Tuesday, May 21, 2024

Jurski svijet Carstvo – Jurassic World Dominion 2022 Film Recenzija

Share

SUMIRANJE

Priča definitivno nije bila najjača strana pogotovo za one koji traže sjajan zaplet. Specijalni efekti bili apsolutno fantastični. Mislim da je spori tempo bio posljedica uključivanja onih likova iz originalnih filmova o Jurskom parku. Dakle, ako ste ljubitelji gledanja dinosaura koji teroriziraju ljude s prekrasnim specijalnim efektima i nevjerojatnim zvučnim efektima, onda biste definitivno uživali u ovome.
- Advertisement -

Kao jedna od franšiza koju sam volio, očito sam bio uzbuđen što ću vidjeli ovaj film Jurski svijet Carstvo i vidjeli više dinosaura koji teroriziraju svijet. Obično bih volio doživjeti ovakve filmove na datum premijere, ali u posljednje vrijeme to radije radim vikendom/praznikom. Dakle, pogledao sam ga tek jučer nakon 3 dana od objavljivanja.

Radnja Filma Ukratko

Četiri godine nakon događaja u Jurassic World: Fallen Kingdom gdje su dinosauri sada lutali svijetom, Owen Grady (Chris Pratt – The Tomorrow War, Passengers itd.) i Claire Dearing (Bryce Dallas Howard – Rocketman, Gold itd.) živjeli su s Maisie Lockwood (Propovijed Isabelle) u osamljenom području.

U međuvremenu dr. Ellie Sattler (Laura Dern – Cold Pursuit, Downsizing itd.) i dr. Alan Grant (Sam Neill – Peter Rabbit 2, The Hunter itd.) pozvani su od strane njihovog starog prijatelja, dr. Iana Malcolma (Jeff Goldblum – Thor: Ragnarok , The Grand Budapest Hotel itd.) posjetiti veliku kemijsku tvrtku Biosyn. Susreo ih je njegov izvršni direktor, dr. Lewis Dodgson (Campbell Scott – The Amazing Spider-man, Royal Pains TV serija itd.) koji je pokušavao dinosaurima dati bolje mjesto za život dok je pokušavao pronaći rješenja za velike medicinske probleme.

Kad se nešto dogodilo, Owen i Claire nisu imali izbora nego sudjelovati u posljednjem potencijalnom katastrofalnom događaju za svijet. Dakle, kako bi se priča završila? Pronađite sve u ovom zabavnom i uzbudljivom akcijskom filmu.

Jurski svijet Carstvo Film Recenzija

Kao i u prethodnim filmovima, dinosauri su bili glavna atrakcija kao i ovog filma gdje su specijalni efekti bili apsolutno fantastični. Oduzimalo je dah dok smo gledali divovske dinosaure koji su izgledali tako realistično da smo osjećali da smo u stvarnom svijetu u kojem postoje stvarni dinosauri. Moja djevojkai ja smo stvarno uživali gledati ih kako trče okolo i bili su vrlo bliski ljudima i svemu tome. Najveće iznenađenje mi je zapravo bilo kada sam prije početka vidio reklamu za Dolby Atmos, jer sam mislio da nema takvog efekta za film. Tako da sam bio potpuno oduševljen jer je prošlo neko vrijeme otkako sam gledao film s takvim zvučnim efektima.

Još jedna stvar koja nas je definitivno zabavljala bila je neizvjesnost gledanja kako glavne likove jure oni opaki grabljivici i očito T-Rex i druge nove vrste dinosaura. A ta scena usred filma bila nam je najbolja jer smo bili ushićeni bez prestanka dok nije bilo gotovo. Zapravo, smatrali smo da je to najbolji dio u filmu, nadmašivši kraj koji nekako nije bio tako nevjerojatan. Bilo je zabavno da, ali iskreno sam osjetio da vrhunac nije bio istinski zadovoljavajući, pogotovo nakon što se takav nagomilao u sredini.

