Wednesday, May 22, 2024

Hladna osveta – Cold Pursuit (2019) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Hladna osveta - Cold Pursuit (2019) je akcijski triler komedije koji se s vremena na vrijeme pretvara u duhovitu dramu. Namjeravate li prisustvovati filmu, pazite da ne riskirate ništa. Rijetko je, ali "Cold Pursuit " iznimno otežava ispravno vrednovanje izvedbe glumaca, budući da su svi njihovi likovi pisani prilično jednodimenzionalno i prema tome utjelovljeni.
- Advertisement -

Hladna osveta (2019)
Ledena potera
Cold Pursuit

Žanr: Akcija | Triler | Drama
Godina: 2019
Redatelj: Hans Petter Moland
Producent: Frank Baldwin, Kim Fupz Aakeson
Glavne uloge: Emmy Rossum, Liam Neeson, Laura Dern, William Forsythe
Zemlja: Engleska
Trajanje filma: 01:58:00
Datum izlaska: 07.02.2018 (svjetska premijera)
U kinima od :
B i H 07.02.2019.
Hrvatska 07.02.2019.
Srbija 21.02.2019.

Hladna osveta ” filmski pregled – Krvava komedijska drama.
Nels Coxman (Liam Neeson – 96 Hours, Schindlers Liste, Batman Begins ) smije raditi ono što najbolje radi, prema mišljenju mnogih filmskih gledatelja: ohladiti loše momke koji su se petljali s njegovom obitelji. U britanskom remakeu norveškog trilera Cold Pursuit, Neeson preuzima ulogu koju je ranije držao Stellan Skarsgard i drži računa o gangsterima odgovornim za smrt njegovog sina. Koji je bio prisilno uhvaćen u trgovini drogom i povučen je kao posljedica pogreške koju je napravio jedan od njegovih prijatelja.

Otac Nels Coxman sumnja da se njegov sin predozirao drogom, što prema navodima policije čini uzrok smrti i počinje se baviti samoistraživanjem. Kako se majka, Coxmanova supruga, sve više se povlači i tuguje za gubitkom svog potomstva, vozač snježnog pluga počinje se miješati s lokalnom mafijom i ubija jednog po jednog. Na vrlo brutalan način.

Akcija, triler, drama, komedija ?

Prije svega, film bi trebao biti mješavina kriminalne drame i akcijske drame, kako bismo se približili istini, djelo možemo nazvati više kao komični triler, s kontinuiranim, dramatičnim podtonom. Na početku je film norveškog redatelja Hansa Pettera Molanda uglavnom drama; s tipičnom strukturom i dobro poznatom ozbiljnošću.

Čim Nelsov sin nehotice zagrize u svijet droge, skela se na bizaran način mijenja. Drama ustupa mjesto suhom, crnom humoru. Dramatični dio ne nestaje u potpunosti, već se gura u pozadinu, dok krvava akcija i malo suptilne komedije stavlja u klinč njihove ruke.

Od sada pa nadalje, onaj koji je sklon filmu ne samo da mora sa sobom donijeti teoretsku želju za tri žanra, već u ovom trenutku mora biti spreman prisustvovati promjenjivoj kombinaciji tih entiteta. Jer nakon otprilike pola filma, težina trake se ponovno pomiče. Drama se vraća, radnja nestaje gotovo do kraja … Gotovo neprimjeren – ako za nekoga zasigurno smiješan – humor ustraje.

Za takvog ljubitelja kina koji se raduje vrlo specifičnom iskustvu ili pripremi, to može zvučati poput šamara u lice. Kao kupac ulaznice za kino, imajte na umu da vam “Cold Pursuit” ne odgovara uvijek na jedan način, ali uvijek ima slobodu skakanja između žanrova. Povezivanje ovdje je samo oblik humora koji se mora voljeti.

Na debitantskom filmu, koji je Moland također režirao, mix je bio prilično sličan. Suhi humor, kombiniran s teškim, dramatičnim prolazima i ponekad ekstremno brutalnim djelovanjem. Teško je reći je li original iz 2014. bolji ili lošiji od remakea 2019. godine. U svojoj srži, oboje su iste vrste, unatoč velikim razlikama u detaljima. ” Cold Pursuit ” je samo manje radikalan od “Jedan po jedan”, a možda i malo razigraniji.

