Friday, March 5, 2021

Horns – Rogovi 2014 Recenzija Filma

Rogovi (2014)
Horns

Žanr:  Drama, Fantazija, Horor
Godina 2014
Redatelj: Alexandre Aja
Glavne uloge: Juno Temple, Daniel Radcliffe, Heather Graham
Trajanje filma : 02:03:00
Datum izlaska : 30. Listopad 2014.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANakon što njegova cura misteriozno nestane, a onda je pronađu mrtvu u šumi, njen momak Ig postaje glavni osumnječeni u tom slučaju ali pojava rogova na njegovom čelu učinit će stvari čudnijim.

Kada imate uzbudljivu premisu uz film, onda ne možete a da ga ne pogledate kada se pojavi prilika, i zato sam ja odlučio da ne čekam puno i da provjerim zašto su Danielu Radcliffu, odnosno Harryu Potteru, zapravo Ig-u, narasli rogovi.

Bio sam, doduše, pomalo skeptičan jer film nije postao baš neki hit, ali svakako da su ostale zamjećene slike Daniela kojeg su toliko dobro napravili da interpretira đavola. Ne možete da ne budete zaintrigirani i da zapravo ne vidite o čemu se zapravo radi. Ustvari, možda i možete, ali ja nisam mogao. I sa sigurnošću i bez imalo dvojbe mogu reći da nisam dugo gledao bolji film. Okej, reći ćete da je čudan, pomalo i eskplicitan i možda i predvidljiv, ali je film, prije svega, i unikatan, i kvalitetan, odlično smišljen i odglumljen i sve se poklopilo. Film me očarao, mada sam očekivao da ću gledati horor, kako su neki najavljivali, ali i s obzirom na samog reditelja, no ipak ne, u pitanju je drama, sa elementima trilera i fantazije, i kad sve to spojite, imate jedan čudan, ali svakako gledljiv i vjerujem jedan vrijedan i nezaboravan film. Film je inače snimljen prema istoimenoj knjizi pisca koji je ujedno i najstariji sin slavnog Stephena Kinga. Jaka ekranizacije knjige, priznat ćete, ali i neće vam dati da se smorite. Doći će se mnogih tema kao što su ubistvo, ljubomora, relgiije, homoseksualnost, tajne, no pozadina svega je zapravo priča o ljubavi i o tome kako ona može biti jaka odnosno slaba i bezvrijedna.

Ocjena na IMDb.com mu je solidnih 6,8/10 a na Tomatoesima osrednjih 53%. Nešto sam oko reditelja već gore pomenuo, a za njega možda nikad niste čuli, a u pitanju je Alexandre Aya, no njegove filmove kao štu su ‘Krvava romansa’, ‘Brda imaju oči’, ‘Zrcala’ i ‘Pirana 3D’, vjerovatno ste i gledali. Za sada nema podataka o zaradi, s obzirom da službeno izlazi krajem mjeseca, no sumnjam da će zaraditi išta jer se već ranije pojavio na netu.

‘Horns’ je jedno od najboljih ostvarenja godine, koje je uspjelo zahvaljujući jednoj blesavoj i čudnoj ideji da stvori akt radoznalosti i uzbuđenja kod gledaoca da vam jednostavno teško da će išta promaći a na kraju ćete itekako biti zadovoljni.

Ocjena:8/10

Djevojka koja obećava – Promising Young Woman (2020) Recenzija Filma

Naslov Djevojka koja obećava u filmu koji je napisala i režirala redatelj Emerald Fennell...

Raya i Posljednji zmaj (2021) Recenzija Filma

Disney's Raya i Posljednji zmaj pomalo se spotakne da krene, ali uspijeva prikazivanje iskrenog...

Kruds Novo Doba – The Croods: A New Age (2020) Recenzija Filma

Prikupivši više od 587 milijuna američkih dolara prihoda i pobijedivši u nominaciji za najbolji...

MJESTO ZA VAŠU REKLAMU