Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeDramaIza Zatvorenih Vrata - Songbird (2020) Recenzija Filma

Iza Zatvorenih Vrata – Songbird (2020) Recenzija Filma

IZA ZATVORENIH VRATA ušao je u povijest kao najraniji žanrovski film "CO-19" koji je proizveden u SAD-u. Nažalost, filmski scenarij nije u stanju iskoristiti sve ovo čineći priču koja je barem razumna (logična). Ako ste gore pročitali sažetak radnje, čini se da već vidite srž problema priče.
- Advertisement -

IZA ZATVORENIH VRATA – SongBird je zabilježen kao prvi film proizveden nakon što je dosta američkog teritorija zaustavilo svoje aktivnosti sredinom 2020te godine. Ovaj znanstveno fantastični film producirao je debitant Adam Mason, a iza njega stoji ime velikog producenta Michaela Baya. U ovom filmu sudjeluje i nekoliko poznatih zvijezda, naime Alexandra Daddario, KJ. Apa, Sofia Carson, Peter Stormare, Craig Robinson, Demi Moore. Uz sve ograničenja u proizvodnji, što SongBird nudi da odgovori na pandemiju CO-19? Bila je nula. 2024. virus CO-19, koji je postao epidemija 2020. godine, mutirao je u CO-23, koji je bio nekoliko puta smrtonosniji i odnio milijune žrtava.

Veliki gradovi postaju mrtvi gradovi zbog potpunog zaključavanja u svim regijama. Vojska je preuzela potpunu kontrolu. Svakog dana svi moraju provjeriti ima li virusa putem svog mobilnog uređaja. Stanovnici uopće ne smiju izlaziti iz kuće i bit će upucani na licu mjesta ako to prekrše. Svako zaražen odvest će se u “Q-zone” gdje se kaže da se niko odatle nikad nije vratio. U ovom trenutku jedini ljudi koji mogu slobodno živjeti poput ptica su oni koji imaju imunitet na virus tj. koji su označeni žutom narukvicom.

- Advertisement -

IZA ZATVORENIH VRATA Filmske Recenzije

Nico je jedan od njih koji radi kao dostavljač. Nico ima djevojku Saru koja živi s njegovom bakom. Problem je nastao kad je baka počela pokazivati ​​simptome bolesti CO-23. Kako bi izbjegao da ih odvedu u Q-zone, Nico se utrkuje s vremenom pokušavajući nedopušteno dobiti žutu narukvicu.

Postavka priče jasna je sada kad ima smisla i zaista se može dogoditi. Vrlo je zanimljivo vidjeti sve stvari s kojima smo upoznati imaju tehnološka rješenja koja su učinkovita kao dnevni zdravstveni protokol, poput skeniranja na viruse pomoću aplikacije i skeniranja na UV svjetlost kao dezinficijens u svakom domu. Nažalost, filmski scenarij nije u stanju iskoristiti sve ovo čineći priču koja je barem razumna (logična). Je li to tako loše? Da.

Ako ste gore pročitali sažetak radnje, čini se da već vidite srž problema priče. Sve apsurdno. Čemu se Nico nadao nakon što je nabavio narukvicu s imunitetom za svoju djevojku i baku? Kad karantenski tim provali u kuću kako bi uhvatio Saru i njegovu baku, sve scene ovdje ignoriraju logiku koja nas toliko zavarava. Da nije bilo pisanja ove recenzije filma, isključio bih TV. Hajde. Nikad nisam zamišljao toliko gluposti predstavljenih u jednom filmu. To je izvanredno.

Zaključak:

IZA ZATVORENIH VRATA ušao je u povijest kao najraniji žanrovski film “CO-19” koji je proizveden u SAD-u, no mnoga kršenja “protokola” i jednostavna logika u radnji učinili su ga jednim od najgorih filmova znanstvene fantastike ikad proizvedenih. Ne znam o čemu su filmaši razmišljali kad su snimali film. Produkcija ovog filma služi samo iskorištavanju trenutka bez ikakve namjere davanja dobre volje i suosjećanja s pandemijskom situacijom koja još nije završila. Nadam se da ovo nije loš početak za sljedeći film s temom pandemije. IMDB Ocjena Filma: 4.5/10

Iza Zatvorenih Vrata (2020)
Songbird

Žanr: Drama | Sci-Fi | Triler
Godina: 2020
Redatelj: Adam Mason
Producent: Adam Mason, Simon Boyes
Glavne uloge: KJ Apa, Sofia Carson, Bradley Whitford, Alexandra Daddario, Demi Moore, Peter Stormare, Paul Walter Hauser, Craig Robinson, Jenna Ortega, Lia McHugh, Michole Briana White
Zemlja: USA
Trajanje filma: 84 min
Datum izlaska: 11.12.2020 (svjetska premijera)
U kinima od : Srbija 18.02.2020.

Iza Zatvorenih Vrata Trailer Filma:

- Advertisement -
IZA ZATVORENIH VRATA ušao je u povijest kao najraniji žanrovski film "CO-19" koji je proizveden u SAD-u. Nažalost, filmski scenarij nije u stanju iskoristiti sve ovo čineći priču koja je barem razumna (logična). Ako ste gore pročitali sažetak radnje, čini se da već vidite srž problema priče.Iza Zatvorenih Vrata - Songbird (2020) Recenzija Filma