Recenzije Filmova i Serija

Čitajte najbolje recenzije i gledajte nove trailere, novosti u vezi svijeta filma i serija.

― Advertisement ―

Knock at the Cabin Trailer sa Dave Bautista

To je najnoviji triler scenarista i redatelja M. Nighta Shyamalana, a pojavio se potpuno novi trailer baš na vrijeme da vas preplaši za ovu...
HomeAkcioni FilmoviJohn Wick (2014) Recenzija Filma

John Wick (2014) Recenzija Filma

- Advertisement -

John Wick (2014)
John Wick

Žanr:  Akcija, Triler
Godina 2014
Redatelj: David Leitch, Chad Stahelski
Glavne uloge: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen
Trajanje filma : 01:41:00
Datum izlaska : 24. Listopad 2014.. John Wick je odavno penzionisan, ali kada mu grupa mafijaša oduzmu sve što ima, on se vraća kako bi ih sredio.

Nakon ‘Matrixa’ i u 90tim godinama, i nešto malo početkom novog stoljeća, Keanu Reeves ne samo da je bio popularan, nego jedan od najtraženijih i najbogatijih glumaca tada, no desio se neki preokret da on jednostavno nije mogao nastaviti tim tempom kao što npr. i dan danas guraju Clooney ili Pitt.

‘John Wick’ je jedan od njegovih načina da se, barem na kratko pojavi u svijetu filma i da bude primjećen, ali mislim da mu je to i uspjelo jer je odabrao nešto kvalitetno, nešto što će obilježiti akcioni žanr u 2014oj godini jer je snimljen takav film da mu se slabo ko može oteti i odustati od njega. Prije svega, očarani ste pričom da se radi o glumcu za kojeg su svi vjerovali da mu je karijera zauvijek potonula, a onda je on živnuo u ovom akcionom trileru gdje nije riječ samo o običnoj razmjeni paljbe i o krvavim borbama. Ovo je film o čovjeku koji je razapet između osvete zbog ljubavi ali i svoje prošlosti koja se odjednom vraća samo kako bi on mogao da vrati ono što je njegovo. Iako se dosta toga čini kao jedan veliki klišee, moram priznati da film nije zapravo tako površan i naivan, te da je mnogo toga u ovom filmu uključeno, tako da ovo nije jedna suhoparna, besmislena doza akcije i adrenalina, nego sve to samo sa pričom koja radi jasno na svojim likovima i želi biti mnogo više od tipične ‘povratničke akcije’. Iako mi se Reeves nije činio savršenim odabirom za ovaj film, film je ipak bio njegov savršen odabir, i nije bio bruka poput ’47 Ronina’, tako da je u ovoj čitavoj priči on izašao kao pobjednik u ovom stilski odličnom i dosta brutalnom filmu što će, nesumnjivo, biti pravi pogodak za publiku, budu li ga se odlučili gledati.

IMDb.com mu daje odličnih 7,5/10 a Tomatoesi još boljih 83%. Film je zaradio nešto više od 73 miliona dolara na budžet od samo 20 miliona. Reditelji filmova su David Leitch i Chad Stahelski kojima je ovo debi i fin ulazak u svijet režiranja.

”John Wick” bi svakako mogao biti dobra podlogu za franšizu, mada mislim da to ne bi pilo vodu kod publike, ali i sa ovim jednim fimom, oba reditelja i čitava filmska ekipa, napravili su finu akcionu triler dramu koja će ostaviti pečat na karijeri makar jednog od ljudi koji stoje iza filma.

Ocjena:8/10

- Advertisement -