O, jedna stvar za koju smo moja djevojka i ja mislili da bi mogla biti bolja je rani dio gdje je tempo bio prespor. Obično bi svako malo u filmovima o juri bilo intenzivnih trenutaka. Međutim, bili smo jako uzbuđeni tek kada je počela ta scena na Malti. Možda da je prije bilo više tih napetih trenutaka, bio bih potpuno zadovoljan. Mislim da je spori tempo bio posljedica uključivanja onih likova iz originalnih filmova o Jurskom parku. Unatoč nostalgičnom osjećaju i lijepom dodiru, ali nekako mi se činilo da oduzima previše vremena. Film je trajao 147 minuta i nije sadržavao nijednu scenu na sredini ili nakon završetka kredita. Čini se da trenutno nemaju plan za još jedan nastavak.

Osim glumačke ekipe koju sam spomenuo gore, postojale su i druge nove glumačke ekipe kao što su DeWanda Wise (She’s Gotta Have It TV serija itd.) kao pilot Kayla Watts, Mamoudou Athie (Arhiv 81 TV serija itd.) kao Ramsay Cole, šef komunikacija u Biosyn, Dichen Lachman (TV serijal Altered Carbon itd.) kao Santos, krijumčari dinosaura. Osim toga, neke od glumaca iz prethodnih filmova Jurassic World također su ponovile svoje uloge u manjem kapacitetu, kao što su Justice Smith (The Voyeurs itd.) kao Franklin Webb, Daniella Pineda (Cowboy Bebop TV serija itd.) kao dr. Zia, Omar Sy (Lupin TV serija itd.) kao Barry. I ne zaboravimo važan lik dr. Henryja Wua (BD Wong – Mr. Robot TV serija itd.).

Sve u svemu, ovo je bio zabavan film i dobro smo se proveli gledajući ga u kinu s Dolby Atmos zvučnim sustavom. Bilo je trenutaka toliko napetih da smo bili vezani za svoja sjedala, ali bilo je i trenutaka kada smo bili manje uzbuđeni, posebno u ranom dijelu. Priča definitivno nije bila najjača strana pogotovo za one koji traže sjajan zaplet. Ali ipak je bilo zadovoljstvo vidjeti kraj ove trilogije. Dakle, ako ste ljubitelji gledanja dinosaura koji teroriziraju ljude s prekrasnim specijalnim efektima i nevjerojatnim zvučnim efektima, onda biste definitivno uživali u ovome. Sve dok niste baš precizni s radnjom i ne smeta vam prilično spor tempo u ranom dijelu, onda bi vas ovaj film trebao zabaviti.

Jurski svijet Carstvo Trailer Filma

Film Glumci, Redatelj, Producent

“Jurski svijet Carstvo” film 2022

Žanr

Akcija, Avantura, Sci-Fi, Filmovi 2022

Redatelj

Colin Trevorrow

Producent

Emily Carmichael
Colin Trevorrow

Zemlja: United States, Malta

Trajanje filma

2h 26min

Datum izlaska 01.06.2022 (svjetska premijera)

Glavne Uloge i Glumci

Chris Pratt
Bryce Dallas Howard
Sam Neill, Laura Dern
Jeff Goldblum
Mamoudou Athie
Scott Haze
Dichen Lachman
Daniella Pineda
Campbell Scott
Isabella Sermon
Justice Smith
Omar Sy
DeWanda Wise
BD Wong

- Advertisement -
Denis Nekic
Denis Nekic
ABOUT: Founder of "Recenzije Filmova i Serija". I am just one of those people who love to watch films and series. I can be considered as movie freak or movie enthusiast as I generally watch new movies playing in cinemas. I also enjoy watching US television series and occasionally Asian series. In addition, I would like to clarify the rating which I put at the end of my post. This rating is given purely based on my subjective opinion and total enjoyment of watching the movie. So if I truly enjoy the movie or TV series, for sure the rating would be high, whereas if I am unable to enjoy it, most likely the rating would be lesser.

Pročitajte još!

Nove Objave

Priča definitivno nije bila najjača strana pogotovo za one koji traže sjajan zaplet. Specijalni efekti bili apsolutno fantastični. Mislim da je spori tempo bio posljedica uključivanja onih likova iz originalnih filmova o Jurskom parku. Dakle, ako ste ljubitelji gledanja dinosaura koji teroriziraju ljude s prekrasnim specijalnim efektima i nevjerojatnim zvučnim efektima, onda biste definitivno uživali u ovome. Jurski svijet Carstvo - Jurassic World Dominion 2022 Film Recenzija