Saturday, December 4, 2021
HomeAkcioni FilmoviHot Pursuit - Vruća potjera 2015 Recenzije Filma

Hot Pursuit – Vruća potjera 2015 Recenzije Filma

-

Vruća potjera (2015)
Hot Pursuit

Žanr: Akcija, Komedija
Godina 2015
Redatelj: Anne Fletcher
Glavne uloge: Sofía Vergara, Reese Witherspoon, Jodi Lyn Brockton
Trajanje filma : 01:27:00
Datum izlaska :   6. Svibanj 2015.Marljiva policajka cOOPER predana poslu odlazi u Dallas kako bi se pobrinula o jednom zaštićenom svjedoku ali kada se desi pucnjava i njen kolega bude ubijen, ona ostaje sama i jedina zadužena da spasi život žene čiji je muž trebao svjedočiti na velikom suđenju. Za njih ubrzo počinje avantura.

Uvijek je osvježavajuća i lijepa stvar vidjeti kako dvije velike zvijezde, naizgled nespojive i bez ikakvih zajedničkih tačaka zajedno počnu raditi na nekom zanimljivom projektu, poput ovoga i na kraju sve to rezultira njihovim neraskidivim prijateljstvom. Ovoga puta spojile su se oskarovka Reese Whiterspoon koju pamtimo i u ozbiljnim ulogama(Walk the Line) i komedijama(Legally Blonde) i Sofia Vergara, kolumbijka koju je svjetsku popularnost stekla svojom ljepotom i izgledom a i ulogom u sitcomu ‘Modern Family’. Nažalost, njihovo prijateljstvo je jedina pozitivna stvar proistekla iz čitavog projekta.

Kada je izašao dobio je poprilično negativne kritike, kako od kritičara tako i od publike i odmah sam mogao pretpostaviti i zašto. Naime, radnja filma je kopija svih dosad viđenih priča ‘good cop – bad cop’, odnosno prisiljenih prijateljstava čija se radnja većinu slučajeva odvija na putu ili u bijegu od nekoga. Najsvježiji primjer je pretprošlogodišnja akciona hit komedija ‘The Heat’ sa Sandrom Bullock i Melissom McCarthy, ali još je mnogo primjera za navesti i to bi mi oduzelo puno vremena. Nego, da se vratim na bit priče. Dakle, Reese igra uštogljenu policajku predanu poslu koja je svoj život posvetila tome i njen najnoviji zadatak, tj. da se pozabavi zaštićenim svjedocima postaje prekretnica u njenom životu a njen saputnik postaje lajava i brbljiva Sofia Vergara i tako njih dvije skupa bježe po Americi stvarajući neraskidiv odnos. Da je za kvalitetnu i smiješnu komediju ponestalo ideja svima koji se njom bave ovaj film je očiti dokaz jer ne samo da ima jednu nimalo originalnu priču, nego zapravo nije uspio biti ni toliko smiješan da mu oprostimo sve a ako se budete upustili u gledanje filma, nasmijat ćete se svega tri-četiri puta, koliko i ja i ostatak vremena ćete jedva čekati da završi ovaj iscrpljujući, glupavi i nezanimljiv film koji je izgleda jedino za cilj postavio da se dobro promoviše i izreklamira prije nego ugleda svjetlo dana. Sofia Vergara i njeno repriziranje uloga tj. njeno konstantno igranje brbljive kolumbijke koja je uvijek utegnuta i izgleda kao melem za oči te puno mari za modu i stil ali ne za logiku i kulturu, je nešto što je definitivno oprostivo, kako u skorašnjim projektima tako i u ovom jer vjerovatno traži ulogu karijere koja će je obilježiti i donijeti joj ko veliko priznanje, no pištavu, iritantnu i preglumljenu Reese, odnosno njen lik vjerovatno niko neće tolerisati. To je još jedan od razloga da se možda pozabavite nečim drugim ako tragate za nečim dobrim iz žanra komedije. Sam početak filma bio je postavka za naizgled urnebesnu stvar ali izgled vara i ovog puta, pa ako pažljivo slušate i čitate, znat ćete da ga ne trebate pogledati.

Ocjena na IMDb.com mu je niskih 4,9/10 a na Tomatoesima jadnih 8%. Zaradio je više od 45 miliona dolara širom svijet na budžet od 35 što i nije neka isplata. Rediteljske palice se prihvatila Anne Fletcher koja iza sebe ima i dobrih filmova(The Proposal, 27 Dresse, Step Up) ali i nekih poput ovoga(The Guilt Trip)

‘Hot Pursuit’ nije hot, jedva da je smiješan, ima predvidljiv pa samim time i grozan kraj, jednodimenzionalne likove i etiketu najnepotrebnijeg filma godine koju mu ja od srca dodjeljujem.

Ocjena:4/10

Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte jos...

Latest posts