Friday, May 24, 2024

Izgubljeni kralj – Outlaw King (2018) Recenzija Filma

Share

SUMIRANJE

Izgubljeni kralj -Outlaw King 2018 To je film koji je upravo prekoračio njegovu snagu, nastojeći uravnotežiti visoko oktansku, epsku mjeru bitaka. Svojom tipično intimnijom akcijom i djelovanjem karaktera.
- Advertisement -

Izgubljeni kralj (2018)
Outlaw King

Žanr: Akcija | Biografki | Drama
Godina: 2018
Redatelj: David Mackenzie
Producent: Bathsheba Doran, David Mackenzie, James MacInnes, David Harrower, Mark Bomback
Glavne uloge: Chris Pine, Stephen Dillane, Rebecca Robin, Billy Howle
Zemlja: Engleska, SAD
Trajanje filma: 02:01:00
Datum izlaska: 06.09.2018 (svjetska premijera)

Izgubljeni kralj Filmske Recenzije

Škotski redatelj David Mackenzie imao je najveći uspjeh do sada sa svojim prethodnim filmom, Hell ili High Water . Sad se vraća s Outlaw Kingom . Nakon tugovanja za svojom voljenom Škotskom zbog teškog pustinjskog terena Teksasa, Mackenzie se vratio u Škotsku za ovu priču o Robertu Brucu ( Chris Pine ) i njegovim nastojanjima da vrati Škotsku za Škote početkom 1306. U početku, Robert i drugi Škotski plemići kleče pred Edwardom Engleske ( Stephen Dillane ), ne realizuju svoje planove za Škotsku.

Ne samo da je izdao svoje očeve tako što je pristao da im pomogne da odluče ko bi trebalo da bude kralj Robert ili John Comyn ( Callan Mulvey ), koji su obojica imali obiteljske tvrdnje prijestolju – tek tada imenovali, ali on je brutalno ubio William Wallacea, usamljeni držač Škotskog plemstva, i prikazao je njegovo zgrčeno tijelo za čitavu Škotsku da ga vidi. Ovo nije bio samo napad na zemlju, već napad na škotske ljude, i to nije nešto što je Robert spreman da pusti, dok on mirno gleda.

Izgubljeni kralj veliki i krvav film, područje koje je Mackenzie trebalo istražiti do tog stupnja prije Outlaw Kinga . Ne istražuje snagu ljubavi kao u savršenom smislu , ni snazi ​​bratske ljubavi kao u paklu ili visoke vode , niti osobnu snagu kao u Starred Upu . Umjesto toga, istražuje ljubav zemlje i duljine do koje će muškarac ići kako bi obranio svoj dom. Ova ljubav inspirira svaki okvir, jer Mackenzie pokušava uhvatiti ljepotu vlastitog doma i uhvatiti inspiraciju koju Robert Bruce pruža svakom Škotu zbog svoje spremnosti da se suoči s nevjerojatnim izgledima da spasi svoju zemlju.

Kruna

Robertova kruna kao kralja Škotske u izravnom prkosu Edwardu ja to naglašavam jer njegova krunidba uključuje opsežno spominjanje svih njegovih predaka, do daleko udaljenog rođaka koji opravdava njegovu pravo na krunu. Likovi kao što su James Douglas ( Aaron Taylor-Johnson ) potaknuti su potrebom da obrane domovinu i čast njihovi očeva. To je ta strast i ljubav koja potiče Skote u bitku i daje im snagu nad engleskom.

Ova emocija i tematski kontrast zasnivaju film, zadržavajući to utemeljeno čak i kad Mackenzieov film pokušava raspršiti klasični ep. Taj je opseg i dalje prisutan od početka do kraja, posebice u kinematografiji. U potpunosti iskorištavajući pristojnu pozornost na detalje u dizajnu kostima i setovima, DP Barry Ackroyd koristi upečatljive snimke iz zraka ili da se vojnici kreću kako bi filmu dali potrebnu mjeru koju treba. Nevjerojatno impresivno dugotrajno otvaranje ističe vještinu Mackenzie i Ackroyda u kadriranju i postavljanju snimaka, jer se svaki karakter ili element kreće s apsolutnom preciznošću. Kamera se često vrti na ovoj otvorenoj sceni prije nego što je sletjela na katapult koji je lansirao projektil na zadnjem tadašnjem Škotskom uporištu Stirlinga, briljantnom proboju ostalih škotskih gospodara, sve dok su Mackenzie i Ackroyd postavili pozornicu za ostatak filma.

Kamera

Ackroydova kamera ne samo da se razvija u ovim upečatljivijim i smjelijim prizorima, nego iu intimnijim, poput sjajnog prizora Roberta dok vidi haos koji se odvijao oko njega dok saznaje o smrti Williama Wallacea. Ovaj klaustrofobni i kaotičan snimak naglašava zbunjenost koju Robert osjeća u ovom trenutku. Korištenje svjetlosti vatre ili svjetlosti svijeća za osvjetljavanje scene dosljedno je upadljiva, pogotovo kada se uravnoteži s plavkastom bojom raspoložive rasvjete. Bez obzira na bilo koji od njegovih nedostataka kao filma, kinematografija Outlaw Kinga dosljedno se dokazuje kao najjači element. Ovladavanje rasvjetom, kadriranjem i sposobnošću filma da dovede život na škotski teren. Temeljito definira izgled ovoga filma i daje mu značajano stilsko nastojanje.

Outlaw King ima sve elemente kako bi postao briljantni moderni ep, ali nikada ne daje mjesta za disanje. Dakle, kako bi se olakšala probavljivost, umjesto da zadrži epski pomak koji Mackenziu izgleda kao cilj u početku, on se odlučuje za jeftinu dramu. Politički sukobi prve polovice napuštaju se, umjesto toga postavljaju podplot u nevolji. Koja čak i činjenično, čini se da Robert trenutačno zaboravlja, osim kad god postaje prikladan za parcelu. Jedinstven gerilski rat u drugoj polovici omogućava tradicionalniju borbu između Škota i Engleza. Što u konačnici dovodi do potpuno izmišljenog obračuna između Roberta i Edwarda II. Trenutak daje uzbudljivo i pobjedonosno slanje za Roberta, unatoč činjenici da njegov rat nije bio ni blizu kraja filma. Edward II bio je daleko od poraženog.

Zaključak:

Iako je manjkav i odbačen nakon sjajnog Starred Up i Hell ili High Water.Izgubljeni kralj još uvijek pokazuje znakove znatnog talenta Davida Mackenziea. To je film koji je upravo prekoračio njegovu snagu. Nastojeći uravnotežiti visoko oktansku, epsku mjeru bitaka sa svojom tipično intimnijom akcijom i djelovanjem karaktera. Ima puno toga za ljubav ovdje, bilo u kinematografiji, akcijskim skladbama, ili djelu, već ubrzano uređivanje, sukobljeni ton i opći nedostatak kohezije zadržava film natrag da postane uzbudljiv. IMDB Ocjena Filma: 7.0/10

Trailer Filma Izgubljeni kralj:

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Izgubljeni kralj -Outlaw King 2018 To je film koji je upravo prekoračio njegovu snagu, nastojeći uravnotežiti visoko oktansku, epsku mjeru bitaka. Svojom tipično intimnijom akcijom i djelovanjem karaktera.Izgubljeni kralj - Outlaw King (2018) Recenzija Filma