Tuesday, June 18, 2024

Iza Zatvorenih Vrata – Songbird (2020) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

IZA ZATVORENIH VRATA ušao je u povijest kao najraniji žanrovski film "CO-19" koji je proizveden u SAD-u. Nažalost, filmski scenarij nije u stanju iskoristiti sve ovo čineći priču koja je barem razumna (logična). Ako ste gore pročitali sažetak radnje, čini se da već vidite srž problema priče.
- Advertisement -

IZA ZATVORENIH VRATA – SongBird je zabilježen kao prvi film proizveden nakon što je dosta američkog teritorija zaustavilo svoje aktivnosti sredinom 2020te godine. Ovaj znanstveno fantastični film producirao je debitant Adam Mason, a iza njega stoji ime velikog producenta Michaela Baya. U ovom filmu sudjeluje i nekoliko poznatih zvijezda, naime Alexandra Daddario, KJ. Apa, Sofia Carson, Peter Stormare, Craig Robinson, Demi Moore. Uz sve ograničenja u proizvodnji, što SongBird nudi da odgovori na pandemiju CO-19? Bila je nula. 2024. virus CO-19, koji je postao epidemija 2020. godine, mutirao je u CO-23, koji je bio nekoliko puta smrtonosniji i odnio milijune žrtava.

Veliki gradovi postaju mrtvi gradovi zbog potpunog zaključavanja u svim regijama. Vojska je preuzela potpunu kontrolu. Svakog dana svi moraju provjeriti ima li virusa putem svog mobilnog uređaja. Stanovnici uopće ne smiju izlaziti iz kuće i bit će upucani na licu mjesta ako to prekrše. Svako zaražen odvest će se u “Q-zone” gdje se kaže da se niko odatle nikad nije vratio. U ovom trenutku jedini ljudi koji mogu slobodno živjeti poput ptica su oni koji imaju imunitet na virus tj. koji su označeni žutom narukvicom.

IZA ZATVORENIH VRATA Filmske Recenzije

Nico je jedan od njih koji radi kao dostavljač. Nico ima djevojku Saru koja živi s njegovom bakom. Problem je nastao kad je baka počela pokazivati ​​simptome bolesti CO-23. Kako bi izbjegao da ih odvedu u Q-zone, Nico se utrkuje s vremenom pokušavajući nedopušteno dobiti žutu narukvicu.

Postavka priče jasna je sada kad ima smisla i zaista se može dogoditi. Vrlo je zanimljivo vidjeti sve stvari s kojima smo upoznati imaju tehnološka rješenja koja su učinkovita kao dnevni zdravstveni protokol, poput skeniranja na viruse pomoću aplikacije i skeniranja na UV svjetlost kao dezinficijens u svakom domu. Nažalost, filmski scenarij nije u stanju iskoristiti sve ovo čineći priču koja je barem razumna (logična). Je li to tako loše? Da.

Ako ste gore pročitali sažetak radnje, čini se da već vidite srž problema priče. Sve apsurdno. Čemu se Nico nadao nakon što je nabavio narukvicu s imunitetom za svoju djevojku i baku? Kad karantenski tim provali u kuću kako bi uhvatio Saru i njegovu baku, sve scene ovdje ignoriraju logiku koja nas toliko zavarava. Da nije bilo pisanja ove recenzije filma, isključio bih TV. Hajde. Nikad nisam zamišljao toliko gluposti predstavljenih u jednom filmu. To je izvanredno.

Zaključak:

IZA ZATVORENIH VRATA ušao je u povijest kao najraniji žanrovski film “CO-19” koji je proizveden u SAD-u, no mnoga kršenja “protokola” i jednostavna logika u radnji učinili su ga jednim od najgorih filmova znanstvene fantastike ikad proizvedenih. Ne znam o čemu su filmaši razmišljali kad su snimali film. Produkcija ovog filma služi samo iskorištavanju trenutka bez ikakve namjere davanja dobre volje i suosjećanja s pandemijskom situacijom koja još nije završila. Nadam se da ovo nije loš početak za sljedeći film s temom pandemije. IMDB Ocjena Filma: 4.5/10

Iza Zatvorenih Vrata (2020)
Songbird

Žanr: Drama | Sci-Fi | Triler
Godina: 2020
Redatelj: Adam Mason
Producent: Adam Mason, Simon Boyes
Glavne uloge: KJ Apa, Sofia Carson, Bradley Whitford, Alexandra Daddario, Demi Moore, Peter Stormare, Paul Walter Hauser, Craig Robinson, Jenna Ortega, Lia McHugh, Michole Briana White
Zemlja: USA
Trajanje filma: 84 min
Datum izlaska: 11.12.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : Srbija 18.02.2020.

Iza Zatvorenih Vrata Trailer Filma:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

IZA ZATVORENIH VRATA ušao je u povijest kao najraniji žanrovski film "CO-19" koji je proizveden u SAD-u. Nažalost, filmski scenarij nije u stanju iskoristiti sve ovo čineći priču koja je barem razumna (logična). Ako ste gore pročitali sažetak radnje, čini se da već vidite srž problema priče.Iza Zatvorenih Vrata - Songbird (2020) Recenzija Filma