Srednja Kvaliteta

Sada, barem djelomično, znate što ćete učiniti kada posjetite kino po vašem izboru, govorimo o kvaliteti onoga što je prikazano. Odnosno, preskočimo temu, jer doista nema puno toga za reći. Sve se kreće negdje unutar prihvatljivog raspona.

Tako je kretanje kamere i fotografije su čvrsto izabrani, ponekad čak i lijepe. Ali presjek između različitih datoteka je neselektivan, neugledan nered. Faktor nepredvidljivog, koji je inherentan njima, trebao bi razjasniti teške razlike u strukturi pojedinih scena i njihov način predstavljanja. S jedne strane, to se može smatrati uspješnim, ali na kraju krajevi se čine slučajnijim, često ludim u određivanju vremena.

Isto vrijedi i za likove u filmu. Mnogo je uloga razmotreno i predstavljeno u skladu s tim. Drugi mijenjaju izgled, osobnost, poput kameleona. Iako se radnje i izjave pojedinog karaktera mogu lako razumjeti, sljedeći se čini kao da je počeo tijekom akcije za konzumiranje teških droga. Ili ga je zaustavio.

I ovu igru ​​možete gotovo zauvijek nastaviti i primjenjivati ​​na sva područja. Svugdje se kvaliteta kreće između apsolutno kvalitetne, ili pametno promišljene i istodobno lijene i odvojene od ostatka produkcije. Jedina iznimka ovdje je u obliku crvene niti, tj. Samog čina i kako to crta Hans Petter Molands.

Iako se čini da su druga područja malo u neredu, narativni stil i sadržaj onoga što se prezentira publici je dosljedan i čak uzbudljiv (ako ste u stanju nositi se s promjenom žanra). Način na koji se te scene nadovezuju jedna na drugu i osnovni stil u kojem se prikazuju mogu i moraju biti sadržaj živahnih rasprava, kao cjeline, kao cjelovitog filma, priča još uvijek dobro funkcionira.

Gledaj, vidi, Liam

Rijetko je, ali “Hladna osveta” iznimno otežava ispravno vrednovanje izvedbe glumaca, budući da su svi njihovi likovi pisani prilično jednodimenzionalno i prema tome utjelovljeni. Uz Neesonov lik, Nelsa Coxmana, postoji još nekoliko likova koji također pokazuju malo izraza lica i geste. Ne zato što ne žele niti mogu, već jednostavno zato što njihova uloga ne daje toliko truda.

Dakle, mnogi likovi crtaju jedno lice, pokazuju samo jednu vrstu osobine ličnosti i imaju samo jedan način reagiranja na iznenađenja, neprijatelje i / ili vijesti. Zbog toga je gotovo nemoguće utvrditi je li glumac XY zaista učinio bilo kakav napor ili je uspio prespavati gotovo dva sata. Upravo zato što se to ne može konkretno reći, može se pretpostaviti da su dobro obavili posao. Na isti način se može reći i suprotno.

Hladna osveta Zaključak

Hladna osveta” je akcijski triler komedije koji se s vremena na vrijeme pretvara u duhovitu dramu. Namjeravate li prisustvovati filmu, pazite da ne riskirate ništa. Kvaliteta leži između točke koja je odmah ispod mediokriteta i vrijednosti koja je uvijek daleko od nje. Uostalom, “Cold Pursuit” je dobar strip, to je jednostavno teško prepoznati i prihvatiti kao takav. IMDB Ocjena Filma:

Titlovan Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Hladna osveta - Cold Pursuit (2019) je akcijski triler komedije koji se s vremena na vrijeme pretvara u duhovitu dramu. Namjeravate li prisustvovati filmu, pazite da ne riskirate ništa. Rijetko je, ali "Cold Pursuit " iznimno otežava ispravno vrednovanje izvedbe glumaca, budući da su svi njihovi likovi pisani prilično jednodimenzionalno i prema tome utjelovljeni.Hladna osveta - Cold Pursuit (2019) Recenzija Filma