivan ansambl.

Film je režirao Joelov brat Nash Edgerton koji nije samo majstorski kaskader, već se dokazao i kao talentirani redatelj na kratkim filmovima i pripovjednim značajkama … pogledajte THE SQUARE (2008.) za dokaz. Ton za GRINGO je pomalo mješovit, komični trenuci u kojima se pojavljuju neki prilično smrtonosni scenariji, ali ako ste vidjeli Nashove kratke filmove, znali biste da ima prilično tamni smisao za humor.

Priča: Harold (David Oyelowo) bio je posvećeni radnik, koji je obično putovao u Meksiko za svoje šefove i radio ono što mu je rečeno, uz obećanje o promociji nakon što stigne njegovo vrijeme. No, počeo se osjećati kao da njegovo vrijeme nikad ne može doći, pogotovo uz glasine o preklapanju na poslu i njegovi šefovi nisu baš najpouzdaniji ljudi na koje se može osloniti. Richard (Joel Edgerton) inzistira da su stvari u redu i da se Harold jednostavno treba opustiti, dok Elaine (Charlize Theron) odbija čak i razgovarati s njim većinu vremena i kada ona to radi, to nije pozitivno iskustvo.

Na svom posljednjem putovanju u Meksiko, dvoje šefova pridružuju mu se u posjeti tvornici lijekova i postaje jasno da su neke sjenovite stvari otišle dalje, i s potencijalnim spajanjem u budućnosti, Richard i Elaine trebaju očistiti sve labave krajeve. Harold uskoro uči na teškom putu da nema budućnosti s njima nakon spajanja, pa on organizuje lažnu otmicu kako bi izvukao zlatni spas za sebe. No, hoće li njegov plan raditi ili će stvari jednostavno krenuti nizbrdo pa čak otiči i izvan kontrole?

Gringo Filmske Recenzije

Gringo nije dobar film u uobičajenom smislu, ali je zabavan, često neugodan triler s oštrim, tamnim smislom za humor. Priča je u redu, ali je predvidljiva i prilično osnovna u većini slučajeva, iako sam cijenio neke slučajne scene koje su ponekad bile nepredvidive. Ovaj film se više pokreće uz glumce nego li pripovijedanjem, barem u smislu zabave, stoga ne očekujte ovdje bogatu ili inventivnu liniju priče. No, budući da je orijentiran prema karakteru to i nije loša stvar, jer ovdje postoji lijep asortiman šarenih igrača, a većina glumaca obuhvata mogućnost da se vrati na vrh u svojim izvedbama. David Oyelowo je zabavan na čelu kao nesretni, beznačajni radnik koji shvaća da je život nije šala i odluči poduzeti akciju, ali on je nadmašio svoje konstruktore ovdje.

Charlize Theron sjaji kao brutalna, osvetoljubiva izvršna direktorica, a Joel Edgertonje zabavan kao totalni kreten, dok interakcije između njih daju neke od najsjajnijih spotova filma. Amanda Seyfried je prilično dobra kao najbliža stvar koju moramo imati u dobroj osobi u filmu, a Sharlto Copley je također zabavan za izazivanje konflikata. Čudna mješavina tame i gluposti, Gringo je smiješan, ali pruža solidnu zabavu.

Nema puno nasilja, i golotinje

Nema golotinje. Malo seksualnog sadržaja tu i tamo, ali nikakva stvarna gola tijela. Malo krvi, ali je mala i refleksivna, samo kratka crvena rana od metka. Inače, samo neko blago nasilje u nekoliko scena, ali se često igra za humorističke razloge, kao što je kada je jedan lik pogodi auto nakon rasprave ko ima više snage. Tako malo napetosti možda u tim redoslijedima, ali krvoproliće je minimalno. Dijalog je mračan, oštar, a često i prilično smiješan, zahvaljujući više nevjerojatnoj prirodi likova i glumaca nego skripti, ali čak i zabavnih stvari.

Theron sjaji u svojoj ulozi i zaista povlači sve stavove i gadosti njezinih linija na površinu, a Edgerton radi isto, ali Theron je mnogo agresivnija u tome. Oyelowo ima neke svijetle točke, ali većina njegovih najboljih trenutaka je kada paniči ili izlazi iz dubokog kraja, mada Haroldova naivna persona vodi i do zabave. Znači neki zabavni likovi i neke mračne, ali duhovite linije u cijelom Gringu. Što se tiče ludosti, film pokušava gurnuti stvari u krajnost, ali osim tamnog humora i vrhunskih likova, to se nikad ne osjeća.

Ocjena Filma: 3/5

IMDB Ocjena Filma:6.0/10

Titlovan Trailer Filma:

 

 

- Advertisement -

Povezani Članci

Najnoviji članci

Pročitajte jos...